Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Se cauta un calau

 

Autorităţile din Sri Lanka vor să angajeze două persoane care să se ocupe de spânzurarea condamnaţilor la moarte, menţionând că slujba presupune "muncă uşoară" şi că se caută doar bărbaţi. Interviurile au debutat marţi, la un an după ce cele două posturi au rămas vacante, în tot acest timp 480 de persoane fiind încarcerate pentru infracţiuni pentru care ar putea fi executate.
Pedeapsa capitală nu mai este aplicată în Sri Lanka, o ţară predominant budistă, din 1976, însă, de la încheierea războiului de 25 de ani împotriva Tigrilor Tamili (rebeli separatişti), în mai 2009, s-a înregistrat o creştere a cazurilor de pedofilie, viol, crimă şi trafic de droguri. Din acest motiv, unii avocaţi şi politicieni cer reintroducerea pedepsei cu moartea, informeaza Mediafax. Astfel, circa 480 de persoane condamnate pentru crime sau trafic de droguri ar putea fi executate, a spus Gamini Kulatunga, comisar pentru operaţiuni la Departamentul Închisorilor. Circa 176 de candidaţi se află aici, iar interviurile se vor desfăşura astăzi şi mâine", a mai spus Kulatunga, precizând că "numai bărbaţii sunt eligibili pentru acest post".
Posturile sunt vacante după ce unul dintre călăi a fost promovat, iar celălalt a ieşit la pensie. (foto Mediafax)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus