Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Nasterea Domnului vestita de Corul Bach

Corul Bach şi ansamblul de suflători Tromba Felix au susţinut duminică, 16 decembrie, un Concert de Crăciun, la Biserica Sf. Ioan. Biserica s-a dovedit aproape neîncăpătoare pentru sibienii de toate vârstele, care au venit să asiste la un eveniment menit să le amintească de copilărie şi de însemnătatea sărbătorilor de iarnă.

Corul Bach al Bisericii Evanghelice a cântat de data acesta alături de ansamblul de suflători Tromba Felix, iar din repertoriul acestora nu au lipsit cele mai îndrăgite colinde, printre care şi „Trei păstori”, „Iată vin colindătorii”, „O ce veste minunată”, „Linu-i lin”, „Praznic luminos”, „Noi umblăm şi colindăm” şi „O brad frumos”.

„Corul nostru cuprinde aproximativ 60 de persoane. Oamenii care cântă în cor nu au studii de specialitatea, iar unii nici nu ştiu germană, dar iubesc muzica şi vor să cânte, aşa că vin aici şi împreună învăţăm”, spune organista Ursula Philippi .

Fondat în 1931 de prof. Franz Xaver Dressler, corul Bach cântă în general oratorii. Sub bagheta dirijorului Kurt Philippi, corul susține anual mai multe concerte în ţară, dar a cântat şi în Ungaria, Austria şi Germania.

În ultimii ani repertriul corului s-a îmbogăţit şi cu muzică acapella şi muzică spirituală din Transilvania, redescoperită în documente vechi.

„E frumos corul şi oamenii sunt foarte draguţi. La repetiţii întotdeauna muncim mult şi încercăm să ne perfecţionăm şi să nu lăsăm nimic neprelucrat. Dar în acelaşi timp, râdem şi ne serbăm zilele şi alte evenimente şi este o atmosferă care te încarcă cu energie pozitivă. Pentru mine este mare onoare să particip la acest concert şi să fac parte din corul Bach”, a declarat Silvana Vâja, membră a corului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus