Luni,
21.09.2020
Cer Senin
Acum
12°C

Iliesiu: Am fi avut competenta morala de a cerceta in paralel cu organele justitiei

15 Mai 2013 11:51

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu și-a dat demsia dintr-o comisie parlamentară pentru că nu i s-a permis anchetarea cazului de interceptări telefonice ale unui magistrat. 

Comisia de anchetă a fost înfiinţată pentru a afla în ce împrejurări s-a făcut de către procurorul DNA solicitarea de interceptare a magistratului Corneliu Bârsan şi în ce condiţii s-a obţinut aprobarea din partea unui judecător, precum şi de a se stabili de ce există, dacă există, aşa cum a reclamat magistratul Bîrsan, diferenţe semnificative între înregistrările ca atare şi stenogramele realizate de DNA. ”Împreună cu colegii liberali din Comisia ”Bîrsan” - Sorin Roșca Stănescu, Victor Ciorbea și Corneliu Dobrițoiu -, am demisionat întrucât majoritatea membrilor comisiei nu au fost de acord să-l audiem pe domnul Bîrsan invocând faptul că în acest fel am interfera cu organele justiției care cercetează și ele cazul Bîrsan. Chiar dacă nici eu și nici alți membri ai Comisiei nu suntem juriști, cred că am fi avut competența morală de a cerceta cazul Bîrsan în paralel cu organele justiției, așa cum în alte țări oameni fără studii juridice pot fi buni jurați în procese penale sau membri în consilii superioare ale magistraturii. Obligația mea morală este de a reprezenta în Parlament inclusiv idealurile justițiare ale sibienilor care m-au trimis în Parlament și pe care încerc să-i reprezint așa cum se cuvine. Mă voi implica, de asemenea, pentru ca viitoarea Constituție să asigure respectarea cu adevărat a drepturilor omului”, a declarat senatorul Sorin Ilieșiu.
  

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus