Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Pre-dic-ti-bi-li-ta-te!

 

Într-un film pentru adulți nu e greu să bănuiești care va fi finalul. Și nu sunt de vină regizorul sau actorii despuiați.

În România, însă, finalul oricărui film politico-administrativ este greu de ghicit. Spre exemplu, acum, se pregătește scenariul reorganizării administrative. Care ar trebui să ducă la un sistem funcționăresc, administrativ și chiar și legislativ mai flexibil, adică mai aproape de cetățean. Scenariul, însă, de la bun început este pângărit de mici interese meschine, de interese de grup ale baronilor vremelnici, care încearcă să rescrie replici doar pentru insignifiantul lor plan.

Și nu e cazul să ne uităm la astfel de trilogii complexe, cu efecte speciale pe termen lung. Ne putem opri și la proiectele de infrastructură. Peste 900 de km de drumuri naționale aflate în reabilitare vor fi oprite anul acesta pentru că noii actori politici au rescris scenariul și au trecut zero lei în dreptul finanțărilor. De reabilitarea acestor drumuri țin o grămadă de alte planuri și proiecte cât se poate de reale ale oamenilor direct conectați la aceste rețele. Dar, nu, ce naiba, planurile lor mărunte nu pot sta în calea marilor scenariști de la București.

Sistemul funcționăresc. Așa, jalnic, cum îl hulește toată lumea, tocmai urma să fie supraimpozitat, în cazul în care avea, pasămite, salarii mari. Iar tu, ca actor important (dacă ai un astfel de salariu se presupune că ai o funcție importantă), ia să-ți refaci calculele în ceea ce privește veniturile, pentru că scenariștii de la București rescriu în timpul filmărilor întreaga poveste.

Sunt doar câteva exemple care afectează în mod direct și brutal viața oamenilor din țara aceasta. Oameni care chiar nu își pot face niciun plan pentru viitorul mediu măcar. Pentru că nu avem parte de predictibilitate. Băi, scenaristul vremelnic al lui pește, cât zici că o să ne fie greu? Trei ani? Apoi, trei ani bagă-mi impozitele ce le crezi de cuviință și atunci îmi fac și eu calcule. Văd de mor, emigrez sau mă zbat. Dar, te rog, te implor, lasă apoi lucrurile așa. Căci, pe bune, altfel nu reușești să scrii decât scenarii de filme pentru adulți, și alea de mâna a treia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: În România

Vizualizari: 181

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

زلزله بوشهر

Acum 10 ani

درباره ما خدمات الكترونيک معرفی خدمات اخبار واحدها دیدنیها تماس باما پيوندها پژوهشها ویژه کارکنان زلزله بوشهر
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@1:Interesant punct de vedere!
Raspunde

@2. unu\' (IP 109.100.46.56)

Acum 10 ani

asta e tot ce am inteles din articol
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@3:Eu am folosit Google Translate.Pare a fi scris in persana!(in araba e neinteligibil in mare parte)Se refera la cutremurul din Iran.
Raspunde

రోమానియా

Acum 10 ani

రోమానియా లో, అయితే, ఏ సినిమా రాజకీయ నిర్వాహక ముగింపు ఊహించడం కష్టం. ఉదాహరణకు, ఇప్పుడు పరిపాలనా పునర్వ్యవస్థీకరణ సందర్భంలో సిద్ధం. ఇది పౌరునికి ఒక, మతాధికార పరిపాలనా మరియు శాసన మరింత ఫ్లెక్సిబుల్, అంటే దగ్గరగా దారి ఉండాలి.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus