Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Prefectul Sitterli: Niciodata nu s-a avut in vedere mutarea sediului Romgaz la Bucuresti! Primarul Mediasului: E in coada de peste...

Prefectul Județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a chemat astăzi la Sibiu reprezentanții Romgaz și Transgaz precum și pe cei ai administrației locale din Mediaș, pentru a-i informa în legătură cu ședința avută ieri la București cu ministrul delegat Constantin Niță. ”Niciodată nu s-a avut în vedere mutarea sediului societății la București”, a sigurat prefectul. Atât liderul de sincicat cât și primarul Mediașului, Teodor Neamțu, s-au arătat suspicioși.

”În cursul zilei de ieri am avut o întâlnire cu domnul ministru delegat Constantin Niță și s-au dezbătut problemele care interesează comunitatea locală din Mediaș. Din dicuții a rezultat că niciodată domnul ministru delegat nu a avut intenția mutării sediului Romgaz la București. Domnul Niță a luat act de toate neliniștile apărute, dar niciodată nu s-a avut în vedere mutarea sediului societății la București. Motivele pentru care s-a găsit soluția înființării unui sediu secundar țin de creșterea acesibilității. Nu vor exista disponibilizări. Nu se mută sediul social de la Mediaș la București. Oamenii pot să stea liniștiți că locurile lor de muncă sunt sigure”, a spus prefectul Sitterli.

Președintele Sindicatului Liber din Romgaz, Ioan Stoicovici, nu este însă liniștit. El a arătat că în data de 5 aprilie a primit un comunicat prin care se arăta că Transgaz și Romgaz vor avea conducerile mutate la București. ”Ce să înțeleg? Comunicatele de presă țin locul unor garanții, unei semnături de ministru? Vineri spune ceva și marți altceva?! Vom dubla activitatea? Vor fi doi inși pe același post? Vom duce oameni din Mediaș la București? Vom dubla salariile? Ei zic ceva, stați liniștiți, dar avem noi grijă ce se va întâmpla pe viitor. Varianta că nu se fac disponibilizări nu convinge, vom desființa posturile de la Mediaș să le înființăm la București? Ce va fi acolo: sucursală, birou, direcție...? Nu se spune absolut nimic!”, a declarat Ioan Stoicovici.

În replică, Ovidiu Sitterli a spus că liderul de sindicat trebuia să fi fost prezent ieri la întâlnirea de la București, unde fusese invitat, nu să vină acum cu nelămuriri suplimentare. ”Trebuia să mergeți la întâlnire, să puneți aceste întrebări acolo, nu acum când nu vă pot răspunde. Începeți o nouă discuție care nu are niciun fel de finalitate. D-l Niță putea să vă răspundă la aceste întrebări!”, a spus prefectul. Ioan Stoicovici a motivat lipsa lui de la întâlnire prin faptul că a fost programată aproape simultan cu protestele anunțate de la Mediaș, iar invitația a venit prea târziu pentru a o putea onora.

Și primarul Mediașului a avut un punct de vedere. El a arătat că Romgaz contribuie cu aproape un sfert din bugetul orașului. ”Poate pentru județul Sibiu este o sumă mică, pentru Mediaș această sumă reprezintă aproape un sfert din buget. Eu și Consiliul Local nu ne putem asuma un asemenea risc. Dacă se întâmplă așa ceva ar trebui să plec din Mediaș! Am primit ieri un fax, fără antet, fără semnătură, fără nimic, și la modul în care este formulat nu ne dă prea multă siguranță. Atâta timp cât se lasă în coadă de pește problema nu cred că putem fi siguri că este rezolvată. Ceea ce s-a primit nu ne dă nicio garanție. Evident că de la un sediu secundar la un sediu principal distanța este insesizabilă, de aici temerile noastre”, a declarat Teodor Neamțu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Toma necredinciosul

Acum 11 ani

Sitterli este un fazan Nita a declarat zilele trecute : \"Top managementul se muta la Bucuresti !\". Ce sa-l mai intrebe Stoicovici pe Nita ??? Sa se scoata de pe ordinea de zi infiintarea unui sediu secundar la Bucuresti , sa dea Nita adresa SCRISA ca nu se revine asupra deciziei , si apoi mai vorbim... Iar cu invitatia venita pentru ziua in care era organizat protestul, e cusuta cu ata alba. Cinste pesedistului de Stoicovici ca nu s-a dus. Daca vrea Ponta valvataie daca-l lasa pe Nita de capul lui...
Raspunde

FONDURI EUROPENE

Acum 11 ani

2013 este anul in care Fondurile Nerambursabile Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele member ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul www.fondurieuropenenerambursabile.ro
Raspunde

Dau inapoi de frica miticii

Acum 11 ani

Sunt absolut sigur ca a avut intentia Dl. Niță, si posibil ca inca o mai are, de a muta sediile la Bucuresti si sa puna la conducere pe membrii familiei sale. Nu s-a asteptat la o reactie atat de categorica din partea Sibiului si acum incearca sa-si salveze fundul.
Raspunde

mica rectificare

Acum 11 ani

sau mutat noi mineri la medias , ciolanul tuturor guvernelor , partidelor ,tranpartinilor , oare cite tite are vaca ?
Raspunde

varu Jan

Acum 11 ani

dar parca Varujan Vosganian e ministru economiei, un liberal convins, cu multi prieteni la Medias. De ce tace ?
Raspunde

cugetator

Acum 11 ani

varule , gazele sint ale noastre cetateni ,consumatori, nu ale cumetriilor , partidelor, guvernelor , socoteala o face bugetul tari , banca nationala ,noi.
Raspunde

Fănel Iacobescu

Acum 11 ani

Sitterli nu fi prost. Fă ca mine, care mi-am însușit o instituție, mi-am pus oamenii mei de încredere pentru șpaga și ciubuce, mi-am tras și firma căpușă peste instituție. Nici în măciucă nu mă doare.
Raspunde

un prost

Acum 11 ani

adica ce vedem si ce auzim nu e adevarat ??la toate tv-stiri s-a anuntat mutarea romgaz si transgaz la bucuresti, acum o intorc , ca la ploiesti , minciuni pe pita asta ne servesc uslistii .e strigator la cer cum jefuiesc tara niste nemernici care ne tin de prosti .
Raspunde

#

Acum 11 ani

Ce facem cu scolile de soferi din Sibiu? Doar 23 % din cei care platesc pentru cursurile auto iau examenul.
Raspunde

nu va lasati

Acum 11 ani

ba i aveti grija cu astia dinti taie si dupa acea masoara toate legile pe care si -leau promovat cu complicitatea noastra de delasare si acum uite unde s-a ajumns bani vostri si resursele voastre vor acolo la mitici locuri de munca vezi doamne in menegment la bucale si la voi in cisme de cauciuc si pe coclaluri ce vreti s-a vina intelectuali astia plini de ifose si sfaturi la munca de jos e plina tara de analisti doctori docenti in economie si uitativa unde este tara nu va lasati adevarati SIBIENI SUNT CU VOI
Raspunde

FONDURI EUROPENE

Acum 11 ani

2013 este anul in care Fondurile Nerambursabile Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele member ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul www.fondurieuropenenerambursabile.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus