Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Concert live, în Sibiu. ”Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou”

Concert live, în Sibiu. ”Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou”

Pe strada Cetății va răsuna mâine, vineri, 15 mai, de la ora 12, muzica unui concert live, cântat în disciplina cerută de măsurile anti-pandemie. Filarmonica de Stat Sibiu vrea cu această ocazie să dea tonul unui exercițiu de revenire la viața culturală a orașului, în contextul distanțării sociale. Astfel, o parte dintre membrii orchestrei vor oferi un concert fără public, pentru ca în oraș să se audă din nou muzica instrumentelor, iar trecătorii să se poată bucura de sunete și atmosfera orașului într-un mod responsabil.

"Muzicienii vor fi dispuși în mai multe puncte exterioare ale Sălii Thalia, în scopul de a evita orice formă de aglomerare, a spus Cristian Lupeș, Directorul Filarmonicii de Stat Sibiu. "Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou, iar acest concert de vineri la ora 12 va fi un tribut adus bucuriei de a trăi, purtând permanent în minte regulile noii conviețuiri comunitare, cauzate de pericolului Covid -19", a mai adăugat el.

Concertul fără public în aer liber face parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței regulilor de conduită civică în perioada pandemiei, inițiată de Filarmonica de Stat Sibiu, din respect și grijă pentru publicul spectator.

Personalități cu măști

Vizualurile campaniei ilustrează diverse  personaltăți cunoscute în întreaga lume, care pooartă măști, însoțite de citate celebre care le aparțin. "Am gasit la Ballansportswear, partenerii nostri în acest proiect, o mare deschidere spre creativitate, inovație și promovare a unei atitudini civice," a mai spus Lupeș cu privire la execuția conceptului campaniei.

Astfel, fabrica din Mârșa va produce pentru acest eveniment steaguri și tricouri care vor prelua conceptul grafic dezvoltat de artista vizuală Loredana Bulgaru, dar și măști de protecție asemănătoare celor purtate de personalitățile campaniei. "Ne era dor de muzica Filarmonicii, dar și de orasul decorat cu steaguri de evenimente", a spus Smaranda Bălan, Directorul de Marketing al firmei Metropolis, producătorul brandului Ballansportswear. "Va trebui să reînvățăm bucuria de a ne trăi în comun emoțiile prilejuite de evenimentele culturale ale orașului, respectând distanțarea socială. Această relaxare nu înseamnă nici pe departe că pericolul a trecut, dar am considerat că după 2 luni de lockdown merităm să ascultăm muzica live chiar și așa, de la distanță, că merităm să ne bucurăm de culori, și, sperăm, de o zi cu soare", a mai adăugat Smaranda Bălan.

Transmisiunea live va fi asigurată pe pagina www.livestreamromania.ro si www.filarmonicasibiu.ro, dar si pe Radio Romaniia Cultural si Radio Romania Muzical.

Campania inedită de la Sibiu a fost inițiată de Filarmonica de Stat și Clubului Lions Brukenthal Sibiu, cărora li s-a alăturat compania Metropolis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus