Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
11°C

PROBE NOI: Criminalii lui Mare au portret-robot

Anchetatorii din cazul taximetristului de la "953", Gheorghe Mare, au date noi despre suspecții crimei. Procurorii au anunțat astăzi că s-au întocmit deja portrete-robot, pe baza mărturiilor colegilor de la firmele de taxi care au văzut clienții care s-au urcat în mașina lui Mare, în stația de la Bulevard, dar și după ce au analizat probele video furnizate de hotelul Continental de și de o bancă ce a amplasat o cameră de supraveghere la un bancomat din apropiere.

"Știm numărul de persoane care au fost în vehicul și au fost mai multe decât cele de la început. Avem semnalmentele a cel puțin două dintre ele. S-a și realizat un portret vorbit în baza semnalmentelor furnizate de martori și se fac cercetări pentru identifcarea celor în cauză", a declarat astăzi procurorul criminalist Ioan Boțoc.

Taximetristul a raportat inițial, către dispecerat, că a preluat trei clienți, însă în locul în care a fost abandonată mașina au fost găsite patru urme de pași. Procurorii cred că cei trei bărbați au mai puțin de 30 de ani, iar femeia care s-a urcat în taxi are în jur de 20 de ani. Cel mai probabil, ei au plecat de la locul în care au abandonat maşina şi corpul taximetristului, adică satul Gura Văii din judeţul Braşov, cu o maşină de ocazie sau cu un alt autovehicul care efectuează curse de transport ilegal în zonă.

Telefonul mobil al victimei, despre care nu se știa nimic în urmă cu o zi, a fost găsit în noroi, la câteva zeci de metri de mașina de taxi, abandonată de suspecți după ce s-a împotmolit pe câmp. Anchetatorii sunt de părere că taximetristul ar fi fost omorât în mașină, după care târât afară și îndesat în portbagaj. Pe hainele victimei există urme de noroi, care vor fi analizate, pentru că procurorii cred că este posibil ca bărbatul să fi fost omorât în alt loc decât cel în care a fost găsit.

Chiar dacă suspecţii au avut asupra lor cel puţin o armă albă, respectiv un cutter, cu care au şi tăiat centura de siguranţă cu care l-au sugrumat pe taximetristul de 63 de ani, acesta nu prezenta pe corp alte urme de violenţă.

Familia victimei a declarat că taximetristul ar fi avut asupra lui un portmoneu cu o sumă de bani, pe care anchetatorii nu l-au mai găsit. Poliţiştii din Sibiu şi Braşov, dar şi din judeţele învecinate, organizează acum filtre pentru depistarea suspecţilor în acest caz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 331

Comentarii

1 comentarii

rt

Acum 11 ani

Nu ar fi util ca aceste portrete robot sa fie si publicate in ziare? Zic si eu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus