Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Traficantii de cannabis, arestati preventiv

Tribunalul Sibiu a emis, în 16 martie, mandate de arestare pentru 12 din cei 14 bărbați audiați, vinerea trecută, de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu pentru trafic internaţional de droguri. Pentru alte două persoane s-a dispus măsura interdicției de a părăsi localitatea de domiciliu.

 

Bărbații fac parte din gruparea destructurată vineri, 15 martie 2013, care avea ca principal obiect de activitate vânzarea de cannabis. Din gruparea traficanților destructurată în urma celor 18 descinderi ale procurorilor DIICOT de vinerea trecută, face parte şi un cetăţean german, cu rezidenţă în România. Atunci, au peste 40 de persoane au fost aduse la sediul Parchetului Sibiu, între care se aflau 21 de învinuiţi.

 

Arestați preventiv până în 14 aprilie

16 Inculpați au fost prezentați Tribunalului Sibiu sâmbătă, 16 martie, iar magistrații au admis propunerea de arestare preventvă pentru 29 de zile înaintată de procurori. Astfel, în soluția Tribunalului Sibiu se arată că „Admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT-BT Sibiu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor L.A, L.I, J.E, B.J, A.R.O, S.C.D, S.C., C.A.I, O.I.A, Ţ.S, V.C.C., pe o perioadă de 29 de zie, începând cu data de 17 martie 2013 până la data de 14 aprilie 2013. Iar, faţă de inculpaţii M.S.F şi M.M.A măsura obligării de nu părăsi localitatea de domiciliu. Disjunge cauza în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii M.A.I şi G.M.C şi dispune formarea unui nou dosar la acelaşi complet de judecată, urmând a fi acordat termen la data de 21 martie 2013”.

Canabisul era adus din Spania și Germania cu ajutorul unor firme de curierat. Traficanții vindeau cannabis în Sibiu, însă membrii rețelei intenţionau să intre şi pe piaţa din Cluj.

Traficanţii sunt suspectați de faptul că în perioada  2012 - 2013 au introdus în ţară aproximativ 4 kilograme cannabis. Drogurile proveneau din  Germania si Spania si se vindeau cu  60 de lei pe gram.

Citește și Rețea de cannabis, cu consumatori minori, destructurată la Sibiu. O tranzacție a fost surprinsă în fața sediului DIICOT

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus