Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

"Doamna de turta dulce" pe scena "Radu Stanca"

Seria comediilor de pe scena teatrului sibian continuă sâmbătă, cu spectacolul „Doamna de turtă dulce”. „Doamna de turtă dulce” este o comedie romantică, cu momente înduioşătoare şi scene puternice de tensiune dramatică.

Piesa a fost publicată în 1970, este structurată în trei acte şi s-a jucat pentru prima data pe Broadway la Playmouth Theatre. Spectacolul de la Sibiu este o adaptare fidelă a textului original şi o aduce în prim plan pe Evy Meara, o fostă cântăreaţă a cărei carieră şi casnicie au fost distruse de alcool. După ce a fost externată dintr-o clinică de reabilitare pentru tratarea dependenţei de alcool, Evy (Mariana Mihu) se întoarce în apartamentul său din New York hotarâtă să îşi construiască o viaţă nouă.

Atitudinea de femeie fatală a artistei este confirmată încă o dată prin apariţia în scena a curierului spaniol Manuel (Alexandru Malaicu), care este păcălit să plece fără a cere plata cash. Pe scenă îşi face apariţia şi fiica adolescentă a artistei, Polly (Iulia Popa/ Veronica Arizancu), tratată asemenea unui copil în ciuda felului ei unic de a ţine sub control situaţia creată acasă, aceasta asumânu-sşi rolul de părinte pe măsură ce situaţia mamei se degradează.

Jimmy (Nicu Mihoc) şi Toby (Raluca Iani), cei mai apropiaţi prieteni ai artistei, încearcă cu sinceritate să îi fie alături în aceste momente, dar sunt mult prea prinşi în propriile drame reale şi imaginare pentru a evalua starea acesteia. Între timp, Lou (Florin Cosulet), un muzician, reapare în viaţa lui Evy pentru a-i cere să se întoarcă la el şi să locuiască în apartamentul acesteia.

Toate aceste evenimente sunt prea mult de suportat pentru Evy, care suferă o cădere nervoasă şi se întoarce la vechile obieciuri, îndepărtându-şi familia şi prietenii. Regizorul spectacolului reuşeşte să sudeze scenele paăstrând un ritm alert, dar fără a pierde din spiritul revigorant şi amuzant al personajelor.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus