Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

10.000 de stegulete pregatite pentru Ziua Nationala. Concert cu Junii si Furdui Iancu

Pentru a scoate și poporul din case cu ocazia Zilei Naționale a României, autoritățile județene au anunțat că pregătesc pentru prima zi a lunii decembrie spectacole de muzică populară, transmise pe ecrane cu led-uri, alături de ”clasicele” depuneri de coroane și defilări militare. Seara zilei de 1 Decembrie se va încheia cu un concert Filarmonicii de Stat Sibiu. Pe tot parcursul zilei, la evenimentele cu intrarea gratuită vor fi împărțite aproximativ 10.000 de mici steaguri tricolore
Potrivit programului anunțat de CJ Sibiu și de Instituția Prefectului, Ziua Națională a României va începe de la ora 08:30, cu o ședință solemnă, de o jumătate de oră, a Consiliului Județean Sibiu.
Sibienii vor putea asista, de la ora 09:15 la ceremonia depunerii de coroane în fața fostului Consiliu Dirigent, de pe strada Nicolae Bălcescu (clădirea în care, acum, se află Agenția CFR).

Piața Mare e ocupată. Sala Transilvania îi ia locul

De la 10:30, evenimentele se mută în preajma Sălii Transilvania, Piața Mare a Sibiului urmând a fi ”mobilată” de Târgul de Crăciun. Astfel, după ceremonia de avansare în grad a mai multor militari sibieni, urmată de o defilare a cadrelor militare. este programat un spectacol de muzică și dansuri folclorice. Vor cânta Nicolae Furdui Iancu, Mariana Anghel și Veta Biriş, iar pe scena amplasată în Sala Transilvania vor dansa Junii Sibiului. Spectacolul va începe de la ora 12:00, va dura aproximativ două ore, iar intrarea este liberă.
De la ora 18:00, la Cercul Militar este programat un spectacol aniversar la care sunt invitați veteranii de război și familiile militarilor din Garnizoana Sibiu.
În fine, seara se va încheia cu un concert al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, din care nu vor lipsi ”Rapsodia Română” a lui George Enescu ori suita ”Mihai Viteazul” a lui Tiberiu Olah.

Ecrane pentru cei de afară

Stegulețele tricolore vor fi împărțite la Sala Transilvania, care pentru spectacolul folcloric va putea primi aproximativ 5.000 de spectatori. Dacă vor fi mai mulți, pentru cei care rămân afară vor fi amplasate ecrane. Președintele CJ Sibiu susține că organizarea acestor evenimente nu va presupune costuri din bugetul public, eventualele sume necesare urmând a fi obținute din sponsorizări.
”Invităm sibienii să participe activ la aceste evenimente, să retrăiască mândria de a fi români, indiferent că sunt etnici sași, maghiari sau romi”, a declarat și prefectul Ovidiu Sitterli.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Roman din Sibiu

Acum 10 ani

Felicitari pentru initiativa! Sa stie primaria Sibiu ca mai suntem si romani in orasul asta.
Raspunde

da

Acum 10 ani

Felicitari, dar spectacolul se putea organiza in Piata Mare! Chestia cu \"mobilarea de Craciun\" este o galusca a sasului-sef, caruia ii este scarba de sarbatorile romanilor, la care nici macar din bun simt nu participa.
Raspunde

Roman din Sibiu

Acum 10 ani

Ai dreptate.Bine ca am avem Oktoberfest cu muzica nemteasca, cand puteam avea Festivalul Berii cu muzica romaneasca. Doamne fereste sa ne pierdem toti romanii patriotismul ca atunci va fi vai si amar de noi!
Raspunde

Adrian

Acum 10 ani

Dacă era în Piaţa Mare vă îngheţa curu\', dacă nu e în Piaţa Mare are sasu\' ceva cu românii. Dacă voi nu participaţi la sărbătorile românilor, nu înseamnă că \"sasu\" nu participă. Există zeci de festivaluri româneşti similare Oktoberfestului, \"Cântecele Munţilor\", \"Vară, vară primăvară\", \"Ioan Macrea\" etc. dar na pentru voi un festival românesc înseamnă probabil mici şi manele. Ferească Dumnezeu de oameni ca voi pentru care patriotism înseamnă ura faţă de alte naţi, ura faţă de propria neputinţă.
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

O buna initiativa Felicitari Prefectura Sibiu si Consiliul judetean Sibiu.Acum multi ani s-a mai organizat dar de 4 ani sigur nu.Asta arata ca numai este criza si meritam si noi o zi de 1 decembrie cum trebuie.Sunt foarte bucuros si sa veniti cati mai multi romani sa aratam ca sibiul nu este oras nemtesc.
Raspunde

pt 5

Acum 10 ani

Ce sa aratam, sibiene? Corect ar fi: ca NU mai este oras SASESC. Este o diferenta, da oltenii n-au cum sa stie. Mergeti toti care venirati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus