Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Ministerul Transporturilor: Din 2016 vom circula pe autostrada de la Nadlac la Sibiu. Sibiu-Pitesti va fi gata in 2020!

Coridorul IV paneuropean va fi finalizat în anul 2020, segmentul de autostradă Sibiu-Piteşti urmând să fie construit cu finanţare din fonduri europene, alocate în cadrul programului operaţional 2014-2020, a declarat Septimiu Buzaşu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Buzaşu a arătat că lucrările de construcţie la autostrada Sibiu-Piteşti sunt la fel de dificile ca la cea de pe Valea Prahovei (Comarnic-Braşov), întrucât o treime din lungimea acesteia, de circa 110 km în total, presupune viaducte şi tuneluri.

Proiectul este foarte scump şi nu potriveşte unui parteneriat public-privat, singura soluţie sigură fiind finanţarea din fonduri europene.

"Pe Coridorul IV, în 2016 vom circula de la Nădlac la Sibiu, de acolo vom avea o întrerupere până în 2020 şi vom circula de la Piteşti la Constanţa", a afirmat Buzaşu, într-o conferinţă de presă.

În ţările din Occident, la pregătirea unui proiect mare de infrastructură faza de proiectare durează circa cinci ani, finanţările se obţin în aproximativ doi ani, "după care implementarea este extrem de rapidă, este la minut", potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, în România pregătirea proiectului durează 1-1,5 ani, iar implementarea se realizează în cinci-şapte ani, întrucât în această fază se corectează deficienţele din perioada pregătirii.

Prin programul operaţional transporturi pentru perioada 2007-2013 au fost semnat cu beneficiarii 82 contracte de finanţare, cu o valoare contractată totală de 21 miliarde lei, din care s-au plătit aproximativ 1,9 miliarde lei, reprezentând un grad de absorbţie de circa 10%.

În această perioadă au fost finalizaţi sau sunt în curs de finalizare 125 kilometri de autostradă, iar până la sfârşitul programului operaţional se aşteaptă să fie daţi în exploatare 370 kilometri de autostradă.

În ceea ce priveşte calea ferată, vor fi reabilitaţi circa 200 de kilometri pe Coridorul IV.

Pentru programul operaţional transporturi în intervalul 2007-2013 au fost alocate fonduri structurale de circa 4,5 miliarde euro, la care se adaugă cofinanţarea României, de aproximativ un miliard euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

dabija

Acum 9 ani

huraaaaaa!
Raspunde

soferu

Acum 9 ani

...si aflam cat de mica e tara!
Raspunde

ley

Acum 9 ani

parca era vorba de sibiu nadlag gata in 2013
Raspunde

1234

Acum 9 ani

Stati ca nu iasa astia la putere, si o gata astia a lu Base toata pana in 2016,daca vine Cacarau prin 2027 cand se trezeste el o avem gata .
Raspunde

dorel

Acum 9 ani

atentie 2020 e in cel mai bun caz daca merge totul cum trebuie, obtinerea de fonduri EU, licitatii, proiectare, etc.; deci ca sa fim realisti..cam 2035. Sa traiti bine.
Raspunde

ptr 1234

Acum 9 ani

astia de la putere mai buni ca ai tai ce au fost host hoti de mare clasa Ciudosilor tanjiti dupa putere si de avut nu o veeti mai vedea de curand ,uratilor
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Cu Ponta si CACARAU la conducere daca o sa fie gata ln 2025 , au luat bani de la investiti si le-au dat la puturosi ca sa-i voteze cum sa evoluezi ln cazul asta , cu Boc chiar s-au apucat serios de treaba si saptamanal se vede evolutia coridorului 4
Raspunde

oli

Acum 9 ani

vise taica vise!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus