Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Revista Transilvania cere avocat impotriva fostului director

Centrul cultural interetnic Transilvania, instituție din subordinea CJ Sibiu care editează revista Transilvania, a solicitat forurilor superioare să primească asistență juridică în procesul deschis de Corvin Lupu, fostul director al Centrului și Revistei.
Acesta din urmă și-a înregistrat pe numele său, în primăvara acestui an, marca ” Revista Transilvania, revistă fondată de George Barițiu, la 1868 și condusă de directorul Lupu Corvin, între anii 2002 – 2009”. Ulterior, a solicitat Consiliului Județean să oprească tipărirea Revistei Transilvania, solicitare rămasă fără obiect din moment ce, în urma unei plângeri formulate de Centrul cultural, marca i-a fost retrasă lui Corvin Lupu (foto dreapta).
La începutul lunii august, fostul director al Revistei a atacat decizia OSIM în instanță, chemând în procesul care se desfășoară la București și Centrul cultural interetnic. Pentru acest proces, conducerea Centrului solicită CJ Sibiu asistență juridică. Potrivit proiectului de hotărâre pregătit în acest scop,  asistența juridică va fi achiziționată din afara Consiliului Județean Sibiu.
 

Citește și Lupu și-a înregistrat Revista Transilvania pe numele său

OSIM anulează înregistrarea „Transilvaniei” pe numele lui Corvin Lupu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Cindrea sa fie anchetat

Acum 11 ani

Cindrea se revanseaza, doar are juristi in institutie. Stiti cine va castiga aceasta achititie???? Avocatul Chirila, care l-a reprezentat pe Cindrea in justitie, contra ANI in dosarul numarul 1121/57/2011 TREBUIE SA SE REVANSEZE fata de prietenul lui, doar dormea in camera lui de hotel de la PARLAMENT cand avea procese pe rol la Bucuresti.
Raspunde

Vasile

Acum 11 ani

Un nesințit înregistrează pe numele său marca Revistei Transilvania! Asta-i știrea! Această obrăznicie este fără margini! Acest individ ar trebui ”alungat cu pietre din cetate”. Eu cred că acest individ nu-i întreg la minte...
Raspunde

mirco

Acum 11 ani

stimati domni, doamne, vreau sa va precizez ca am cunoscut acest exemplar, ramas in eneoliticul timpuriu, cu aproximativ 12 ani in urma.....mi a lasat impresia ca este venit de pe alta planeta. Revista Transilvania nu este bunul sau propriu, sper sa inteleaga ca in Sibiu sunt si alti oameni de valoare mare, nu doar Corvin Lupu.
Raspunde

Catre toti habarnamistii si Vasile de la nr. 2

Acum 11 ani

Corvin Lupu a inaltat revista, actualmente decazuta. Ea nu mai are acreditare decat pentru domeniul filologic. Celelalte domenii au murit. Varga promoveaza niste tinerei din Iasi, toti post-modernisti, care nu si-au gasit locul intre numeroasele valori din cetatea culturii Moldovei. De ani de zile, toate prezentarile se fac intr-un anonimat sinistru. Toate manifestarile revistelor scolare si liceale din Sibiu se bucura de mai multa audienta intelectuala decat revista Transilvania. Profesorii din ULBS, cu exceptia filologilor, nu mai vor sa publice in Transilvania. Nesimtiti au fost minoritarii care l-au schimbat pe Corvin Lupu cu un ungur, pentru ca promova romanismul si lupta pentru el. Lista lor de la vedere este: Bottesch, Linde si Varga, iar ascunsi, sobolaneste, au lucrat Johannis si presedintele evreilor, Aurel Vainer. A mai fost si un roman ticalos alaturi de ei, al carui nume nu-l mai spunem. Acesti minoritari au vrut sa dea revista cadou altor institutii. Lupu s-a luptat cu ei si la vedere si in ascuns si a reusit sa contribuie la ramanerea ei temporara la Consiliul Judetean, dupa care a inregistrat-o la OSIM, dand un semnal comunitatii locale ca nu este in regula ce s-a intamplat. Ungurul Varga nu avea ce sa caute la conducerea revistei romanilor. Sa mai lasam interculturalitatea care ne-a ingenuncheat cultura. Treziti-va si ganditi, ca ziarele ocolesc esentialul.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Lupule, toti cei care traiesc in Romania sunt romani, ai uitat asta? Esti periculos de nationalist si josnic de paranoic daca spui ceea ce spui despre evrei, sasi, maghiari. Un lucru este clar, revista aia nu e a ta, proprietate personala.
Raspunde

Wolf

Acum 11 ani

In 2009, cand si-a terminat Lupu mandatul, revista nu mai era acreditata pe nici un domeniu, nu exista in nici o baza de date internationala etc..., e usor de verificat. Practic nu mai conta nicaieri, poate doar ca mijloc de propagare a mizeriilor extremiste ale marelui om. Asta e marea inaltare din era Lupu...
Raspunde

Vasile

Acum 11 ani

Nu ai înțeles nimic lupule de la @4. Noi nu vorbim aici de cât de bun administrator erai... Noi vorbim aici de însușirea unui bun național... Dar pentru că prostia nu doare... Și să lămurim cât de bun administrator erai... Să nu uiți de sprijinul dat de Ilie Mitea când era prefect. Era o chestie c-am comunistă să aduni șefii de instituții și lansezi un număr de revistă, când probabil peste 90% dintre ei habar nu aveau de revistă, 80% din ei nu citesc o carte și majoritatea lor merg la concerte sau teatru doar când ocupă o funcție dată de un partid sau când primesc o invitație gratuită...
Raspunde

Horatiu

Acum 11 ani

De ce arata domnul Lupu ca un tigan? De ce seamana cu regele Cioaba? Romanii seamana antropologic cu tiganii? Sa raspunda cel de la nr. 4.
Raspunde

allin4.ro

Acum 11 ani

Horatiu e un bou! :) Restul discutiei, ca si intreaga poveste, e demna de Caragiale!
Raspunde

Catre habarnamisti

Acum 11 ani

Comentatorii de pe forum sunt cu totii “de-ai casei”, implicati emotional in “cazul” Transilvania. Toti ocolesc o realitate: revista a decazut sub dl. Varga! Cum v-am provocat, ati si muscat, atat cei disperati (din jurul d-lui Varga), cat si minoritarii, pe care i-am sifonat cu comentariul de la nr. 4 si i-am facut sa ma numeasca lupu, cu L mic, sugerand lipsa de valoare. Eu sunt magulit, dar prefer sa fiu EU, nu Corvin Lupu. Pentru a ne livra argumente, unii comentatori sunt dispusi si la minciuni, chiar daca nu au nimic de castigat de pe acest forum de gazetuta. Asa sunt cei de la nr. 6 si 7. Constatarea mea, pe care am mai scris-o candva: prea multi tinerei neformati, eventual in curs de formare, sau care au putine sanse sa devina personalitati au veleitati la revista Transilvania si nu mai au rabdare sa le vina randul. Sunt si extraordinar de increzuti: vezi-l si pe academicianul care scrie mai sus ca in perioada directoratului lui Corvin Lupu veneau la manifestarile culturale ale revistei Transilvania persoane de nivel scazut, directori(?!) Hai, Zau? Ce mare esti! Cine te crezi? Balamucul e plin de bolnavi care se cred Jules Verne, Napoleon etc. Eu stiu prezentari ale revistei Transilvania, organizate de profesorul Corvin la Casa Armatei, la Biblioteca ASTRA, la Muzeul Brukenthal, la Universitate si in alte parti, unde se umpleau salile de intelectuali, dintre cei autentici. Ele se transformau in adevarate simpozioane de nivel inalt. Discursurile lui interesau pe toata lumea. La toate acestea (cele la care am participat), dadea cuvantul si actualului director Varga, care nu a reusit niciodata sa emane un mesaj, o idee deosebita. Era anost. Slab pregatit. Nu stiu cat l-o fi sprijinit prefectului Mitea pe profesor. Asta ar fi ceva bun. Stiu ca profesorul Lupu era sprijinit tare de presedintii Consiliului Judetean, C. Moraru si Martin Bottesch, acesta din urma pana cand a intrat intr-o coalitie si l-a schimbat pe profesor Lupu. Ceea ce am scris eu la nr. 4, a spus profesorul Lupu la televiziunea Eveniment. S-ar putea sa va mai povestesc, daca mai am chef de memorii. Merci ca m-ati numit lupu!
Raspunde

ropatent

Acum 11 ani

BREVETE DE INVENTIE , INREGISTRARE MARCI SI DESENE , DREPTURI DE AUTOR. Echipa Roaptent va sta la dispozitie. www.ropatent.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus