Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Argentinianul Jorge Bergoglio este noul Papa: Francisc I

Noul Papă este argentinianul Jorge Mario Bergoglio, care se va numi Francisc I. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani, s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni.

"Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii", a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro.

Francisc I a lansat un apel la "fraternitate" şi "prietenie" în cadrul Bisericii. Francisc I este primul papă de origine sud-americană.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani, s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Lorin

Acum 11 ani

Habemus papitzoi !
Raspunde

pero cisoti

Acum 11 ani

arata ca un om bun
Raspunde

urgisitu

Acum 11 ani

de ce aleg ca papa persoane atat de varstnice?! la 75 de ani, chiar mai repede, orice om trebuie sa iasa la pensie si sa–si vada de zilele care i–au mai ramas!
Raspunde

gogu

Acum 11 ani

Aleg si astia ca si a-i nostri la Curtea Const.toti besinosii.
Raspunde

michael

Acum 11 ani

mare partz ... ca ma si intereseaza ca si-au ales puturos-sef...-
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

In 1939 un ofiter SS alerga un polonez pe strazile Varsoviei, polonezul fuge cat poate dar ofiterul german nu se lasa, într-un final, polonezul e incoltit. Ofiterul indreapta arma catre el si cand sa traga se aude o voce din cer: - \"Nu trage! Caci el va fi viitorul papa!\" Ofiterul: - \"Pai,si eu ?\", Vocea: - \"Vei fi si tu, putin mai incolo!\"
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Cerul de ce vorbea neintrebat ? A cui era vocea din cer ? Era o voce de tenor sau de bas ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus