Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

“Gloria" de Vivaldi a deschis Festivalul International al Artei Lirice de la Sibiu

A XI-a ediţia a Festivalului Internaţional al Artei Lirice organizat de Filarmonica de Stat Sibiu a debutat miercuri la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime”, cu concertul vocal-simfonic “Gloria” de A. Vivaldi. Biserica din centrul Sibiului s-a dovedit neîncăpătoare pentru prezentarea uneia dintre cele mai importante lucrări ale barocului muzical veneţian.

Seara a debutat cu Concertul nr.4 în Fa major de G.F.Haendel intepretat de organista Viviane Damiani Loriaut. Lucrarea vocal-simfonică “Gloria” de A.Vivaldi i-a avut ca invitaţi pe dirijorul François Robert Girolami, soprana Brigitte Peyré şi mezzosoprana Isabelle Ruban din Franţa şi Corul Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Tot miercuri a avut loc şi deschiderea celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Canto “Vox Artis”. Pentru ediţia din acest an s-au înscris 57 de concurenţi din 14 ţări (România, Olanda, Austria, Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Coreea de Sud, SUA, Elveţia, Chile, Serbia, Moldova şi Germania). Concursul se va încheia duminică, 16 septembrie, cu concertul de gală al laureaţilor, care va avea loc la sala Thalia din Sibiu de la ora 19:00.

Manifestările celei de-a XI-a ediţii a Festivalul Internaţional al Artei Lirice mai cuprind spectacole de operă, balet pentru copii, recitaluri de lieduri şi gale de operă - realizate în colaborare cu instituţii muzicale din România şi străinătate, artişti lirici, dirijori, solişti invitaţi, români şi străini.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus