Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VIDEO: Retea de cannabis, cu consumatori minori, destructurata la Sibiu. O tranzactie a fost surprinsa in fata sediului DIICOT!

actualizare ora 13.25: Potrivit șefului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, membrii grupării au tranzacționat droguri chiar și în fața DIICOT Sibiu, de pe Calea Dumbrăvii. „A fost realizată o tranzacție monitorizată de către noi chiar în zona aceasta(n.r. - în fața DIICOT Sibiu). Rețeaua era în continuă extindere și aveau ca intenție infractională acapararea de teritorii cât mai mari și extinderea afacerilor ilicite în județul Cluj. Au apucat să vândă și în Cluj, unde se fac și pecheziții", a declarat Traian Berbeceanu, comisar-șef în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. Potrivit sursei citate, au existat și cazuri de consumatori care, în urma consumului, s-au simțit rău și au ajuns la, spital, la Urgențe.

Cannabistul era adus în țară, în colet, din Spania și Germania. Printre membrii grupării se află și un cetățean neamț, care are domiciliul în Sibiu. În perioada monitorizării, anchetatorii au descoperit trei kilograme de cannabis. „Un kilogram în cursul acestei zile(n.r. – vienri, 15 martie). În cursul zilei de ieri a fost interceptat un transport, care venea din Spania, reprezentat tot de un kg de cannabis, iar, în urmă cu circa o saptămână, am interceptat un colet transmis din Spania în care se afla tot un kilogram de cannabis. Ultimul transport a fost realizat de membrii grupării, cu un autocar, iar drogurile erau băgate în bagajele pe care le aveau asigurate", a mai spus seful Brigazii BCCO Alba Iulia. În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit și sume de bani, de ordinul zecilor de milioane. În plus, pe lângă membrii grupării, la DIICOT, au fost aduși, la audieri, și 20 de consumatori.

 

Actualizare, ora 12.20: Traficanții prinși vineri și-au delimitat foarte bine zonele de influență. Comercializarea se făcea zonal, iar din informațiile noastre rețeaua avea în plan o extindere ce viza Cluj-Napoca.

Gruparea era structurată pe trei paliere. Pe primele două se aflau furnizorii en-gros, iar cel de-al treilea era ocupat de „stradali”.

În Sibiu, potrivit surselor ziarului Turnul Sfatului, Pădurea Dumbrava, bulevardul Mihai Viteazul și Calea Dumbrăvii erau locațiile favorite atât ale „comercianților” de droguri, cât și ale consumatorilor. Vânzarea efectivă se făcea în plină stradă, de exemplu, în spatele blocurilor. Însă, consumatorii erau cunoscuți dinainte, și astfel trecuți în categoria „persoanelor de încredere”.

Mulți consumatori minori. Prostituție pentru droguri!

Majoritatea „clienților” rețelei, specializată în traficul cu cannabis, erau minori. De altfel, din informațiile noastre rezultă faptul că vizate erau, cu precădere, liceele și cluburile sibiene, tinerii fiind o „țintă ușoară”. De asemenea, persoanele învinuite – suspectate de trafic internațional și național de droguri și de constituirea unui grup infracțional – nu au „ratat” nici categoria din care fac parte studenții.

Potrivit surselor ziarului nostru, printre consumatorii de cannabis, care se aprovizionau de la membrii grupării, se regăsesc și fete cu vârste de 13-14 ani, care, după ce au devenit dependente, făceau orice pentru a obține stupefiante. Astfel că, în absența banilor, minorele erau dispuse să își „vândă” corpul în schimbul unui gram de cannabis. Aprovizionarea cu droguri se baza pe coletăria rapidă sau mașinile personale, iar membrii grupării sunt cetățeni români sau germani, domiciliați în Sibiu.

 

 

știre inițială

O rețea de traficanți de droguri, formată din aproximativ 21 de persoane, a fost destructurată vineri, 15 martie, în Sibiu.

„Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiteri de Poliţie Judiciară din cadrul SCCO Sibiu, SCCO Alba, SCCO Hunedoara și suportul tehnic asigurat de DOS Sibiu și Alba au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale, constituite din 21 de persoane, cetateni români și germani, specializate în  traficul international de droguri de risc – cannabis”, transmite DIICOT.

4 kilograme de cannabis

Astăzi, 15 martie 2013, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pe raza judetului Sibiu, la locuințele membrilor gruparii. „La sediul Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, 40 de persoane, față de învinuți urmând a fi dispuse măsurile legale, dupa finalizarea audierilor”, mai transmite DIICOT.

În fapt, în perioada  2012 - 2013, potrivi anchetatorilor, învinuiții au organizat „procurarea şi introducerea pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de către membrii grupării,  a cantității de aproximativ 4 kilograme cannabis.

Drogurile de risc proveneau din  Germania și Spania si erau destinate comercializării la prețul de 60 de lei/ gram, către  consumatorii de pe raza municipiului Sibiu.  Cantităţile de stupefiante ajungeau în Sibiu prin intermediul serviciilor de coletărie sau cu ajutorul unor apropiaţi, cu autocarul, disimulate în bagaje.

 

Vânzarea, doar celor de încredere

Suspecții comercializau drogurile numai către persoane de încredere, aveau propriile zone de distribuţie, iar din investigaţiile efectuate a rezultat că pentru  predarea drogurilor între membrii grupării erau cooptati şi  minori. „În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev.  prev. de art.8 din Legea nr.39/2003 rap. la art.323 C.p., art.2 alin.1 si art. 3 alin.1 din Legea nr.143/2000.          Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, mai transmite DIICOT.

20 de mandate pentru consumatori

20 de consumatori vor fi aduși la audieri. „De asemenea, vor fi puse în executare şi 20 de mandate de aducere pentru consumatori”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit IGPR, în cadrul acţiunii au fost identificate 4 kg de cannabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate. „Din investigaţii a rezultat faptul că, gruparea infracţională, constituită în scopul desfăşurării de activităţi pe linia traficului ilicit de droguri pe raza judeţului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie”, mai transmit reprezentanții IGPR.

De reținut este că membrii grupării comercializau drogurile – cannabis -  stradal, către diferiţii consumatori, clienţii fiind dirijaţi către unul sau altul dintre suspecţi, „în funcţie de gradul de ocupare al acestora”.

VEZI CUM ERA DECORATĂ CAMERA UNUIA DINTRE TRAFICANȚI:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

20 comentarii

ha ha

Acum 11 ani

dupa 100 ani . citi copii s-au nenorocot pina acum . atlas are ramificati in toata tara . la camioane se trimete soferul la adihna si se incarca fara prezenta lui, la vama de sosire este aranjat, se trimate soferul la plimbare are delegatul firmei de primire . se baga in vama la ora 15.45 si la ora 16.00 se inchide vama . sa pus stampila si totui in regula toata lumea ,sa facut ca si-a facut datoria . eventual trimeti pe rid cite o fata frumoasa de la beneficiar . sintem varza .au consemne si stati mobile pe masina . asa sa dus dracu toata tara. organele iau si ei cite o tigara . urgent trimate-ti toti toti vamasi la constanta si ceilanti la oradea . la hoteluri si parcari au oameni lor . adio juramint militar . controlati stiti cine sint. pa tu e fa cut .
Raspunde

vâlcean

Acum 11 ani

oameni adevăraţi, ardeleni tipici , obiceiuri din Transilvania
Raspunde

replayer

Acum 11 ani

Idiotule , despre ce vamă şi vameşi vorbeşti ? Ai citit articolul , ai inţeles de unde provin drogurile ? În îngustimea ta , n-ai auzit niciodata despre faptul că mărfurile care circulă în UE nu trec prin vamă , mai pe inţelesul tău , nu sunt supuse controlului vamal , sunt livrate direct la beneficiar . Şi înainte să-ţi mai expui public părerea cretină , învaţă să scrii în limba Romană , dacă ai trecut pe la şcoală , prin clasa întîi .
Raspunde

Turistu\'

Acum 11 ani

\"erau dispuse să își „vândă” corpul în schimbul unui gram de cannabis\" - nu stiu din ce realitate ati desprins asta! am vazut fete care s-au \"vandut\" intr-adevar pe un gram de sare/coca/speed/meth, dar pe un g de iarba ..cam trasa de par! ;) aaa.. si nu de la iarba devin astia micii depenedenti!
Raspunde

ovidiu

Acum 11 ani

@valcean: in primul rand canabisul nu te omoara daca il consumi si nici daca te lasi de el, in al 2 lea rand nu esti obligat sa cumperi. In concluzie mai bine as vinde canabis, omul daca vrea cumpara, decat sa-i fur banii de pe card a la Valcea.
Raspunde

@vâlcean

Acum 11 ani

ma fra` (asa ca la sighi)! banuiesc ca nu ai copii, nu ai sotie tanara ! de ce vrei tu sa zgarii in kkt? crezi ca in valcea nu sunt deastia?! e falsa ciuda asta a voastra pe Sibiu, pentru ca sunteti multi niste carpe-n***.. inafara de femei bune, care vi le freaca tot sibiu, nu prea aveti nimic altceva decat oltu`, care ajunge la voi dupa ce se caca toti pestii in el ... asa ca ... spor la hackuiala :)
Raspunde

nu ați înteles

Acum 11 ani

nu mă iau de nimeni, dar ați înțeles greșit ce vrea să spuna Vâlceanul. Și stați voi liniștiți, că în toată țara se face trafic cu tot felul de tâmpenii. Cannabisul nu-i un drog de mare risc, dar creează dependență psihică dacă se consumă mai mult așa (e același gen de dependență ca depența de țigări)... Aaa, bine punctat @turistu!
Raspunde

mos craciun

Acum 11 ani

Afirmatiile de genul \"au devenit dependente de canabis\" si altele asemanatoare sunt pe cat de amuzante pe atat de triste. Setea de senzational e raspandita in media si publicul romanesc si impiedica se pare o documentare elementara. Si uite-asa gospodinele si santieristii neamului sunt inca o data indreptatiti sa creada ca marijuana este unealta necuratului. Mi-e mila de naivitatea lor dar in acelasi timp mi-e scarba de ziaristii purulenti si cazuti in patima otevizarii. Mars!
Raspunde

akabone

Acum 11 ani

legislatie constipata de Romania.Pacat ca nu au zis cat e o amnezia ,ww sau un jack. Referitor la prostitutie pt droguri...e chiar amuzant(ambele ilegale si o ***in Ro se vinde oricum pe mai putin decat costa cateva grame de iarba buna ). Anyway dealerii de 2 lei,romani, ii prinde politia cu greu, aia cu bani grei sunt mana in mana cu politia si si aia sunt de calibru mic comparativ cu vestul UE. Daca prind pe unu cu 4 5 kg de iarba zici ca au prins un super mafiot ,gasesc 20 de plante mega plantatiedar dau de un dependent nu shtiu sa-l trateze sau costa prea mult, camioanele trec cu zeci de kile de cocaina,farmacia vinde pilule halucinogene,... Drogurile pot fi legalizate,controlate si taxate de stat..coruptia nu.
Raspunde

Petruţ Popelcă

Acum 11 ani

S-au făcut o groază de studii asupra Cannabaceae-lor, vizat fiind cannabisul, iar acestea au arătat că poate fi vorba despre o formă de dependență, chiar dacă a fost pusă pe același palier cu cea generată de cofeină. În unele studii, că în altele... Totuși, există teorii potrivit cărora dependența pe care o dă unul din cele mai folosite DROGURI ILEGALE este una graduală. Unii devin dependenți de drog în sine, alții manifestă o nevoie compulsivă de a-l cumpăra, avea, a se lăuda cu etc. Despre otevizare și senzațional. Probabil ai greșit ziarul. Nu, cu siguranță ai greșit ziarul! Și da, nu cred în Moș Crăciun, îmi pare rău.
Raspunde

un tantalau

Acum 11 ani

contolati , simbata , duminica , inainte de lecare in cursa toate , microbuzele o data . cu 2-3 ore inainte aduc geamantane , bagaje . succes.
Raspunde

pentru tantalaul de mai sus

Acum 11 ani

am controlat si am gasit sute de kilograme de branza de sibiu contrafacuta .
Raspunde

un tantalau

Acum 11 ani

sa punem nemti , elvetieni lui papa , sau arnauti la vama . in doi ani scapam de datori .
Raspunde

tot pentru tantalau

Acum 11 ani

Mai bine punem nemtii, elvetienii papei sau arnautii la vama si in doi ani scapam de datorii. Observi vreo diferenta ?
Raspunde

?

Acum 11 ani

@14 si @4 :))
Raspunde

Sodoma si Gomora

Acum 11 ani

In tara chaosului unde in mod sistematic nu se aplica legea nici nu ma mira! Parintii imbogatiti ilegal acorda sume importante plozilor pt a compensa prorpia incompetenta parinteasca! Politia doarme in timp ce sute de minori intra in \"cluburi\" in care ar avea normal acces doar persoanele majore! Acolo se alcoolizeaza bine, fumeaza tigari si marijuana........si la 22 de ani ajung manageri in compania taticului sau a mamicii, care au facut \"afaceri\" cu statul si sunt mari \"intreprinzatori\"!!! Cam asa arata Romania secolului 21! Bravo neam de dobitoace! Si prostimea de jos se uita cu admiratie catre aceste specimene, care dupa mintea lor de nevertebrate \"au reusit in viata\"!!! :)) Si apoi se mai mira unii ca avem conducatori si reprezentanti gen: Becali, EBA, Somnorila, Copy-paste, Felix, guzganul rozaliu, bunicuta, marineru etc etc etc!!! O intreaga gradina zoologica!!!
Raspunde

Robby

Acum 11 ani

Toti se cred smecheri in Romania.. Ehh Si eu intru in randul vostru sa va spun.... Gasiti va viata.. Creier si o femeie Rusoica.. Viata pentru a elimina barfe, poveshtiri, si plansul care exista intre romani. Creier pentru a asculta oamni si nu a vorbi fara rost si probabil multi ar trebui sa si lateasca intelegera asupra multor teme. Si o femeie Rusoica sa invatati respect.. Eu stau In Ro 12 ani.. si e din ce in ce mai rau.. BTW cum e guvernul asa sint si oameni..
Raspunde

ATENTIE

Acum 11 ani

Ractia cameramanului la contactul cu borcanul in care tineau baietii cannabisul: MMMMM! Minutul 2 Secunda 30
Raspunde

sefi nu raspund

Acum 10 ani

cind se lucra cu ofiterul din politie si vindea droguri din magazie , vindea ponturi , colabora , cine este de vina ? Sau mai trece doua trei zile si ii da drumul , sa gresit procedura sau o virgula . Intrucit raspunderea este colectiva , colaterala , trebuiesc schimbati toti , sparta gasca .
Raspunde

Diicotetz

Acum 10 ani

Da frate.... au prins niste copii cu iarba si au rezolvat problemele tarisoarei. In asta constau problemele...nu caaaa.... unii au delapidat tot...nuu. Copiii astia cu iarba... astia sunt adevarata problema ! Si-au facut putina imagine, asa, sa stie lumea ca sunt si ei bugetari, nu care cumva sa uite. Mai tineti minte fi-su lu Tiriac ? HAHA ! Diicoate goale n-a prea rezolvat nimic... ala zbura cu tonele de coca si tirurile de tigari si eh... s-o fi dovedit ca era faina si marar, de fapt..si ceva patrunjel, ca ala i-au derutat sa creaza ca e tutun sau ceva. Si-au facut mea culpa repejor si au trecut la haituit copiii cu iarba... Oare de ce n-au avut nimic de comentat cand fata tatii indruga la TV ca e bine cu etnoierburile ? Care sunt mult mai rele decat iarba !? E totu\' o mascarada ieftina ieftina ieftina. Oare de ce n-auzi prea mult de aia cu coca sau alea mai grele ? Ca nu exista ? HAHAHAH ! Ce pacaleala. Oare de ce nu investigheaza putin la....\"de ce nu are tarisoara sosele, dupa 23 de ani ?\". E prea greu, hm ? E mai usor cu copiii cu iarba...si mai eiftin, apoi, putem dormi linistiti. Autoritatile isi fac datoria... de a face mascarada, bineinteles.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus