Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Calatoriile lui Gulliver - un spectacol de cinci stele

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a revenit în ţară după participarea la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume. Cele cinci reprezentaţii ale spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” au marcat premiera mondială a spectacolului la care au participat peste 3.500 de britanici şi turişti din toate colţurile lumii.

„Producţia Teatrului Naţional din Sibiu reprezintă, de asemenea, un punct de reper important în istoria festivalului: exerciţiile scenice coordonate de Silviu Purcărete constituie prima producţie românească comisionată de Edinburgh”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Presa britanică a laudat spectacolul actorilor sibieni, publicaţia „The Daily Telegraph” a acordat cinci stele spectacolului, iar „Scotsman” şi „The Herald” câte patru stele pentru abordarea inovativă a romanului lui Jonathan Swift. Sub titlul „The Swift route to success”, Mark Brown, de la „Sunday Herald”, notează faptul că: „Regizorul Silviu Purcărete este un artist cu o viziune extraordinară. Ultima sa propunere din Festival, o adaptare strălucitoare după satira lui Jonathan Swift nu face decât să întărească reputaţia regizorului şi a companiei sale, Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu”.

„Foarte rar mi-a fost dat să văd ovaţii, aplauze, tropăituri după un spectacol care este profund tulburător şi care nu se duce în zona teatrului popular. Graţie succesului de aici, am primit invitaţii de a prezenta spectacolul în Israel şi Germania”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiua fost prezentată în cadrul programului oficial al Olimpiadei Culturale de la Londra alături de alte şase spectacole selectate de la Edinburgh pentru a contribui la agenda de evenimente a Festivalului Londra 2012, cea mai mare sărbătoare culturală din istoria mişcării olimpice şi paralimpice.

Festivalul Londra 2012 este un proiect derulat în cadrul Olimpiadei Culturale, iar spectacolele jucate la Edinburgh contribuie la diversitatea acestui program care se întinde pe durata a 12 săptămâni, în perioada 21 iunie - 12 septembrie 2012.

Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” va avea loc duminică, 30 septembrie, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei, în funcţie de categorie. Spectacolul nu este recomandat celor sub 12 ani.

Galeria Foto aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus