Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Targul Creatorilor Populari din Romania reuneste la Sibiu peste 250 de creatori

Târgul Creatorilor Populari din România a ajuns la ediţia a XXIX-a, iar în perioada 10-12 august, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, peste 250 de creatori populari din întreaga ţară şi discipolii lor îşi vor expune creaţiile.

Târgul conturează imaginea întregii tipologii a meşteşugurilor tradiţionale - brodat, ţesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi în os, pictura pe icoane, pe lemn sau pe sticlă, cojocărit, confecţionat măşti, păpuşi, instrumente muzicale, pălării, podoabe, împletit fibre vegetale, fiind reprezentate majoritatea etniilor conlocuitoare şi toate zonele etnografice de tradiţie din România.

„În acest an, ca şi noutate vă propunem să îi cunoaşteţi pe meşterii populari, aflaţi la prima participare în cadrul târgului. Ei vă vor dezvălui tainele confecţionării pieselor de port popular şi a broderiei pe piele din zona Bacăului, vă vor delecta cu produse de patiserie şi prăjituri de casa din Teleorman, vor arăta publicului tehnica de împletire a biciului din Harghita sau procesul de confecţionare a opincilor din judeţul Vâlcea”, spun organizatorii.

Cei mai mulţi maeşteri populari sunt însoţiţi de elevii lor, cei ce vor duce mai departe, forma şi calitatea produselor cunoscute de secole.

Fiecare vizitator va putea achiziţiona un obiect de suflet, din varietatea şi abundenţa de cadouri decorative şi utile în orice gospodărie.

Târgul va fi deschis în perioada 10-12 august, vineri, între orele 16:00-20:00, sâmbătă între 10:00-20:00 şi duminică între orele10:00-18:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus