Miercuri,
09.10.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Transalpina premiata la Paris

Transalpina a fost nominalizată, în urma eforturilor CJ Gorj, pentru un premiu de excelenţă în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Forumului Internaţional de Dezvoltare Durabilă de la Paris.

"În urma corespondenţei purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, cu reprezentanţii Forumului, am aflat că am fost nominalizaţI pentru acest premiu, care ar urma să se decerneze în octombrie. Transalpina este un drum cu valenţe istorice, care este accesibil, fiind asfaltat, iar acest lucru reprezintă o oportunitate excepţională pentru judeţul Gorj, pentru dezvoltarea turismului şi pentru crearea de noi locuri de muncă", a declarat Oana Paloş, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, citată de Ziarul Financiar.

Forumul în cadrul căreia Transalpina a fost nominalizată pentru un premiu este organizat de mai multe ONG-uri, urmând să aibă ca invitaţi studenţi, profesori sau oameni de afaceri.

Drumul DN 67C, sau Transalpina, care leagă Oltenia de Transilvania prin judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba şi care este considerat unul dintre cele mai pitoreşti din ţară, are o istorie de peste 2.000 de ani: a fost construit pentru prima oară de armatele romane, pavat cu piatră de către Regele Carol al II-lea după anii '30 şi reabilitat de nemţi în al Doilea Război Mondial. Când a inaugurat acest drum în 1938 Regele Carol a ajuns până în Tilişca şi Sălişte, dând importanţă Sibiului în drumul său ce lega Oltenia de Ardeal.

La sfârșitul anului trecut Consiliului Județean Sibiu a inaugurat drumul Jina-Șugag, în lungime de 10 kilometri, care leag[ practic Sibiul de Transalpina. Asfaltarea drumului s-a făcut printr-un proiect al CJ Sibiu împreună cu CJ Alba, și a costat 18,6 milioane de lei, fără TVA, dintre care valoarea nerambursabilă obținută prin Programul Operațional Regional s-a ridicat la 17,4 milioane de lei, fără TVA. Concret, județul Sibiu a contribuit cu 196,1 mii lei, iar județul Alba cu 160,4 mii lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

incredibil

Acum 11 ani

dar oare la botoșani ce se mai întâmplă? sau de ce nu și la calafat? copiați știrile unii de la alții într-o veseilie. gorj auzi? baaaa, scrieti de toti oltenii numai de sibieni nu
Raspunde

toulouse

Acum 11 ani

Sibiul mandria tarii
Raspunde

invadatorii

Acum 11 ani

Vin oltenii pe toate partile.Transalpina,transfagarasan,valea oltului.The zinvedars-David Vicent i-a vazut da nu i-a auzit c-au venit in tenisi.
Raspunde

turistu

Acum 11 ani

Ce turism sa se faca pe Transalpina? acolo e doar o carare betonata ca pana la stadiu de drum mai trebe investitii de vreo 350 mil de eur (nelutzu Jordache stie intrebati-l pe el). Nu tu parcari, nu tu locuri unde sa opresti, nu parapeti, nu marcaje sa nu mai zic de grupuri sociale sau unitati de alimentatie sau alte atractii \'turistice\'. Daca nu aveti alt loc mai bun de privit in gol si mai ales de nenorocit masina drum bun si sa va tina discul de ambreiaj. Sfat daca nu aveti masina buna sa va pregatiti de impins
Raspunde

mărginean autohton

Acum 11 ani

Vizita regelui Carol al II-lea a avut loc în 1936.Cercetează şi documentează-te mai profund, Ştefan Dobre!
Raspunde

K.Samuel

Acum 11 ani

N-a facut PDL-ul nimic...
Raspunde

ana

Acum 11 ani

Turistu eşti un om îngust la minte, am suficiente argumente în susţinerea mea, dar Transalpina este un traseu deosebit şi merită a fi vizitat. Parcările se fac acolo unde trebuie nu unde vrem noi să oprim
Raspunde

ana are mere

Acum 11 ani

Ano hai cu argumentele alea multe si tu desteaptoo unde opresti daca nu ai unde decat unde vrei sau parchezi in mintea aia a ta lata
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

Am fost. N-am avut unde face kk si pishu. Slab.
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Drumul este in principiu O.K. tinind cont de dificultatea traseului. Haideti sa nu mai criticati ca si asa avem putine realizari ca drumul acesta. Este adevarat ca se impune construirea unor parcari, restaurante, grupuri sociale, mai ales daca se vrea sa se obtina si ceva bani de pe urma acestei investitii. P.S. Nu inteleg de ce s-a botezat drumul Transalpina, ce treaba avem noi cu Alpii. De ce nu ii spunem Transcarpatica sau Drumul Regelui!
Raspunde

allin4.ro

Acum 11 ani

Cine merge pe Transalpina acum are norocul sa vada peisajul. Peste cativa ani, vom intalni destepti ca \"turistu\", care vor colcai prin unitatile de alimentatie publica ce vor bloca privirea lor afumata de bauturi. @Dan: Transalpina are legatura cu altitudinea.
Raspunde

turistu

Acum 11 ani

Alinee mama in cativa ani o sa fii numa tu si peisajul eventual cu Ana care cauta parcare in continuare . Poate agati pe acolo o capra neagra sau macar o oaie ca berbec esti destul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus