Într-un film pentru adulți nu e greu să bănuiești care va fi finalul. Și nu sunt de vină regizorul sau actorii despuiați.
În România, însă, finalul oricărui film politico-administrativ este greu de ghicit. Spre exemplu, acum, se pregătește scenariul reorganizării administrative. Care ar trebui să ducă la un sistem funcționăresc, administrativ și chiar și legislativ mai flexibil, adică mai aproape de cetățean. Scenariul, însă, de la bun început este pângărit de mici interese meschine, de interese de grup ale baronilor vremelnici, care încearcă să rescrie replici doar pentru insignifiantul lor plan.
Și nu e cazul să ne uităm la astfel de trilogii complexe, cu efecte speciale pe termen lung. Ne putem opri și la proiectele de infrastructură. Peste 900 de km de drumuri naționale aflate în reabilitare vor fi oprite anul acesta pentru că noii actori politici au rescris scenariul și au trecut zero lei în dreptul finanțărilor. De reabilitarea acestor drumuri țin o grămadă de alte planuri și proiecte cât se poate de reale ale oamenilor direct conectați la aceste rețele. Dar, nu, ce naiba, planurile lor mărunte nu pot sta în calea marilor scenariști de la București.
Sistemul funcționăresc. Așa, jalnic, cum îl hulește toată lumea, tocmai urma să fie supraimpozitat, în cazul în care avea, pasămite, salarii mari. Iar tu, ca actor important (dacă ai un astfel de salariu se presupune că ai o funcție importantă), ia să-ți refaci calculele în ceea ce privește veniturile, pentru că scenariștii de la București rescriu în timpul filmărilor întreaga poveste.
Sunt doar câteva exemple care afectează în mod direct și brutal viața oamenilor din țara aceasta. Oameni care chiar nu își pot face niciun plan pentru viitorul mediu măcar. Pentru că nu avem parte de predictibilitate. Băi, scenaristul vremelnic al lui pește, cât zici că o să ne fie greu? Trei ani? Apoi, trei ani bagă-mi impozitele ce le crezi de cuviință și atunci îmi fac și eu calcule. Văd de mor, emigrez sau mă zbat. Dar, te rog, te implor, lasă apoi lucrurile așa. Căci, pe bune, altfel nu reușești să scrii decât scenarii de filme pentru adulți, și alea de mâna a treia.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: În România
Vizualizari: 181
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Mihai tanase
Acum 5 ore
Carcotel
Acum 6 ore
CSFNCSF
Acum 6 ore
Friki Riki
Acum 6 ore
Nene