Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Si in a treia zi...

Orice minune durează trei zile. Însă ele există doar dacă sunt oameni care să creadă în ele. Sibiul a așteptat o viață după Dragan Petricevic. Dar, un alt dicton celebru spune să fii atent ce îți dorești, că poate se îndeplinește. Și așa, minunea de ieri a devenit dezamăgirea de azi. O nouă dezamăgire.
La Sibiu e greu spre imposibil să faci performanță. Motivele le-am explicat în articolul trecut pe marginea aceluiași subiect. Și o mare parte, plus câteva motive în plus pentru explicații suplimentare se găsesc în povestea Voinței, un alt exemplu negativ în relația orașului Sibiu cu sportul.
Petricevic a venit la Sibiu convins de o himeră. La fel ca și mulți dintre cei ce iau loc în tribunele Sălii Transilvania meci de meci, Petricevic a confundat Sibiul de astăzi cu cel din vremea lui Pelger sau Munteanu. Ori cele două, în afară de nume și culori nu mai au aproape nimic în comun. A venit crezând că Sibiul e Timișoara. Nici pe departe. Pe vremea Elbei Timișoara nu emitea pretenții. Era un boemism dus la extrem, într-un campionat radical diferit față de cel de azi, unde nu totul se învârtea în jurul banilor. Cupa României câștigată de Petricevic la cârma echipei considerată outsideră s-a bazat exclusiv pe omogenitatea lotului. Cum au venit banii, cum boemia a dispărut și a luat după ea rezultatele.
Probabil că Petricevic ar fi reușit la Sibiu dacă avea răbdarea și dârzenia necesare. Și dacă n-ar fi insistat morțiș să trăiască din amintiri din epoca trecută, forțând meci după meci după meci cu un Markovic ieșit complet din formă după un an stat pe tușă la Timișoara. Probabil că din iarnă ar fi putut schimba parte din rotițe pentru a își atinge obiectivul. Dar a ales calea comodă. Până la urmă, nu datorează nimic nici orașului, nici suporterilor, nimănui. Deși nerostită, din respect, asupra sa a existat o presiune imensă. Cu tunisienii la picioarele sale, ce rost avea? Până la urmă, ce rost avea să vină la Sibiu? Când știm cu toții că două săbii nu vor încăpea niciodată în aceeași teacă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus