Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

In Paltinis va fi construita prima baza de salvare Salvamont | Foto

2,96 de milioane de lei este valoarea totală a proiectul de ridicare a unei noi clădiri în stațiunea Păltiniș, imobil care să adăpostească prima bază de salvare Salvamont în această zonă. Fondurile vor fi asigurate prin intermediul Programului Operațional Regional, ”prins” pe ultima sută de metri după redistribuirea de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru a economiilor realizate din alte proiecte.
Perioada de implementare a proiectului care se va derula prin Consiliul Județean Sibiu este de 22 de luni. ”În momentul de faţă, Serviciul Public Judeţean Salvamont nu deţine o astfel de bază în zona Montană Păltiniş - Cindrel, cazarea angajaţilor fiind asigurată într-o garsonieră cu o capacitate de două persoane. Spaţiul existent nu răspunde nevoilor reale, având în vedere că în acest spaţiu nu se poate acorda primul ajutor persoanelor care au suferit diferite accidente, iar în lunile de iarnă şi cu ocazia unor evenimente speciale sunt mobilizaţi în zonă un număr de minim șase salvatori montani, cazarea acestora nefiind asigurată, aceştia fiind nevoiţi să practice naveta zilnic între Sibiu şi Păltiniş”, se arată într-o prezentare care a însoțit proiectul de hotărâre supus votului consilierilor județeni pentru demararea procedurilor.
Nouă clădire va fi structurată pe trei niveluri. La demisol va fi un garaj, spații de depozitare și spațiul pentru centrala termică, iar la parter va fi amenajat punctul medical de prim ajutor (cu două paturi și grup sanitar) și alte patru camere cu câte două paturi. La etaj va fi amplasată sala de mese, camera administratorului, un dormitor comun și grupul sanitar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

valentin

Acum 11 ani

Bravo, succes !
Raspunde

T

Acum 11 ani

Ptr ce?! Investiti in partii de ski si instalatii... Paltinisul este MORT! Cat de kitch este Ranca...este full vara-iarna...
Raspunde

#

Acum 11 ani

Se putea inchiria un spatiu la o cabana sau hotel.
Raspunde

#

Acum 11 ani

De la o garsoniera astia au ajuns la o cladire pe trei niveluri. Facem pariu ca n-o sa aiba bani ca sa plateasca incalzirea pentru ea? Cine a semnat pentru astfel de cheltuieli?
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

Ce este de salvat în Paltinis ? La cei 2 sau 3 turistic ce se pierd pe acolo, nu e nevoie de un asemenea palat. Bani aruncati degeaba. Paltinisul trebuie salvat, cum zice T ceva mai sus ! Iar se pune caruta în fata boilor !
Raspunde

Sibian

Acum 11 ani

‚Statiunea arata groaznic acolo trebuie cel putin 1 mil de euro la partii trebuie un spa acolo trebuie un restaurant bun si mai ales nocturna si renovarea partiei.Tampitii aia de la ONCESTI sa faca bine sa vanda partia la aia de la Platos aia o sa faca treaba bine.Foarte bine totusi ca se face si baza poate asa incepe modernizarea paltinisului.
Raspunde

paltinis

Acum 11 ani

@# si @mihai , voi doi aveti dreptul sa ramaneti in evul mediu , iar @T cu manelistii de la Ranca . @sibian , o sa te convingi ce \"treaba buna\" fac la Arena iarna asta cand bagi mana-nbuzunar pt. skipass ! no offence .
Raspunde

You

Acum 11 ani

Stiti cat costa metrul patrat la aceasta constructie ? 3750 euro.Pusculita USL.Aprobarea au dat-o ca fraierii consilierii judeteni la solicitarea conducerii CJ.
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

Bre, paltinisule, ti-a trebuit mult pâna ai scris ? De ce nu gândesti, este înca gratis. Pe vremea copilariei mele era mai multa lume în Paltinis, unde se ajungea cu autobuzul, decât astazi. Chiar crezi ca arena aia va salva frumusete de statiune ?
Raspunde

preistorius prigonius

Acum 11 ani

Cred ca in ultimii ani salvamontul ala de la consiliul judetean a devenit o masina de tocat bani publici,in loc sa investeasca in echipament si oameni investesc in cladiri,comisioane care se impart intre cei din consiliu cu sefii salvamont.
Raspunde

Mircea

Acum 11 ani

2,96 de milioane de lei ... se vede ca e pe bani publici. La banii astia se poate cumpara un bloc cu 15 apartamente in Sibiu. Buna traba domnilor consilieri, eficienta maxima ... la furat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus