Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Patronul Algenia Confex, trimis in judecata pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave

Omul de afaceri sibian Mihai Gheorghe Albu și soția sa, Eugenia Albu, au fost trimiși astăzi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru ”înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani”. Mihai Albu a înființat și dezvoltat compania Algenia Confex, care la începutul anilor 2000 era clasată de Camera de Comerț Sibiu pe locul I în topul firmelor din județul Sibiu.

Conform procurorilor sibieni, ”inculpaţii Albu Mihai - Gheorghe și Albu Eugenia au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Totodată, în aceeaşi cauză, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată a inculpatelor Hoardea Mihaela și Cotescu Adriana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave”.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 - 2007, în calitate de administratori, respectiv contabili şefi ai unor societăţi comerciale din Sibiu, inculpaţii Albu Mihai - Gheorghe și Albu Eugenia au determinat, înlesnit şi ajutat mai multe persoane, angajaţi ai societăţilor comerciale în cauză, să obţină documente false ce urmau să fie folosite pentru acordarea unor credite de nevoi personale de la diverse instituţii bancare. ”În acest context, sumele obţinute au fost introduse în circuitul financiar al societăţilor pe care le administrau, cauzându-se astfel un prejudiciu în cuantum de 4 milioane lei. De asemenea, în sarcina inculpaţilor Albu Mihai - Gheorghe şi Albu Eugenia s-a mai reţinut şi faptul că au falsificat un înscris bancar pe care l-au utilizat în vederea ridicării nelegale a ipotecii instituite asupra imobilului în care locuiau”, au mai anunțat organele de lege.

Încă din 2008 în presa locală sibiană au apărut informații despre zeci de angajaţi şi foşti angajaţi ai companiei Algenia îi acuzau pe Miahi Albu că a luat credite de mii de euro în numele lor, după ce le-au falsificat cărţile de muncă. Peste 70 de sibieni au făcut atunci plângere împotriva lor la poliţie. Creditele luate în numele angajatilor erau între 10.000 şi 20.000 de euro, contractate pe 10 ani de la BCR şi Volskbank.

Algenia Confex a fost unul dintre cei mai mari producători de confecții din Sibiu, fiind înființată în 1994. De-a lungul timpului, societatea a produs și comercializat produse proprii sub brandul Algenia, dar a și lucrat în sistem lohn, cu parteneri externi. În anul 2000, Camera de Comerț Sibiu a clasat SC Algenia Confex pe locul I în Topul județean al firmelor, în industria confecțiilor și la clasa intreprinderi mari. În 2008 firma ajunsese sa datoreze Finantelor sibiene 13,64 milioane de lei, motiv pentru care o serie de bunuri ale Algenia Confex au si fost scoase la licitatie.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Sibiu.

Foto: sibianul.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Veta

Acum 10 ani

L-am cunoscut pe domnul in cauza, foarte amabil si manierat. Pacat de fetita lor.
Raspunde

las-o veta

Acum 10 ani

cand e sa fii bou si sa se aleaga praful de tot, majoritatea romanilor suntem campioni. daca ai noroc te ajuta cumnatii fraiere, ca minte n-ai nici cat o gaina
Raspunde

SI EU

Acum 10 ani

ii cunosc, par ok, dar cu miile de ore lucrate suplimentar de catre angajati si neplatite cum ramane? - pe principiul ca \"sunt o gramada la poarta care abia asteapta sa-ti ia locul\" , cica azi se lucreaza tot moca sa faca bani pt. avocati. De, cand nu ai frica de nimic te loveste Cel de sus. ALOOOOO, ITM SB. tu existi?
Raspunde

Veta

Acum 10 ani

@3 Ii tine cineva cu forta pe salahori acolo? Cauta-ti de lucru, mai fa un curs, mai invata o meserie. Nu sta la mila altora.
Raspunde

eeeeeeee

Acum 10 ani

Auzi Veto si eu ii cunosc . Tu esti din Altina sau din Medias ? mai documenteazate .
Raspunde

NAZARET

Acum 9 ani

PACAT CA NU A LUCRAT CINSTIT
Raspunde

eeeeee2

Acum 9 ani

Ii cunosc, ce mai cumsecade oameni
Raspunde

eeeeeeeeeeeeeeeee2

Acum 9 ani

Numai daca esti fiica lor sau nepoata lor poti sa spui ca sunt oameni cumsecade
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ăsta a mai fraudat, bcr-ul pare-mi-se, prin 90 şi ceva cu vreo câteva milioane de dolari. Atunci, cică făcea buloane de cale ferată.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus