Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Mircea Geoana: Nu cred in dezbaterile lui Dragnea si Johannis

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că ar fi util un forum naţional pentru dezbaterea regionalizării care să reunească lideri de opinie ca foşti prim-miniştri sau miniştri de interne, experţi din străinătate. “Eu cred că toate vocile experimentate trebuie cooptate într-un astfel de demers. Dar nu cred că un forum poate să se substituie unor mecanisme de genul celui coordonat de Liviu Dragnea sau de Klaus Johannis. Pot fi liderii importanţi care au condus România, foşti prim-miniştri, foşti miniştri de interne, foşti oameni de stat din alte ţări de la care am dori să învăţăm experienţa respectivă este foarte utilă, dar nu ca substitut la efortul instituţional care se derulează, ci pur şi simplu ca un adjuvant, ca un grup al înţelepţilor care eventual pot să aducă elemente utile în dezbaterea şi decizia politică”, a afirmat Geoană, sâmbătă, la conferinţa organizaţiei “PES activists” a PSD.

El a arătat că este nevoie de o mai mare sincronizare între ceea ce face Consiliul Consultativ al Regionalizării de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi grupul de lucru al PNL coordonat de Klaus Iohannis, pentru că se creează confuzie prin apariţia în spaţiul public a unor propuneri diferite, informează Mediafax.
Totodată, Geoană a avertizat asupra riscurilor ca reforma regionalizării să fie făcută în grabă, având în vedere calendarul strâns.”Ai tăiat o dată, ai tăiat pe termen lung. Nu pot să mă joc cu Constituţia şi organizarea administrativă a ţării mele”, a spus Geoană, care a arătat că în Polonia înfiinţarea voievodatelor a fost precedată de simulări derulate pe durata a ani de zile pentru a testa capacitatea administrativă a noilor instituţii.
Organizaţia “PES activists” România a PSD a propus sâmbătă crearea unui forum naţional care să discute regionalizarea, după modelul Forumului Constituţional, dar şi ca acest organism să fie prezidat de Ion Iliescu.”În prezenţa mai multor aleşi locali şi parlamentari, cei peste 350 de activişti europeni ce participă astăzi la al 6-lea Forum Naţional al PES activists România organizat sub egida Partidului Socialiştilor Europeni şi Partidului Social Democrat au propus ca acest Forum să fie prezidat de fostul preşedinte Ion Iliescu, considerat a fi singurul capabil să adune părerile tuturor celor implicaţi în regionalizare”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis Mediafax de această organizaţie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Bsi_Hermannstadt

Acum 9 ani

Pentru cine oare mai este credibil acest perosnaj? Vorbeste de un \"grup al inteleptilor\", pa inteleptii astia au adus tara in haos si nesiguranta, vai de capul lui daca se simte bun.
Raspunde

horst

Acum 9 ani

bai pu .. iule, tine minte cate zile ai, vorbim de ROMANIA si de ROMANI nu de COLONIA GERMANA HERMANSTADT in care iohANNUS sprijinit si de un grup de tradatori romani de neam si tara au ceva de spus !
Raspunde

Mihaela

Acum 9 ani

Ma maninca piizda si vreu sa ma fút
Raspunde

unu

Acum 9 ani

mai lasane a dat patriotismu din tine afara dute cu gargara ta securiso -comunista ca nu mai tine s-au saturat lumea de voi ba sasi din tara sunt certateni romani si spre disperarea ta ca nu vei ajunge niciodata s-a te voteze sibieni o dai cu patriotismu tau de 2 bani apucate de marile proecte a trecut 2 ani si nai vopsit nici gardu spitalului spre deosebire de tine JOHANNIS a modernizat 20 de strazi plus orasu arata super
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus