Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

650 de procese in 2012 pentru Primaria Sibiu. Vor sa angajeze un avocat

Primăria Sibiu a înregistrat numai în 2012 peste 360 de procese noi, majoritatea referindu-se la drepturi de proprietate sau plângeri contravenţionale. Săptămâna aceasta Consiliul Local Sibiu se întrunește pentru a supune aprobării și un proiect ce vizează angajarea unui avocat care să reprezinte interesele municipalității.

În prezent, organigrama Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Sibiu este alcătuită din zece posturi de execuţie şi un post de conducere. Din totalul de 11 posturi din organigramă, doar un post este ocupat în acest moment. Serviciul Resurse Umane organizează în această perioadă concurs pentru ocuparea a trei posturi în cadrul acestui serviciu.  ”Menţionăm că această situaţie nu se referă la serviciile publice, ci doar la aparatul propriu al Primăriei. Fiecare serviciu public din subordinea Consiliului Local are angajat un jurist care reprezintă serviciul respectiv în instanță. Referitor la reprezentarea în instant, pe parcursul anului 2012 Primăria Sibiu nu a apelat la serviciile unei case de avocatură pentru reprezentarea în procese. Primăria a fost reprezentată de juriştii proprii”, a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu.

În anul 2012 au fost înregistrate nu mai puțin de 367 de dosare noi. Astfel, în total, în  anul care a trecut primăria Sibiu avea înregistrate un număr de 650 de dosare aflate pe rolul instanţelor. ”În majoritatea lor, procesele pe rol se referă la drepturi de proprietate, plângeri contravenţionale şi contencios administrativ”, explică reprezentanții municipalității sibiene.

Sprijin extern

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu de săptămâna aceasta se regăsește și un proiect de hotărâre ce vizează obținerea unui sprijin juridic extern. Mai exact, este vorba de aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare în dosarul pe care primăria îl are înregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu, împotriva Curții de Conturi. ”Primarul, respectiv președintele consilului județean, poate împuternici o persoană cu studii superioare juridice de lungă durată din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului județean, sau un avocat care să reprezinte interesele unității administrativ-teritoriale, precum și cele ale autorităților administrației publice locale respective, în justiție”, se arată, printre altele, în raportul atașat proiectului de hotărâre. Nominalizat în proiectul de hotărâre este avocatul Lucian Chirilă, care ar urma să fie remunerat cu suma de 2.000 de lei pentru serviciile sale.

Turnul Sfatului scria încă din luna decembrie a anului trecut despre controlul Curţii de Conturi asupra activităţii Primăriei Sibiu în 2012, care s-a încheiat cu procese în urma cărora administraţia locală contestă deciziile prin care inspectorii Curţii de Conturi au cerut redirecţionarea unor sume totale de zece milioane de lei. Cea mai mare sumă pentru care instanţa a fost chemată să se pronunţe în "meciul" dintre Primărie şi Curtea de conturi este de 6,95 de milioane de lei, sume acordate angajaţilor Primăriei Sibiu în perioada ianuarie – august 2011, în baza contractului colectiv de muncă. În opinia celor de la Curtea de conturi, banii au fost sporuri pe care noile reglementări legale le-ar interzice.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

sIbIaNuL

Acum 8 ani

DIN CAUZA ASTA A MARIT JOHANNIS IMPOZITELE, SA PLATEASCA AVOCATI DIN BANII NOSTRI!!! RUSINE, RUSINE, RUSINE!
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Dar armata aia de pupeze de la serviciul juridic al Primariei ce pazeste? Alea sunt platite sa mearga la agatat in Tribunal?
Raspunde

Ionica

Acum 8 ani

2000 lei pe sedinta? , pe saptamana?, pe an?, va rugam explicati! Daca este pe caz, este mult, daca este pe an este OK
Raspunde

#

Acum 8 ani

Primaria are peste 1.000 (o mie de angajati), asta in conditiile in care toate taxele si impozitele se pot plati on line. Stie cineva cati angajati avea Primaria Sibiu in 1989 cand nu exista internet, computere, plati on line? Angajatii Primariei Sibiu mai primesc 600 de lei/luna pentru \"tinuta\"?
Raspunde

@ 4

Acum 8 ani

In 1989 primaria avea 80 de angajati si 0 calculatoare, iar populatia Sibiului ea de 160.0000 de locuitori, nu 140.000 cat este acuma si pe vremea aceea treaba mergea cu adevarat ceas!
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Pai mergea ceas ca erau cu 20000 mai multi sasi ;)
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

In Primarie erau cu 20.000 de sasi mai multi? Ca de primarie era vorba, nu de tine, Hans din Munchen.
Raspunde

Pt. Dan

Acum 8 ani

Oare cand vei realiza ca in München nu locuiesc doar sasi?
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Se vede dupa infatuare ca esti sas. De ce nu ai curajul sa recunosti, in fond nu este o rusine? Nu cred ca un roman din Munchen ridica in slavi sasii. Daca era o postare de aici, da, atunci era plauzibil ca tu sa fii roman, ca astia mai prosti au ramas aici si merg la vot disciplinat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus