Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Intre 30 si 40 de sibieni pe zi, la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap! Din 2013 au cladire noua

Activitatea destinată persoanelor cu handicap din judeţul Sibiu se va muta din data de 7 ianuarie 2013 de pe strada Mitropoliei pe strada Spartacus numărul 2, într-un sediu nou ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Astfel, oamenii aflaţi în dificultate nu vor mai fi nevoiţi să aştepte afară în curte, ci vor avea la dispoziţie o sală de aşteptare modernă şi încăpătoare.

Serviciile care vor fi mutate pe strada Spartacus sunt: Serviciul de Evidenţă şi Plată Prestaţii Sociale, Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap și Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap

”După 20 de ani de activitate cu persoanele cu dizabilităţi din judeţul Sibiu în sediul aflat pe str. Mitropoliei nr. 2, am decis ca această activitate să se desfăşoare într-un sediu de sine stătător care să ofere cele mai bune condiţii, atât persoanelor cu dizabilităţi adresante cât şi angajaţilor din serviciile pentru persoanele cu dizabilităţi. Faptul ca am putut extinde clădirea pe str. Spartacus, astfel încât să avem o sală mare de aşteptare unde oamenii care vin din tot judeţul să aibă căldură şi condiţii decente, ne-a determinat să schimbăm sediul de lucru”, a declarat într-o conferinţă de presă Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Noua clădire de pe str. Spartacus nr.2 a fost realizată din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu, în perioada 3.10.2011-16.11.2012 (când a avut loc recepţia lucrării).

Lucrările au fost executate de către firma SC BMT Trans Construct Mediaş, valoarea totală a investiţiei fiind de 770.449,63 lei, din care 715.764,39 lei pentru lucrări şi 54685,24 lei pentru dotări. Deşi termenul de execuţie era prevăzut pentru data de 26.10.2013, clădire a fost realizată cu aproape un an mai devreme.

Clădirea de pe str. Spartacus este o construcţie modernă, cu lumină naturală, ventilaţie şi aer condiţionat, are o suprafaţă de 167,18 mp, un număr de 12 încăperi din care 2 holuri, 2 săli de aşteptare, 3 grupuri sociale pentru persoanele cu handicap şi pentru angajaţi, 5 birouri (spaţii de lucru). Sălile de aşteptare au o suprafaţă de 61 mp la care se adaugă 2 holuri (27 mp).

În cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap fluxul de persoane pe zi este de circa 30-40 persoane/zi, iar săptămânal s-au înregistrat în jur de 150-170 persoane.

Programul cu publicul se desfăşoară de luni până joi între orele 8.30 - 15,00.

În cadrul Serviciului Evidenţă şi Plată Prestaţii Sociale, în primele 3 luni ale anului când se împart biletele de călătorie gratuită este un flux de persoane de circa 1.000 persoane/lună. În restul lunilor, săptămânal sunt un număr de aproximativ 200 de persoane.

În cadrul acestui serviciu, programul cu publicul se desfăşoară în zilele de luni şi miercuri între orele 9 - 12, iar marţea şi joia între orele 9 - 14. Vinerea, activitatea serviciului se va desfăşura cu reprezentanţii ONG-urilor partenere şi ai primăriilor.

La 1 decembrie 2012, situaţia persoanelor cu handicap în judeţul Sibiu este următoarea:

16.827 persoane cu certificat de handicap, dintre care 16.043 adulţi şi 784 copii

15.066 persoane adulte cu handicap în plată, dintre care 13.003 permanenţi şi 2.063 reevaluabili

709 copii cu handicap în plată

Conform Legii 448/2006, prestaţiile acordate persoanelor cu handicap sunt:

adulţii beneficiază de indemnizaţie de handicap şi buget complementar în funcţie de gradul de handicap,respectiv:

grad grav 202 + 91 = 293 lei

grad accentuat 166 + 68 = 234 lei

grad mediu 33,5 lei

copiii beneficiază de bugetul complementar, respectiv:

33,5 lei grad mediu

68 lei grad accentuat

91 lei grad grav

indemnizaţie însoţitor nevăzători: 570 lei

Evaluarea persoanelor adulte cu handicap din zona Mediaş continuă să se realizeze în cadrul sediului Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.11, în ziua de marţi din prima şi a treia săptămână din lună.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cris

Acum 9 ani

Din numarul de persoane cu handicap indicat in articol doar 10% au cu adevarat probleme. Restul au obtinut fraudulos certificatul. Iar d-nul Cindrea impreuna cu d-na Boitan, in ultimele luni, s-au zbatut sa obtina anularea deciziilor prin care anumitor indivizi care au fraudat sistemul li s-a anulat certificatul de persoana cu handicap. Pentru a obtine voturi bineinteles. Ce parere aveti? Traiasca USL! Ceea ce PDL-ul a incercat sa puna in ordine prin verificarea dosarelor, acum USL-ul acopera aceasta mizerie. Ne intoarcem la epoca Nastase cand se fura in liniste si nimeni nu era anchetat.
Raspunde

a

Acum 9 ani

\"extinde clădirea\"? \"construcţie modernă\"? Au macelarit o cladire care se incadra in arhitectura zonei! Au respectat coeficientul de utilizare a terenului? Uitati-va pe maps.google.com reactualizat cum arata \"sandramaua\"! Unde vor parca masinile petentilor? Abia au loc masinile celor care vin la biserica penticostala...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus