Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Vremea, marsav agent electoral

 

Vremea a salvat PDL astă-iarnă, când numai gerul cumplit a făcut să se stopeze protestele de prin țară. Vremea a salvat PDL, dar și pe Traian Băsescu, în ziua referendumului, când o căldură înăbușitoare ar fi oprit electoratul să meargă la urne. Tot vremea i-a oprit pe români să voteze și-n duminica alegerilor parlamentare. Acest mesaj transmis de tot felul de analiști politici care au găsit motivul pentru care tot mai puțini români sunt interesați de cine mai candidează și pentru ce.
Aproape nicio vorbă legată de faptul că de 20 de ani se votează numai în ciudă. În ciuda celui care a condus și n-a făcut nimic. În ciuda celui care a guvernat și n-a știut să vorbească în continuare cu cel care l-a votat. 
Ziua de duminică ar fi fost foarte frumoasă dacă mii de oameni n-ar fi fost blocați pe la secțiile de votare. Personalul primăriei, juriști, judecători, blocați în drumul spre ski, drumeții sau o simplă bulgăreală cu zăpadă. Și pentru ce?
Credeți că cei care au vorbit o lună mieros despre Constituție, dreptate și greaua moștenire, se vor mai împiedica de dumneavoastră pe stradă în următorii patru ani? Credeți că cei care v-au zâmbit frumos și v-au înmânat frumos o pungă cu de toate, credeți că vor da prioritate pe trecerea de pietoni? Știu că nu credeți. 
Nu știu dacă cei care și-au luat duminică permis de parcare în curtea Casei Poporului vor avea chef să modifice legea alegerilor parlamentare. Dar cred că ar fi normal să o facă. Așa cum unii au vorbit de regionalizare, de modificarea Constituției, tot așa cred că ar trebui vorbit acum și despre o lege cinstită și apropiată de cetățean, pentru ca acesta să-și trimită corect reprezentantul în legislativ. Sincer, nu cred că o majoritate de peste 50% PNL – PSD va avea chef de așa ceva.
Peste patru ani, vom vota undeva în ianuarie. Și vremea va fi același inamic comun.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 223

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

xx

Acum 11 ani

nu vom vota in ianurie peste 4 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus