Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Doar 50 de sibieni au protestat impotriva masurilor de austeritate

Liderii Cartel Alfa Sibiu, alături de aproximativ 50 de sibieni au protestata miercuri, 14 noiembrie, în faţa Prefecturii împotriva măsurilor de austeritate, marcând astfel "ziua acţiunii şi a solidarităţii".

Puţinii sibieni care au ieşit în stradă s-au numărat printre miile de sindicalişti din mai multe ţări europene precum Spania, Portugalia, Grecia şi Italia, care încearcă printr-o grevă generală să-i determine pe liderii europeni să arate mai multa hotărâre în lupta cu şomajul şi scăderea nivelului de trai.

“Vrem să reamintim executivului, cum am făcut şi atunci când era în opoziţie, că trebuie să îşi ţină promisiunile. Noi cerem modificarea Codului muncii, creşterea salariului minim pe economie, un dialog social mai bun. Noi am avut discuţii cu USL Sibiu şi le-am spus care sunt dorinţele noastre ca ei să le transmită la Sibiu şi vrem un răspuns concret până la alegerile din 9 decembrie, să ne spună foarte clar ce au de gând cu legile pe care noi le-am propus, că ştim cu toţii ce se întâmplă după alegeri”, a declarat Marius Vingerzan, preşedinte Cartel Alfa Sibiu.

Protestele anti-austeritate s-ar putea să continue în perioada alegerilor, dar reprezentanţii Cartel Alfa spun că va avea loc o întâlnire la Bucureşti, cu o săptămână înainte de alegeri, unde se va decide dacă vor avea loc proteste, iar dacă decizia va fi una favorabilă, şi sibienii vor ieşi în stradă.

“Noi am ieşit să protestăm în legătură cu legea acordului social, Legea 62/2011, care nouă ne-a luat o mulţime de drepturi pe care le aveam înainte şi acum noi vrem să ne recuperăm aceste drepturi. Sperăm ca prin această acţiune să sensibilizăm guvernanţii să revină la acţiuni mai bune şi în favoarea cetăţenilor şi a sibienilor”, a spus Vasile S., unul dintre protestatari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

hermannshit

Acum 10 ani

Fain oras, unde doar cativa se zbat pentru drepturile tuturor, restul locuitorilor fiind indivizi usor de manipulat (gloata) care accepta toate mizeriile. In schimb, turma de votanti este prezenta in numar coplesitor la spectacole gratis din Piata Mare si cade pe spate la focurile de artificii platite tot din banii ei.
Raspunde

@hermannshit

Acum 10 ani

noi ceilalti nu am protestat pt ca am fost astazi la munca, sa ni se retina impozite (fara voia noastra) pt ca TU si altii ca tine sa primeasca ajutor social
Raspunde

Florin

Acum 10 ani

O actiune a sindicatelor menita sa aduca aminte(in perspectiva alegerilor care urmeaza), cetatenilor acestei tari, persoanele (guvern, partid) care au taiat din drepturile lor. De aceea nici nu merita comentata. O actiune de campanie a USL.
Raspunde

pcr

Acum 10 ani

nenorocitii de pdl-isti (rebotezati ard) in loc sa infunde puscaria sunt bine merci
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Ba dar nu va mai iese din cap lozinca lui Base cu ajutorul social ! Daca iti pasa cu adevarat erai acolo ! Dar adevarul e ca te doare in .........! asa ca nu mai comenta.
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Tu nu intelegi ca noi, cei care lucram nu dorim sa platim si mai multe impozite pt ca lenesii( cei pe ajutor social) si bugetarii sa o duca mai bine decat noi? Si daca ai avea un servici care presupune anumite responsabilitati ti-ai da seama ca nu pot sa las totul balta sa merg la un protest pt sprijinirea capuselor care imi \"fura\" in fiecare luna peste 60% din salariu! Si da, chiar nu imi pasa de voi! lenesii si capusele bugetare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus