Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Notarul Marginean a depus recurs. Dosarul se muta la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Notarul public Răzvan Mărginean și alți patru din cei șapte inculpați în dosarul de cămătărie de la Sibiu au depus  recurs împotriva deciziei Curții de Apel Alba Iulia, după ce instanța a decis arestarea lor pentru 29 de zile.

Potrivit procedurii, soluționarea recursurilor este de competența Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dosarul a plecat la București

Doar cinci din cei șapte inculpați în cazul de înșelăciuni cu un prejudiciu de un milion de euro au depus recursuri. Printre aceștia se află și notarul sibian Răzvan Mărginean. După ce recursurile celor cinci au fost depuse, Curtea de Apel Alba Iulia a trimis, în jurul amiezii zilei de astăzi, dosarul spre Înaltea Curte de Casație și Justiție. „Cinci dintre inculpați au depus recurs, iar dosarul a plecat, în jurul amiezii, către Înalta Curte de Casație și Justiție”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, pentru Turnul Sfatului.

Cel mai probabil, dosarul va ajunge la ÎCCJ în cursul zilei de mâine. O pronunțare a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate surveni în zilele următoare.

Șapte arestați preventiv

Reamintim faptul că șapte persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, după ce luni, 12 noiembrie 2012, DIICOT Alba a efectuat o serie de percheziții în Sibiu. Cei șapte inculpați în dosarul de înșelăciune sunt Damian I. Dumitru, Cornea Constantin, Iliuț Bucur Daniel, Jucan Bogdan Florin, Șandru Nicolae, Mărginean Răzvan Emilian și Tanciu Ion.

15 victime

Procurorii DIICOT au identificat 15 victime ale rețelei infracționale, pe care învinuiții din „dosarul cămătarilor sibieni” le-au împrumutat cu sume de bani în valută. Pentru sumele împrumutate, aceștia solicitau și încasau dobânzi săptămânale sau lunare între 10 și 50 la sută. Pentru a se asigura că își primesc banii înapoi, membrii grupării își obligau victimele să constituie garanții imobiliare, aici intervenind unul dintre notari, deoarece la Biroul Notarial al acestuia se întocmeau majoritatea documentelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

X

Acum 11 ani

Sa se duca la IMPUTITI DE BUCURESTENI ca ii scapa bazma curata si oamenii raman cu pagubele.Nu va mai bagati oameni buni la afaceri cu BORFASIIIIIIIIII.
Raspunde

un

Acum 11 ani

dragii mei concetateni relaxativa nu va stresati ca e pacat de voi ;nu mai plangeti, comunistilor.Camatari sunt peste tot in lume si fraieri la fel asa ca datile pace sa–si joace fiecare rolul sau . OAMENII CINSTITI SI CU PRINCIPII SANATOASE DE VIATA NU AJUNG NICIODATA REPET NICIODATA LA MANA CAMATARILOR .In concluzie vorba camatarilor : APA , AERUL SI FRAIERUL NU SE GATA NICIODATA
Raspunde

Xyz

Acum 11 ani

Halal justitie si oameni ai legii! Notar arestat pentru ca si- a facut meseria!Rusine! mare rusine!
Raspunde

nuexistajustitieinromania

Acum 11 ani

Daca nu ati observat pana acum urmeaza alegeriile iar unii nu si-au indeplinit inca target-ul asa ca prin abuz si total nelegal este retinut notarul Marginean Razvan-Emilian. Dar sa fiti siguri ca adevarul va iesi intotdeauna la inveala. Iar cei care au vrut sa il infunde si acum dau semne de lasitate si doar arunca cu gunoi vor culege ce au semanat
Raspunde

vai de capu vostru

Acum 11 ani

nu mai vb prostii ca si notarul era mai hot ca altii.isi pierdeau saracii oameni casele ptr o suma de 5000 euro etc etc.nu mai jeliti
Raspunde

PAGUBIT

Acum 10 ani

PENTRU,,X,,EU SUNT DIN BUCURESTI DAR TU PUTI MAI RAU CA MINE,CINE DRACU TE CREZI,,INTELIGENTULE,,PUTE PAMANTU SUB TINE SI TE-AI GANDIT TU CA CE GROZAV ESTI SA JIGNESTI,,,IAR DE NOTAR,NICI VORBA CA E CORECT,,,ESTE LA FEL DE VINOVAT.NU A FOST ARESTAT DEGEABA,LUI SA-I FIE RUSINE CA A AJUNS RUSINEA SIBIULUI.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus