Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Spitalul din Cisnadie primeste maine autorizatia de functionare de la minister

Spitalul Orăşenesc Cisnădie va primi mâine autorizaţia sanitară de funcţionare pentru toată structura organizatorică avizată de Ministerul Sănătăţii. Precizarea a fost făcută de inspectorul de specialitate al Primăriei Cisnădie - Dorina Dăncăneţ Hanzu, astăzi, la întâlnirea pe care fostul manager al Spitalului din Cisnădie a avut-o cu prefectul Ovidiu Sitterli. Autorizaţia de mediu eliberată pentru Spitalul Orăşenesc Cisnădie va fi reînnoită doar în 2014, când va expira cea acordată anterior.

Redeschiderea Spitalului Orăşenesc Cisnădie va fi dezbătută în şedinţa ordinară a Consiliului Local Cisnădie de joi, 23 august, proiectul de hotărâre fiind inclus pe ordinea de zi. În momentul de faţă, Primăria Cisnădie efectuează lucrări de amenajare, igienizare şi curăţenie în spital.

Ministerul Sănătăţii a avizat, în 2 august 2012, structura organizatorică a Spitalului Orăşenesc Cisnădie, înaintată de Primăria Oraşului Cisnădie:

- 1 Secţie de Medicină Internă cu 30 de paturi, din care 15 pentru cronici,

- 1 Secţie de Pediatrie cu 25 de paturi,

- 1 Compartiment de Obstetrică-Ginecologie cu 14 paturi (4 paturi pentru neonatologie)

- 1 Compartiment ATI cu 3 paturi, plus Camera de gardă.

În total, spitalul va avea 72 de paturi. În plus, într-unul din cele trei imobile se vor organiza cabinete medicale pentru ambulatoriu, precum şi două compartimente pentru spitalizare de zi (6 paturi pentru Chirurgie generală şi 10 paturi pentru alte specialităţi medicale). Unitatea medicală va include şi Farmacie, Laborator de analize medicale, Laborator de radiologie şi imagistică medicală.

Potrivit calendarului propus de liderii administraţiei publice locale, Spitalul Orăşenesc Cisnădie urmează a fi redeschis la data de 1 septembrie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

salistean

Acum 9 ani

bravo, o veste buna! Am fost acum 34 de ani internat acolo, personalul era deosebit de atent cu toate ca conditiile erau mizerabile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus