Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Intalnire intre reprezentantii elevilor si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretulul si Sportului

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a participat în 12 septembrie la întâlnirea de lucru cu ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ecaterina Andronescu. Principalele teme de discuţie au fost structura examenului național de bacalaureat 2013, dobândirea dreptului de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ, programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” dar şi alegerile care urmează să se deruleze în această toamnă în cadrul Consiliului Naţional al Elevilor.

„În cadrul discuţiilor, reprezentanţii elevilor au retransmis poziţia Consiliului Naţional al Elevilor privitoare la structura examenului de Bacalaureat, manifestându-și susţinerea pentru introducerea sistemului de evaluare națională diferențiată, inclusiv la limba și literatura română. În acest sens, ministrul a garantat că diferențierea va fi de-a dreptul vizibilă în elaborarea subiectelor, avându-se în vedere diferența numărului de ore din trunchiul comun la materiile de examen. Totodată s-a discutat despre introducerea examenului de bacalaureat de tip profesional, considerat de către reprezentanții elevilor ca fiind o măsură temporară de mascare a trendului descendent de promovabilitate a examenului maturității. De asemenea, Consiliul Naţional al Elevilor şi-a exprimat poziţia referitoare la necesitatea obținerii dreptului de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ, reprezentanţii acestuia solicitând sprijin din partea ministerului pentru dobândirea acestui drept”, spune Georgiana Epure, reprezentantul CNE.

Consiliul Naţional al Elevilor va fi şi anul acesta partener al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului în organizarea şi desfăşurarea programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, denumit anterior „Şcoala Altfel”, reprezentanții elevilor angajându-se să realizeze o strategie națională de implicare a Consiliului Elevilor.

Nu în ultimul rând, discuţiile dintre reprezentanţii elevilor şi ministrul educației, au fost legate de procesului electoral în unitățile de învățământ, pentru desemnarea reprezentanților elevilor într-un mod cât mai democratic.

„Consiliul Naţional al Elevilor îşi manifestă public deschiderea spre colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în scopul reprezentării intereselor elevilor din România”, au mai declarat reprezentanţii CNE.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus