Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Sibiul exporta 700 de tone de miere de albine pe an

Cantitatea de miere exportată de apicultorii sibieni este în continuă creştere în ultimii ani, ajungându-se la 700 de tone pe an, a precizat marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Ioan Penţea. "Cei 550 de apicultori înregistraţi la DSVSA Sibiu exportă 700 de tone, dintr-o cantitate totală de 4.000 de tone de miere, cât este producţia totală de miere estimată anual. Cantitatea de miere exportată este în creştere în ultimii ani şi datorită creşterii producţiei", a spus Ioan Penţea, pentru agenția de presă Agerpres. Conform acestuia, în judeţul Sibiu în special la sate, creşterea albinelor s-a dezvoltat simţitor, numărul familiilor de albine fiind în continuă creştere, respectiv de la 15.451 de familii înregistrate în anul 2010 la 19.273 de familii înregistrate în anul 2012, o creştere de 20%. În paralel cu creşterea numerică a familiilor de albine, persoanele care practică această activitate s-au organizat ca persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, fiind autorizate la această dată la DSVSA Sibiu, şapte exploataţii apicole cu activitate complexă şi sunt înregistrate 98 de stupine. Foto: http://foodmatters.tv

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

o chestie tipic romaneasca...care e legatura dintre DSVSA si exportul de miere??? probabil seful ala de care spuneti voi are vreo firma de export...de ce nu este cineva din parte asociatiei producatorilor de miere??? abureli romanesti...ne laudam ca exportam materie prima...in loc sa exportam borcanele cat mai mici si cat mai scumpe de miere...dar asta stiu sa faca aia la care le-o vindem noi pe nimic...
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Asta nu e nimic, Statul cheltuieste o multime de bani cu producatorii (romani) de miere, prin subventii date de APIA.
Raspunde

Dr. Pentea I

Acum 11 ani

Domnule \"un sibian\" Implicarea personalului din cadrul DSVSA Sibiu in activitatea de producere si comercializare a mierii de albine consta in asigurarea asistentei de specialitate pentru prevenirea bolilor la albine, autorizarea unitatiilor de comercializare si certificarea calitatii produselor apicole pentru valorificare pe piata nationala sau la export. Articolul in cauza este mult mai coplex, cu informari utile pentru cei interesati de apicultura {vezi articolul publicat pe AGERPRES in data de 21.08.2012} Va recomand sa va informati inainte de a suspiciona (\"o chestiune tipic romaneasca\"} pe cineva de activitati ilegale.
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

@3 De ce nu se implica DSVSA legat de calitatea mierii din supermarket-uri? N-am vazut vreun pliant de informare a populatiei despre cum poti identifica mierea naturala fata de falsuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus