Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Unitatile medicale din Sibiu amendate cu 300.000 lei de Garda Nationala de Mediu

În perioada 12-28 februarie, o echipă a Gărzii Naţionle de Mediu a efectuat o acţiune de control pe raza judeţelor Sibiu şi Argeş, cu scopul de a verifica gestionarea deşeurilor periculoase provenite de la unităţile medicale. SC Eco Servtrans SRL, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dar şi Getesib s-au ales cu câte 100.000 lei amendă pentru că nu au respectat prevederile prinvind transportul deşeurilor şi gestionarea acestora.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost sancţionat pentru nerespectarea condiţiei special impuse de sterilizare a deşeurilor medicale pentru care deţine autorizaţie de mediu, pentru încălcarea prevederilor privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase, şi pentru nerespectarea frecvenţei de monitorizare a ciclului de funcţionare a instalaţiei ISDM – 2.

Spitalul nu s-a ales doar cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu fiind notificată în vederea iniţierii procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu emisă pentru funcţionarea sterilizatorului de deşeuri medicale.

Probleme similarea la fost constate şi la celelalte controale, iar pentru SC Eco Servtrans SRL, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost notificată în vederea iniţierii procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu.

„Cu ocazia verificărilor pe teren, s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile din autorizaţia de mediu, respectiv prevederile HG 1061/2008 privind transportul deşeurilor. De asemenea, societatea nu a ţinut evidenţa deşeurilor care au intrat şi au ieşit din instalaţie, pe fiecare cod de deşeu colectat, potrivit HG 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, introducând în instalaţie deşeuri care nu au fost autorizate pentru tratare”, se spune despre SC Eco Servtrans SRL, în comunicatul transmis de Garda Naţională de Mediu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Gabriel Popa

Acum 11 ani

Ia sa mearga Garda de mediu de-a lungul paraului Marajdie (este in dreapta drumului ce urca de la Gura-Raului spre drumul de Paltinis). Din cand in cand curge ceva negru si malos, din cand in cand se opreste pur si simplu apa pe rau, nu mai este nicio urma de vietate prin rau (pe vremuri erau pesti) ... sigur e ceva industrial pe acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus