Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Blaga a redevenit "Buldogul" la Sibiu

Discurs motivațional: avantaj Udrea, echipă: avantaj Blaga, program: nu contează. Acestea ar putea fi concluziile întâlnirii de duminică a susținătorilor moțiunii Vasile Blaga cu democrat-liberalii din județ. Dacă săptămâna trecută Elena Udrea a captat atenția sibienilor cu un discurs foarte bine pus la punct, de această dată, însoțitorii lui Vasile Blaga i-au salvat acestuia evenimentul.  Rând pe rând, Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, europarlamentarii Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Gheorghe Flutur și Traian Ungureanu au captat atenția sibienilor, fiecare într-un alt stil, cu un alt limbaj. Punctele slabe de la prezidiu: Andreea Paul, extrem de teatrală și Vasile Blaga, care spre finalul întâlnirii a avut o ieșire bădărană, care a șocat asistența. După speech-ul final al președintelui, Andreea Paul a dat de înțeles că ar mai avea de spus două cuvinte. Reacția lui Vasile Blaga a fost exagerată, și mulți și-au adus aminte de porecla lui, ”Buldogul”. ”După mine nu vorbește nimeni, dragă. Domnul Bebe a întrebat dacă mai vrea să mai ia cineva cuvântul, trebuia să fi spus atunci, nu acum”, s-a inflamat Blaga, scos din sărite că nu va avea ultimul cuvânt la prezidiu. Și l-a avut.

Momentul de răbufnire al sibienilor la adresa liderilor PDL l-au prezentat celor din prezidiu primarul din Miercurea Sibiului, un consilier local din această comună și Nicolae Nan. Fiecare, cu alte cuvinte a subliniat în mare același lucru: de ce i-ați pus în funcție pe miniștrii Plăcintă și Ridzi, de ce nu ați comunicat cu teritoriul și ce se va întâmpla cu unitatea partidului după congresul din 23 martie.  
Spre deosebire de întâlnirea Elenei Udrea cu organizația locală, nu și-a mai făcut apariția patronul așezământului în care s-a desfășurat evenimentul, Hotel Ramada, Ilie Carabulea. Acesta s-a ântâlnit totuși cu Vasile Blaga după eveniment, iar acesta din urmă l-a menționat chiar și în discurs, atunci când a vorbit despre situația din PDL de după pierderea alegerilor: ”vă dă gazda de azi un autocar, veniți la București, și veți putea întoarce în curtea partidului”, a spus Blaga făcând comparație când în perioada guvernării PDL, nu era acolo loc de câte mașini venau spre partid.
Dacă Udrea a insistat spre schimbare, Vasile Blaga a vorbit mult despre unitatea partidului, însă a avut destule replici acide la adresa celorlalți competitori. De aici și nedumerirea unor sibieni: ”dacă vorbiți de unitate, de ce vă legați de ceilalți?”. Cel mai dur din acest punct de vedere a fost primarul din Alba Iulia, Mircea Hava: ”Hava rămâne Hava și mâine, dar Buda (n.r. Daniel Buda), rămâne tot budă”, a spus Hava, motivând apoi că a făcut această remarcă după ce a fost atacat de colegul de partid.
În final, Nicoale Nan a menționat pentru Turnul Sfatului că și-a schimbat pronosticul dat săptămâna trecută, după întâlnirea cu Elena Udrea. ”Câștigă Blaga cu 60% Ce s-a schimbat față de săptămâna trecută e Bucureștiul. Organizațioa de acolo îl votează pe Blaga și așa totul se schimbă”, a anunțat Nan. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

zexe

Acum 9 ani

Puralul la ministri este cu un singur \"i\", dom\' \"ziarist\"!
Raspunde

hau hau buldog

Acum 9 ani

au hamait toti pdlisti veniti din jud. limitrofe si sibiu ptr sustinerea lui Falcosul dar tot deageaba pdl este in deriva si salut se tot duce inspre 4% .Nimeni nu poate opri caderea ei sant compromisi in fata poporului Nici falcosul nici N-uti si nici buboiul nu mai pot face nimica decat hau hau la luna
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Coruptia si haosul e in floare in usl ! In curind se va dezmembra ca si legatura Ponta- C...u.
Raspunde

jan v

Acum 9 ani

prostul moare de ganduri si grija altuia ca si magda usl de se destrama tot uni din ei guverneaza nici decum redistribuiti pdl care se rup si dispar
Raspunde

Hansel und Grettel

Acum 9 ani

d-le Jan. V., nu va mai obositi sa o intelegeti pe d-na Magda. E ca o placa stricata de patefon, acolo i-a ramas \"\"acul\"\" si haraie intr-una. N-are leac saracuta: atata stie, atata poate.
Raspunde

ca asa-i romanul

Acum 9 ani

Polticianul (oricare ar fi el, de orice natie si in orice tara ) lanseaza cate o beshina si o parte din prostime se da de ceasul mortii sa o prinda cu dintii. Cealalta parte analizeaza critic beshina in asteptarea altei beshini mai puturoase din partea favoritului.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Cica \"domnu \'Bebe \'! Exprimare de ministru? Dl.Ariton sau Bebe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus