Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Medic sibian urmarit penal, in cazul unui pacient decedat anul trecut, dupa ce a cazut pe scarile Spitalului Judetean

Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu este urmărit penal în cazul unui pacient decedat anul trecut în aprilie, deces survenit după ce pacientul a căzut pe scările spitalului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost dispusă urmărirea penală pentru ucidere din culpă pentru medicul pacientului decedat, după ce anul trecut o comisie a Spitalului Clinic a analizat cazul, iar sancţiunea primită a fost una uşoară, de reţinere a 10% din salariu, pentru o perioadă de 3 luni, iar sancţiunea primită din partea Colegiul Medicilor a fost un simplu vot de blam, a treia sancţiune ca şi gravitate din cele şase prevăzute de statutul Colegiului Medicilor din România.

„SCJU Sibiu, prin Comisia de Etică şi Deontologie Medicală a institutiei, a luat, în luna aprilie a anului trecut măsurile care se impuneau în acest caz, prin sancţionarea disciplinară a cadrelor medicale implicate. Începerea urmăririi penale împotriva unui cadru medical implicat în acest caz nu impune aplicarea unor masuri suplimentare din partea instituţiei noastre”, au declarat reprezentanţii spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Potrivit certificatului medico-legal, pacientul în vârstă de 62 de ani a decedat din cauza unei hemoragii cerebrale cauzată de o lovitură la cap. Pacientul era bolnav de cancer şi era internat în spital pentru un control. În momentul căzăturii bărbatul era dus de un brancardier la raze.

Familia pacientului decedat îi învinovăţeşte pe medic şi pe brancardier şi spune că barbatul nu a fost tratat corespunzător, nu a fost îngrijit după căzatură şi de aceea a intrat în comă şi a decedat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

ha ha

Acum 10 ani

dupa un an , concluzia va fii ; mortul este de vina .
Raspunde

Sa ne fie invatatura de minte!

Acum 10 ani

Asta e modul medicilor (a se citi JEGOSILOR) din Romania de a ne arata ce patim daca nu dam SPAGA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus