Marţi,
26.01.2021
Innorat
Acum
1°C

In aproape fiecare masina noua din Europa, o componenta este produsa la Sibiu

Odată cu depășirea ”barierei” de 2.000 de angajați, cel mai mare investitor din Zona Industrială Vest – Continental Automotive Systems Sibiu – a ajuns la o producție anuală de 50 de milioane de unități. ”90% din producția noastră este destinată producătorilor europeni de mașini. Anual, în Europa se produc aproximativ 40 de milioane de mașini. Deci putem spune că în fiecare nouă mașină produsă în Europa se regăsește o componentă fabricată la Sibiu. Cred că sunt cifre impresionante”, spune Oswald Kolb (foto), directorul general Continental Automotive Systems Sibiu.
Fabrica de la Sibiu produce o serie de componente legate de partea electrică și cea electronică a unui autoturism, dar și echipamente pentru cutii de viteze. Cel mai mare client al Continental Sibiu este concernul VAG (unde intre, printre altele, mărcile VW, Audi, Skoda, Porsche, Seat). Evident, și modelele Dacia au componente produse la Sibiu.
Fabrica de la Sibiu a celor de la Continental a început să producă la 1 aprilie 2004. Anul acesta, investițiile totale de 145 de milioane de euro au mai cunoscut un pas prin deschiderea producției în modulul 4 al uzinei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus