Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Kim Jong-un a fost numit "maresal", consolidandu-si puterea

Tânărul lider al Coreei de Nord Kim Jong-un primit titlul de "mareşal", după ce duminică Ri Yong-ho a fost eliberat din tote funcţiile, a anunţat miercuri agenţia oficială KCNA. Tatăl său, Kim Jong-il, căruia i-a urmat la putere în decembrie 2011, după moartea acestuia, a primit şi el acelaşi titlu. Acest anunţ arată că tânărul, în vârstă de până în 30 de ani, îşi consolidează puterea, după ce comandantul puternicei armate nord-coreene a fost eliberat din funcţii duminică, informează Mediafax.

Phenianul a surprins luni anunţând că Ri Yong-ho, considerat unul dintre actorii-cheie ai regimului, a fost demis cu o zi înainte din toate funcţiile, inclusiv cea de comandant al armatei, "din motive de sănătate", un pretext în opinia unor analişti. Acest anunţ public, neobişnuit din partea uneia dintre cele mai "secretoase" şi închise ţări din lume, semnalează, potrivit unor experţi, că Kim Jong-un îşi consolidează controlul asupra militarilor.
Armata nord-coreeană, a patra din lume ca efective, cu 1,2 milioane de militari, a beneficiat de o creştere considerabilă a rolului acordat în timpul lui Kim Jong-il, prin doctrina "Songun" (armata mai întâi).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 215

Comentarii

2 comentarii

ben

Acum 11 ani

asa viseaza si Basescu,caruia ii sugerez sa plece in Coreea de Nord
Raspunde

nCeawBvAiSgcOeR

Acum 11 ani

both will have the same impact. None.the tea priates are a joke, a rabid fantasy by Fox News and a bunch of Obama haters.and North Korea couldnt hit Hawaii with a missile even if it wanted to, and it wouldnt want to anyway.both of these things are neo-con fantasies and neither have any impact on those of us in the reality based world.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus