Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

"Radu Stanca“ aduce la Sibiu spectacolul MONOCLE – a portrait of S. von Harden

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă vineri, 15 martie, spectacolul „Monoclu“ în regia lui Stéphane Ghislain Roussel. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturii Luxemburgheze organizate în acest an la Sibiu.

Spectacolul „Monoclu, un portret al S. von Harden“ este o montarea originală ce are ca inspirație portretul jurnalistei Sylvia von Harden realizat de Otto Dix (1891 – 1969), unul dintre cei mai importanți artiști plastici germani ai secolului XX. Acest portret se află acum în colecția Centrului Pompidou și marchează, prin tehnica de observare detașată și androgină a lui Dix, prezența femeii moderne, cu trăsături băiețești, un monoclu și țigaretă ce arde mocnit. Scenariul ce stă la baza acestui spectacol se inspiră din fapte reale și invită publicul să descopere printr-o serie de monoloage extravagante viața fascinantă a jurnalistei. Folosindu-se de efectul traducerii cu supratitrare din germană în limba franceză pe un ecran suspendat, spectacolul jonglează între o nouă estetică a teatrului, picturii în ulei și tableaux vivants (reprezentarea unei scene, picturi sau sculpturi cu ajutorul unor actori, obiecte sau costume).

Acțiunea prezentată pe scenă evocă tensiunea ce a marcat perioada de dinaintea prăbușirii celui de-al Treilea Reich și se remarcă prin virtuozitatea jocului prin care actorul Luc Schiltz pătrunde în mintea unei figuri iconice a anilor ’20, dar și prin modul în care evocă Berlinul interbelic și spiritul operei lui Otto Dix.

„Monoclu, un portret al S. von Harden“ este o producție a Teatrului Național din Luxemburg în parteneriat cu Compagnie „Ghislain Roussel“. Producția a avut premiera în 2010 și a mai fost prezentată în turneu la Centrul Wallonie Bruxelles din Paris, dar și la numerose festivaluri.

Spectacolul va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Accesul publicului la eveniment se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus