Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-5°C

Modernizari de peste 160.000 lei la Clinica de Stomatologie

01 Martie 2013 12:38

Clinica de Stomatologie, aflată lângă Ambulatoriul nr.1 al Spitalului Judeţean, se modernizează cu finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Sibiu, iar la sfârşitul proiectului, de serviciile dentare vor putea beneficia gratuit sibienii din cadrul unităţilor de asistenţă medico-socială, din centrele de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici, precum şi persoanele cu dizabilităţi şi cu cele cu venituri reduse.

Lucrările de amenajări interioare la etajul al II-lea au început în urmă cu două săptămâni şi au ca termen de finalizare data de 1 iunie 2013. Valoarea contractului este de peste 80.000 de lei cu TVA, iar lucrările cuprind compartimentări, placări cu faianţă şi gresie grupuri sanitare, tencuieli şi zugrăveli interioare, schimbare tâmplărie ferestre şi uşi; montare uşi PVC şi placări tavane cu ghips-carton.

Tot în cadrul în cadrul procesului de modernizare vor fi înlocuite conductele de apă rece, apă caldă menajeră şi canalizare în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Ambulatoriul de specialitate stomatologică, iar costurile se ridică la 79.770 lei cu TVA.

"Ne bucurăm să anunţăm că am demarat lucrările de reabilitare a Clinicii Stomatologice, modernizarea ei fiind deosebit de importantă pentru calitatea actului medical şi, totodată, pentru acreditarea Facultăţii de Medicină, secţia Medicină Dentară. Aici vor fi deservite şi cazurile sociale din întreg judeţul Sibiu, ceea ce este un beneficiu considerabil pentru concetăţenii noştri cu posibilităţi materiale reduse ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

În baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, respectiv Facultatea de Medicină, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, etajele I şi II ale Clinicii de Stomatologie au fost date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, Facultăţii de Medicină, în scopul desfăşurării activităţii practice din cadrul stagiilor clinice ale studenţilor de la specializarea Medicină Dentară. Ca urmare a acestui parteneriat, Universitatea „Lucian Blaga” va dota cabinetele cu aparatură stomatologică performantă, iar medicii – cadre didactice la specializarea Medicină Dentară, alături de studenţi vor oferi tratamente gratuite pentru categoriile sociale defavorizate - vârstnici, persoane cu handicap şi persoane cu venituri modeste.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Popa

Acum 7 ani

De ce doar sibienii din cadrul unităţilor de asistenţă medico-socială, din centrele de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici, precum şi persoanele cu dizabilităţi şi cu cele cu venituri reduse pot sa mearga acolo? Nu mi se pare normal asa ceva! De ce numai ei si nu si restul populatiei?!? Stomatologie de stat? Pai atunci sa fie pentru toti!
Raspunde

student

Acum 7 ani

nu o sa va refuze nimeni daca doriti sa va faceti vreun tratament, luati legatura cu vreun student si o sa va lucreze cu mai mare dragul, supravegheat bineinteles de catre medic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus