Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

CJ a decis: destinul deseurilor judetului merge catre firma cu 12 angajati

Cu unanimitate de voturi, consilierii județeni ai Sibiului și-au arătat încrederea în propunerea președintelui CJ, Ioan Cindrea, de a lăsa proiectul de 46 de milioane de lei, fără TVA, pe mâna celor de la SC Finara Consult SRL. Practic, din această săptămână, firma care avea - în 2011 - 12 angajați și o cifră de afaceri de trei milioane de lei, a devenit responsabilă de realizarea infrastructurii pentru Sistemul integrat de management al deșeurilor din județul Sibiu. Proiectanții timișoreni de la Finara vor trebui să ducă la bun sfârșit un proiect în valoare de 46 de milioane de lei, fără TVA: construirea a două gropi de compost și una de sortare și închiderea cinci gropi neconforme din județ. Proiectul trebuia finalizat luna viitoare, dar ”avansul” este de doar cinci procente – în realitate niște gropi în care băltește apa (foto). Acest fapt se datorează intrării în insolvență a SC Confort SA, tot din Timișoara, firmă care în calitate de lider de asociere (în asocierea din care face parte și Finara Consult), a câștigat lucrările enumerate mai sus în februarie anul trecut.

Cindrea: un vot pentru liniștea echipei

În ședința de săptămâna trecută, președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, nu a cerut votul pentru vreun proiect de hotărâre. A solicitat consilierilor să voteze dacă sunt sau nu de acord cu inițiativa de a fi desemnați cei de la Finara drept responsabili de proiectul amintit, votul neavând vreo valoare juridică sau administrativă. ”Dorim ca această decizie să fie luată transparent. Este cel mai important proiect al momentului și azi sper să depășim problemele independente de voința noastră”, a spus Cindrea. În urma declarațiilor consilierilor PD-L, care cereau un proiect de hotărâre pe această temă (pentru a da greutate votului), a intervenit și consilierul PSD, Adrian Besoiu. ”Este vorba de un vot de încredere pentru continuarea unui proiect întârziat. Dacă dăm, solidari, votul de încredere, despre asta e vorba”, a spus Besoiu. În cele din urmă, în unanimitate, s-a votat ”pentru” continuarea proiectului cu cei de la Finara Consult SRL. ”Pentru liniștea echipei noastre era nevoie de acest vot”, a rostit, apoi, Ioan Cindrea.

Johannis: ”nu prea văd soluția”

Înaintea discuțiilor din Consiliul Județean Sibiu, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a admis că este îngrijorătoare situația proiectului de amenajare a infrastructurii pentru Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Sibiu (proiect cu o valoare de 93 de mil. de lei, fără TVA). ”Da, mă îngrijorează. Nu știu care este cea mai bună variantă pentru că nu m-am implicat în managementul acestui proiect, am lăsat acest proiect în gestiunea Consiliului Județean și mă îngrijorează că apar probleme tot mai mari și nu prea văd soluția propusă de Consiliul Județean. Dar, poate, dacă astăzi (în ședința CJ Sibiu – n.r.) se discută se găsește o formă de a ieși din impas. Ar fi foarte păcat pentru județ, pentru municipiu, mi-ar părea rău să nu se realizeze acest proiect”, a declarat primarul Sibiului, oraș care ar fi trebuit să beneficieze de colectare selectivă din acest an, prin proiectul mai sus amintit.


Citește și Cel mai întârziat mare proiect european al CJ Sibiu: azi i se decide soarta
Afacerea ”gunoiul”, în etapa ”consilierii decid”: cine continuă proiectul de 13 mil. de euro?

Afacerea ”Gunoiul” – cum pierde Sibiul un imens proiect cu fonduri europene

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cătălin

Acum 11 ani

Cred că era singura decizie raţională în situaţia asta...
Raspunde

Andrei

Acum 11 ani

Si eu zic la fel, chiar propun ca si pe viitor proiectele astea de peste 10 milioane de euro sa fie date tot unor firme cu 10 angajati care nu au mai facut niciodata o lucrare similara. Sunt sigur că va fi un succes incredibil!
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Aceasta problema a deseurilor, separarea lor la sursa, depunerea si inlaturarea lor..INITIATA si finantata dupa cate stiu acum cativa ani de NORVEGIA (nu are nimic de-a face cu chestia de acum finantata de UE) ..a ramas UNDE? Unde sunt banii? ce s-a ales de PROIECTUL NORVEGIAN? Firma cu 12 angajati o sa angajeze SUB-Firme, care vor angaja la randul lor SUB-Firme fantome. Dispare Legatura DIRECTA si RESPONSABILITATEA DIRECTA.. Nu acceptati sa se mai lucreze cu firme care sub-inchiriaza firme.. Fiecare nivel de scara-de-firme in jos RIDICA IMENS COSTURILE (fiecare vrea sa castige cate ceva) si duce la DEZASTRE in REALIZARE..(Aeroportul, noua pista). Firma care primeste contracutl SA EXECUTE SINGURA, pe PROPRIE RASPUNDERE. deci astia 12 sa luvcre impreuna cu I. Cindrea la realizare..E clar ca aici sunt masinatii in care prin subinchiriere de firma dispar banii si se sterg urmele unde au disparut banii..BANI DATI de CETATENI EUROPENI, care incep si ei sa se intrebe de ce platesc taxe si impozite imense..pentru a imbogati mafia lanturilor Firmelor Sub-Inchiriate undeva unde nu pot controla pentru ce DAU BANI. Cine angajeaza o firma cu 12 angajati pentru asa-ceva si mai ales acceptata chestia100% in Institutia de Stat pe care o conduce...incepe sa para mai mult decat dubios..
Raspunde

ha ha

Acum 11 ani

faceti groapa mare sa intre multi olteni coclitzi cand se va face curatzenie dupa autonomie...merge si cindrea cu ei k tot tzaran e si el
Raspunde

x

Acum 11 ani

Mamă ce țeapă o să ia și cu ăștia cei de la CJS! Va fi interesant de urmărit ce firme lucrează și ce calitate a lucrărilor vom avea.
Raspunde

o groapa pentru

Acum 11 ani

insi ca Cindrea, Ariton, Turcan si altii ca ei. Sa ii bage acolo si sa ii acopere cu pamant. Inainte de a ii baga acolo sa fie sortati la capitolul poluare maxima, pericol public numarul 1. Sa se puna peste ei fier beton ca altfel nu scapam de ei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus