Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ramane cum am stabilit: Sibiul, fara fotbal!

Pentru o scurtă perioadă, fotbalul dădea semne că va zâmbi, din nou, sibienilor. Venirea în oraș a echipei FC Maramureș Universitar Baia Mare rezolva două probleme: echipa maramureșeană își găsea o nouă casă, în timp ce sibienii, care au dovedit o mare deschidere către fenomen, primeau, fie și prin adopție, fotbal.

ACS Fotbal Club Internațional Universitar Sibiu s-a dorit o modalitate de a împăca doleanțele maramureșenilor, cât și nevoia de fotbal a sibianului de rând. Modificarea denumirii clubului băimărean a fost solicitată în instanță, iar în 10 ianuarie 2013 Judecătoria Baia Mare a aprobat cererea. De atunci, clubul a purtat s-a numit  „Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Internațional Universitar Sibiu”.

Însă, planurile de acasă nu se potrivesc aproape niciodată cu cele din târg, iar părțile implicate s-au lovit de probleme care nu puteau fi rezolvate până la începerea returului. Când cele două părți - administrația locală, pe de o parte, și Dan Hotico, președintele maramureșenilor, de cealaltă parte - păreau a bate palma, a apărut problema acordării cu titlu gratuit a stadionului „Municipal” din parcul Sub Arini. „N-am ajuns la un consens cu cei doi reprezentanți din partea Sibiului. Cadrul legislativ nu a permis ca să se acorde cu titlu gratuit stadionul și trebuia să țin echipa pe cheltuiala mea. Vorbim de sume mari de bani și singur nu puteam...”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Dan Hotico.

Prin pribegie...

Maramureșenii au făcut și câteva antrenamente în oraș, însă odată picată varianta Sibiu, aceștia au fost nevoiți să plece. „Acum am băgat echipa în cantonament la Satu Mare, am ales varianta să mergem în pribegie. Am cerut un răgaz de la Federație, ca să găsesc o soluție”, a mai spus Hotico.

Revin la vechea denumire

Odată plecați din Sibiu, maramureșenii nu mai au niciun motiv să continue cu denumirea de FC Internațional Universitar Sibiu. De altfel, pentru a putea evolua în retur, aceștia erau obligați să poarte numele anterior, cel sub care au fost programați în fiecare etapă din turul Ligii a II-a. „Am făcut demersurile ca să revenim la vechea denumire. Ca să putem juca, trebuia să avem vechea denumire”, a mai spus președintele băimărenilor, potrivit căruia doi investitori germani și-au maifestat intenția de a prelua ceea ce se dorea „noua echipă de fotbal a Sibiului”. Negocierile au picat, din nou, pentru că, se pare, aceștia doreau să preia formația doar din vara lui 2013.

Potrivit președintelui băimărenilor, „oamenii de la Sibiu au fost deschiși, dar nu am putut ajunge la un consens. Acum, vom vedea ce vom face, ca să putem juca”.

Suporterilor, numai bine!

În discuția telefonică avută săptămâna trecută cu Dan Hotico, acesta a părut puțin supărat că varianta Sibiu nu s-a realizat. Potrivit acestuia, echipa sa urma să se bucure de un aport al iubitorilor fotbalului din Sibiu, care au fost văduviți de spectacol în urma retragerii din campionat a Voinței Sibiu. „Păcat că nu s-a putut! Tuturor împătimiților din Sibiu le doresc numai bine. Și să îi vedem cât mai des, cât mai repede, în Liga I!”, a conchis Dan Hotico.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

20 comentarii

Kukysi mupets

Acum 11 ani

Primaria sa infiinteze( a cata oara ?) o echipa care sa porneasca de jos si cu sustinere si rabdare sa ajung acolo sus. Puneti un nume echipei care sa fie in comun cu Sibiu ca de exemplu Soimii sau Inter sau simplu FC sibiu
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Corect.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Sau puneti un primar...
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Mai lasati mai microbistilor fotbalul ca nu o sa vedeti prea curand tiki-taka pe municipal, poate doar Kaka si nu ma refer la fotbalist. Sibiul nu are nici macar echipa de sahisti ori macar tablagii si voi deja auziti imnul champions league.....
Raspunde

LSS Voința Sibiu

Acum 11 ani

***ligasuporterilorsibieni.blogspot.ro/2013/03/antrenament-lss-vointa-06-martie.html - echipa suporterilor
Raspunde

Culae

Acum 11 ani

Ce investitori germani?!wk?!LSS Vointa Sibiu!Unde ești tu janeee cu 4 baloane?!
Raspunde

FOLBALIST

Acum 11 ani

Decind s-a schimbat conducerea CJ SIBIU totu este la pamint inclusiv sportu punem tot de astia care habar nu au cu ce se maninca sportu faceti o schipa de oina si organizam linga sala TRANSILVANIA simbata cind e tirgu de la tara cadreaza perfect cu bilciurile si in complectare o trnta taranesca
Raspunde

mircea

Acum 11 ani

in sibiu dispare sportul se va ajunge un oras de obezi si babalaci in viitor fotbalul e un fenomen pacat ca un oras ca sibiu nu are echipa de fotbal si un stadion modern bine ca are gen chiajna giurgiu si mai stiu eu ce sat dar eu o sa ma intrb de ce nu a venit nici o data vreun investitor in sibiu toti vb ca avem oras frumos dar ce se ascunde in spate numai cei care conduc sibiul stiu acest lucru mai rezistam un pic la baschet dar inct disparem si acolo
Raspunde

radu sibiu

Acum 11 ani

lumea nu intelege ca sunt interese enormeeee ca stadionul municipal sa fie daramat si sa se faca mall, hotel, sau cladiri de birouri.de aceea nu exista fotbal la sibiu.singurul plan este degradarea stadionului si daramarea acestuia.oameni buni, adio sport la sibiu
Raspunde

titi

Acum 11 ani

Asa este, stadionul este lasat intentionat in paragina, la fel ca si stadionul Vointa, ca sa poata fi demolate amandoua de catre hienele imobiliare ale Sibiului.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Sustineti noul concept de echipa! LSS Vointa Sibiu si sportul n-o sa moara, daca asteptam totul de autoritatiile locale o sa imbatranim toti si n-o sa avem fotbal, daca nu luam atitudine noi suporterii.
Raspunde

radu sibiu @radu

Acum 11 ani

sa sustinem? pt ce? ca oricum abia in cativa ani veti ajunge in liga a doua si atunci nu veti avea unde juca.sportul e ingropat la sibiu.primul pas este convingerea oamenilor din sibiu sa ne facem un stadion nou, pe modelul petrolul, undeva in zona shoping city sibiu.un stadion modern , nu foarte mare, cu nocturna ar atrage si alti oameni sa investeasca intr-o echipa noua.
Raspunde

radu sibiu

Acum 11 ani

trebuie vorbit cu fostii fotbalisti ca sa ne ajute.sa se stranga :radu niculescu, adrian blid, florin cotora, lucian cotora, marius baciu , burchel, mihali, talvan, margarit, zotinca, dorinel munteanu, ovidiu maier, bucur bogdan, vasai, ritly, hizo, mara.marea majoritate nu vor refuza acest proiect.fiecare poate ajuta, atat si asa cum poate.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Sustineti acum si viitorul il cream noi, daca autoritatiile vad ca facem de uni singuri, o sa vina si ei usor usor langa noi. Doar ca acum echipa are nevoie de sustinere, inceputul este cel mai greu. Daca punem toti mana de la mana se aduna, de la mai multe mai cu putin se face mult. La Ploiesti s-a refacut vechiul stadion Ilie Oana, nu s-a construit unul nou in alta parte.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Inca o chestie, galeria aia frumoasa care apare si in poza articolului, au pus bazele echipei LSS Vointa Sibiu, acum ramane sa veniti si restul sibieniilor langa noi!!
Raspunde

Muppets show

Acum 11 ani

Show must go on!!!!. Unde e acum Vivi Dragan cu comentariile lui pertinente (oracolul din Tiglari!!!!!)despre fotbalul sibian? Asta se intimpla cand este lasat fotbalul pe mana unor papagali gen vivi dragan. Se inceraca ceva cu aceea LSS Vointa dar nu va fii deloc usor sa razbeasca. Problemele la Sibiu sunt incompetenta primarului sachsentrophen si a celor din jurul lui.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

LSS Vointa Sibiu sa razbeasca are nevoie de toata lumea langa ea!
Raspunde

Liviu

Acum 11 ani

LSS, este o gluma, ce ne intereseaza pe noi ca voi vreti un fotbal curat...daca este in liga 4? sunt sigur ca nici nu aveti de gand ca in urmatorii 3 ani sa ajungeti in liga2, ptr ca daca stiti ca nu sunt bani. Orice idiot cu bani poate ajunge in liga 2, te roaga frumos federatia sa joci acolo, la cum se retrag echipele in ziua de azi.Oricum LSS este o pasiune , nu o dorinta de performanta.
Raspunde

Radu

Acum 11 ani

Daca ai citi regulamentele ai vedea ca numa dupa un an de la infiintare poti promova, asta inseamna ca un 2 ani de liga 4, apoi noi o sa incercam tot ce este posibil sa promovam.
Raspunde

sibiu

Acum 11 ani

habar nu aveți de regulamente,nu ve-ți promova niciodată este doar un mare bluf și peste un an nu se va mai auzi despre voi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus