Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Calea Dumbravii, Calea Cisnadiei si Octavian Goga vor avea sens unic

Odată finalizate lucrările din zona Căii Dumbrăvii, străzile principale care fac legătura între centru și ieșirile din oraș către Cisnădie și Rășinari vor avea un nou regim de circulație. Primarul Klaus Johannis a înaintat Comisiei de circulație, spre studiu, propunerea instituirii de sensuri unice pe Calea Dumbrăvii, Calea Cisnădiei și Octavian Goga, ultimele două fiind în prezent închise pentru lucrări la infra și suprastructură. ”Calea Dumbrăvii va avea sens unic dinspre Cimitir înspre intersecția cu strada Mihai Viteazul, de la intersecția cu strada Dima”, a anunțat Klaus Johannis.
Între Mihai Viteazul și intersecția cu Milea, Calea Dumbrăvii va fi circulată în ambele sensuri. Totodată, Calea Cisnădiei va avea sens de circulație unic, dinspre Mihai Viteazul către strada Gheorghe Dima. Tot înspre ieșirea din oraș se va circula și pe strada Octavian Goga, până la intersecția cu strada Avrig.
”Străzile de legătură vor rămâne cu circulație în sens dublu. Probabil că și Dima va fi tot cu sens dublu. Deocamdată e un proiect, se va mai discuta pe el până la finalizarea lucrărilor”, a declarat viceprimarul Virgil Popa.
Lucrările la Calea Cisnădiei vor fi terminate cu siguranță în cursul acestui an. Același termen nu este încă, stabilit, și pentru strada Octavian Goga, unde sunt programate să înceapă și lucrările de schimbare a conductei principale de apă între intersecțiile cu Nicolaus Olahus și Al. Vlahuță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

70 comentarii

B

Acum 9 ani

Foarte bine gandite aceste strazi! Felicitari primariei pentru toate initiativele in domeniul infrastructurii. Haters gonna hate..
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

o MIZERIE!!!!!! Acuma platim pentru politica lui Ceasca: \"faceti strazile cat mai inguste si blocurile si cat mai apropiate, sa nu pierdem nici un hectar de teren arabil!!! DE CE nu avem si in Sibiul nostru cel de toate zilele: - 2 benzi pe sens (si in dreptul lor parcari, statii de bus sau alte minuni), - trotuare civilizate (cele de pe Alba Iulia sau A. Saguna ar fi potrivite pentru o strada cat. III, sau chiar IV) - spatiu verde: ori intre trotuar si strada, sau daca nu in mijlocul strazii. Spuneti-mi si mie, cate sensuri unice mai facem?? Nu avem 2 strazi ca lumea in orasul asta! Si daca sunt suficient de late pentru o circulatie \"normala\", au grija astia de la gaz, apa, curent sa traga cate un sant de toata frumusetea prin ele. Asa platim pacatele arhitectilor si urbanistilor din secolul trecut??
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

pt 1: haters gonna hate, kissers gonna kiss... Se vede ca nu conduci masina prin oras...
Raspunde

C

Acum 9 ani

deci daca vrei sa mergi spre Paltinis cum o sa mearga sute de masini in weekend trebe pe Cisnadiei-Dima-Dumbravii ITS, ca dinspre Goga va fi f complicat.. ma rog.. o sa vedem
Raspunde

D.

Acum 9 ani

Sibiul e plin de sensuri unice, gropi si praf. asa murdar nu a mai fost sibiul. in schimb spatiile verzi dispar, copacii ii taiem. de ex Calea Poplaci...copaci de pe ambele parti au fost taiati intre Piata Sadu si iesirea insprea Poplaca. betonati tot ca e sanatate curata!
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

DOAR CALEA CISNADIEI TREBUIE CU SENS UNIC.....AOLEU..TZTZTZTTZTZZ
Raspunde

C

Acum 9 ani

proasta idee calea dumbravii era ok cu sens dublu oare de unde le vin ideile astea?
Raspunde

maria

Acum 9 ani

nu sunteti normali la cap........ nu era deajuns ca trebuia sa ocolim pana acum.......... domnule primar, noi alimentam din salariul propriu......... pe Calea Dumbravii chiar se poate circula in sens dublu........oare va mai ramane vreo strada normala in Sibiul asta?
Raspunde

@4

Acum 9 ani

foarte buna ideea. Dumbravii si Cisnadiei merg aproape paralel si nu se ocoleste mult. @4: Sutele de masini de care zici care merg in weekend spre Paltinis nu faceau coloane la iesire (dimineata) si la intrare (dupa-masa)? Acum, cu 2 strazi paralele, cred c-o sa fie mai bine.
Raspunde

@7

Acum 9 ani

daca zici ca pe Dumbravii era ok cu sens dublu, cred ca nu ai prins 2 busuri incercand sa treaca unul pe langa celalalt si sa se fereasca si de masinile parcate de pseudo-soferi.
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

bine era daca se ocolea pe poplacii...
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

@10: pentru cativa pseudo-soferi nu se renunta la strada cu 2 benzi late si bune si locuri de parcare de ambele parti. O MIZERIE!!! Iar de treaba aia cu busurile sa nu mai aud, ca aia nu stiu sa acorde prioritate.
Raspunde

DAA!!! Hai sa ne invartim...

Acum 9 ani

O MARE PROSTIE !!!!!!!!! gandita doar de niste prosti si idioti (care nu stiu sa gandeasca)!!! Singurul motiv pentru care e dumbravii aglumerata e pectru ca se lucra pe toate strazile alternative : cal. Cisnadiei , str. O. Goga si calea Polpacii. Pentru idiotii care spun ca e o ideie buna, sigur n au carnet sau nu i intereseaza ca la fiecare drum ocolesti cate 1 km daca ai treaba in zona ( acum cineva sigur va masura si ma va contrazice ). de ce sa ocolim atat degeaba cand nu trebe decat terminate nenorocitele alea de strazi la care se lucra de un an ?! Daca nu, mai bine sa se faca toate strazile din sibiu sens unic, si sa ne invartim ca prostii in cerc tot la doua strazi .......
Raspunde

Razvan von Hermannshit

Acum 9 ani

O porcarie, parca se joaca un copil retardat cu circulatia rutiere din Sibiu. Nu o sa inteleg niciodata rostul sensului unic pe Andrei Saguna, strada cu 4 benzi de circulatie si ocolirea imbecila pe Dealului-Banatului, dupa o curba de 90 de grade in panta!
Raspunde

Razvan von Hermannshit

Acum 9 ani

O porcarie, parca se joaca un copil retardat cu circulatia rutiera din Sibiu. Nu o sa inteleg niciodata rostul sensului unic pe Andrei Saguna, strada cu 4 benzi de circulatie si ocolirea imbecila pe Dealului-Banatului, dupa o curba de 90 de grade in panta!
Raspunde

victor

Acum 9 ani

calea dumbravii sens unic cel mai mare cretinism
Raspunde

Razvan von Hermannshit

Acum 9 ani

Si sensurile, daca tot le face unice pe Calea Dumbravii, logic era sa fie exact invers, cu sens unic in directia Rasinari. Astia realizeaza ce greu se vor descurca turistii, care nu cunosc orasul, ca sa ajunga la Paltinis?
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

Chiar astazi ma gandeam cat de necesar este sa fie sens unic pe Dumbravii. <br><br>Bravo, foarte bine gandit. <br><br>@Razvan von...: Daca era in sens invers, s-ar fi complicat circulatia in sensul giratoriu de pe Mihai Viteazul cu Dumbravii. In felul asta, cei care vin dinspre Dumbrava fac la dreapta pe la Sala Transilvania, fara sa faca tot sensul. Cei care vin dinspre Dumbrava merg drept inainte. La fel, la Argesului cu Dumbravii. Cei dinspre Dumbrava merg direct inainte si cei de pe Argesului fac direct virajul la stanga. Pentru a fluidiza si mai bine traficul, eu as face si Argesului sens unic de la Goga catre Dumbravii, cei care merg inspre Poplacii de pe Dumravii sa mearga pe Vlahuta-Goga-Argesului pentru a evita asteptarile in intersectia Argesului - Dumbravii din cauza celor care ar vira la stanga de pe Dumbravii.
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

La sensul giratoriu ma refeream la magazinul Dumbrava si la intersectia cu Argesului ma referam la Padurea Dumbrava :)
Raspunde

stress

Acum 9 ani

mai oameni buni, suntem de rasul lumii cu atatea sensuri giratorii, in care nimeni nu respecta marcajele, si sensuri unice fara noima sunt curios cati dintre cei care posteaza au permis de conducere luat pe bune si stiu cu adevarat sa circule
Raspunde

un sofer

Acum 9 ani

O idiotenie !! Primaria ar face orice doar pt. A nu pierde locuri de parcare. Sau pt.a crea locuri de parcare. Puteau face 2 benzi/sens (desfiintand parcarile) pe cl. Dumbravii pana la dima si era ok
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

Nu stiu de ce sunteti asa reticenti la schimbarile astea de circulatie. Ati vazut doar cu totii ce bine se circula acum pe Saguna, fata de blocajele imense ce se formau anterior.<br><br>Uitati-va acum ce coloana se formeaza pe Dumbravii la semaforul de pe Argesului, care ajunge adesea dincolo de Roger. Acest lucru s-ar elimina prin masurile anuntate si traficul s-ar fluidiza considerabil.<br><br>Si sa fim seriosi: de la sensul giratoriu Dumbravii cu Mihai Viteazu pana la Sala Transilvania sunt 100 de m, iar de la Goga pana la Dumbravii sunt alti 200 de m. Deci am ocoli in total 300 m pe ruta Centru - Padurea Dumbrava. Dar ocolind acesti 300 de m, castigam cel putin 4-5 minute, poate si mai mult in orele de varf. Mi se pare cat se poate de echitabil.
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

@21: Tu ai circulat vreodata pe Dumbravii? Spatiile de parcare sunt si acum insuficiente. De ce sa le desfiinteze? Unde s-ar parca masinile respective? Poate ar fi bine sa ne gandim un pic la toate implicatiile unei schimbari inainte sa criticam.<br><br>Daca tot vorbim de parcari, s-ar mai putea crea cateva locuri pe Olahus in partea catre Facultatea de Drept si pe Dumbravii in dreptul facultatii, din moment ce acea zona nu va mai fi folosita.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

@Samuel Cate masini trec zilnic din directia giratoriu MV spre Cimitir? Ce se intampla e doar mutarea acestui flux de pe un bulevard bisens Calea Dumbravii pe o straduta anume O. Goga. Chiar daca se va circula f. bine pe O. Goga, 4-5min mi se pare exagerat atat timp cat nu stii cate masini trec, acest flux se va bloca la capatul strazii Argesului, la intrararea pe CD, caci aglomerat in weekend e si dupa intersectia cu Argesului, mai un autobuz, mai unul care vrea sa faca stanga spre cimitir, mai aia care vor sa intre de pe dreapta, de pe strazile paralele cu Argesului si fiind toleranti ii lasam. Acum si semaforul ala de pe CD cu Argesului te mai tine, dar de pe Goga pe Argesului cum vom intra? Acelasi lucru pana la urma cu semaforul, nu mai stai pe CD, stai pe Goga sa intri pe Argesului. Ce se va intampla cu adevarat este eliminarea unui flux important din acel giratoriu Centru-Dumbravii, deci aia care vin de pe Olahus-Sala Transilvania vor intra aproape instantaneu in sens, deci vor trece mai repede. Nu stiu daca m-au inteles toti membrii acr!?
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Dar lucrul cel mai bun cu acest sens unic va fi ca va fi loc pentru o parcare in spi, mai multe masini, o autostrada pentru biciclete si o singura banda pentru masini. Acum sper ca e loc pentru toti. Si ar fi bine si niste verdeata.
Raspunde

chu chu

Acum 9 ani

Dar parcari cand amenajam? Ca in scurt timp o sa ramanem fara strazi cu doua sensuri sa le mai facem unice....
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Pai parcarile in spic asta vor face, vor mari numarul locurilor de parcare cu 2.5 parca, fata de paralel cu bordura. Mai multe masini parcate inseamna mai multe masini care stau, un singur sens-mai putine masini care merg, confort mai mare pentru pietoni. Va mai ramane loc si pentru o latime de palma pentru biciclete. Asta am vrut sa spun. Daca se mai pun niste pomi e perfect.
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

si pe coposul ar trebui sens unic...
Raspunde

K.Samuel

Acum 9 ani

@24: Te-am inteles. Ca sa functioneze schema, traficul de pe Goga cu Argesului trebuie sa aiba prioritate. Cei care vin pe Argesului dinspre Poplacii, vor avea cedeaza trecerea. Intersectia este destul de mare ca sa permita vizibilitatea corespunzatoare. Acelasi lucru trebuie facut si la Olahus cu Goga, cei venind de pe Scoala de Inot cedand trecerea.<br><br>Da, dupa intersectia cu Argesului se va circula un pic mai greu, dar si aici se pot gasi solutii, prin anularea locurilor de parcare la 10-15 metri de intersectie si crearea de benzi de refugiu pentru virajul la stanga, la fiecare strada de pe traseu, cum se intalneste in Germania la tot pasul. Calea Dumbravii este destul de lata ca sa permita acest lucru. Astfel, cei care fac stanga la cimitir, pot sa stea pe banda lor pana pot face virajul, fara sa incurc traficul. <br>Pentru a implementa aceste masuri, trebuie scoase sinele de tramvai si inlocuite cu asfalt si trasate locuri de parcare acolo unde se poate. Depoul Tursib se va muta si din cate am inteles se va face depou pentru Tramvai in Rasinari. <br><br>Mie imi pare rau ca astfel de masuri nu sunt supuse dezbaterii publice, nu doar pentru a veni cu sugestii, ci a vedea si argumentele autoritatilor in asemenea cazuri.
Raspunde

s.k.

Acum 9 ani

sa faca in pl mea metrou si gondole suspendate.
Raspunde

tik

Acum 9 ani

sa faca sens unic pina in milea ca sa ajung rapid in centru. si sper sa nu mai vad biciclete pe dumbravii ca e groaznic.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Va functiona in weekend Goga cu prioritate-Argesului, nu stiu cum in timpul saptamanii. Pana la urma asta cu traficul e ca si cu bula de aer, ai un balon in mana si il strangi, aerul se duce in alta parte dar undeva ramane. Ca o fi mai bine asa, eu vad doar prin prisma faptului ca un sens unic iti permite ceea ce spunem mai sus. Sa fie un sens unic cu 2-3 benzi ar fi o prostie.
Raspunde

oricum & orice

Acum 9 ani

degeaba, ca tot Brasovul va fi capitala regiunii.
Raspunde

DOH!

Acum 9 ani

Ce au sarit unii din voi ca arsi!! Daca citeati atent, observati ca propunerea a fost inaintata spre STUDIU. Daca va reiesi ca e ok, inseamna ca asa e! Sunt convins ca vor lua in calcul mai multe aspecte decat cele pe care le cunoastem sau ni le putem imagina unii din noi. Cei care se cred atotstiutori......... se inseala grav...!
Raspunde

primar@sibiu.ro, pms@sibiu.ro

Acum 9 ani

Aceste 2 adese de e-mail vă stau la dispoziţie pentru reclamaţii, propuneri şi sesizări.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Adresele de mai sus sunt foarte bune reclamatii, propuneri si sugestii. Dar ele nu sunt bune pentru o dezbatere publica pe o tema, asa cum e asta, daca se vrea sau se tine cont. Uite ce frumos discutam, iar unii de aici eu zic ca s-au uitat si pe schita si au spus un punct de vedere; bun sau rau. Noi nu contestam specialistii din primarie dar nici nu vedem ceva finalizat si complet. Adica o schita cu toate strazile, caci daca se face pe bucati se cheama haotic. Daca se schimba tot timpul oboseste cetateanul. Daca nu e gata niciodata se cheama munca in zadar. Acum e tarziu, dar maine se vor aduna mai multi si vor posta alte lucruri interesante. Iar turnulsfatului primeste felicitari din partea mea pentru ca afiseaza astfel de teme de interes obstesc.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

...sunt foarte bune (pentru)...
Raspunde

Horia

Acum 9 ani

Foarte bine, poate asa mai lasam masina acasa si mergem in plimbare sau cu autobuzul
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Cred ca va fi un lucru bun cu aceste sensuri unice si vor permite atat locuri de parcare cat si o pista de biciclete corespunzatoare. Logic gandind, in felul acesta traficul este impartit si anume in loc sa avem un exod pe calea dumbravii traficul va fi preluat si de catre alte artere. Toate modificarile de pana acum au fost ok, singurul fapt din cauza caruia inca nu se vad clar rezultatele este numarul de strazi in lucru. Sunt optimist si cred ca la finalizarea lor vom fi multumiti.
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Cred ca va fi un lucru bun cu aceste sensuri unice si vor permite atat locuri de parcare cat si o pista de biciclete corespunzatoare. Logic gandind, in felul acesta traficul este impartit si anume in loc sa avem un exod pe calea dumbravii traficul va fi preluat si de catre alte artere. Toate modificarile de pana acum au fost ok, singurul fapt din cauza caruia inca nu se vad clar rezultatele este numarul de strazi in lucru. Sunt optimist si cred ca la finalizarea lor vom fi multumiti.
Raspunde

pAcu

Acum 9 ani

Ii rugam frumos pe edili sa termine cu porcariile astea de sensuri unice datorita carora consumam benzina degeaba. In locul sensurilor unice ar fi bine sa incerce sa termine strazile care sunt in lucru! Si sa nu se mai apuce de 5 strazi principale in acelasi timp.
Raspunde

C

Acum 9 ani

O idee buna. Pe Dumbravii era foarte greu sa mergi cu bicicleta si sa nu incurci traficul.
Raspunde

@41

Acum 9 ani

Maestre, nu te doare bila cand te asculti? Masurile se iau ca sa nu se consume mai multa benzina. Gandeste-te un pic. Daca in fiecare zi treci printr-un culoar cu sotia ta in sensuri opuse, amandoi deodata, iar la un moment dat va ingrasati amandoi si nu mai incapeti deodata, ce faceti in conditia in care trebuie sa treceti deodata? Eu zic ca alegeti doua culoare... deci logica invinge
Raspunde

@41

Acum 9 ani

ai prefera sa stai in ambuteiaje minute intregi, sa te enervezi si sa pierzi si timp? ai calculat costul nervilor vreodata?
Raspunde

consumator

Acum 9 ani

proiectul a fost sponsorizat de benzinarii
Raspunde

nu e prosti

Acum 9 ani

prima data blochezi str. Goga si Cisnadiei rezulta ambuteiaj pe Dumbravii si vin oamenii cu benzina platita de la bujet si zic ca au facut ceva bine incurcand treficul la fel ca si ocolirea pe str. Banatului doar pt niste parcari la prefectura
Raspunde

Razvan von Hermannshit

Acum 9 ani

Postacii primariei lucreaza de zor la comentarii ca sa ne convinga ca tampeniile din traficul rutier sibian sunt in favoarea noastra. Sensul unic pe Andrei Saguna are ca scop facilitarea santierului pe care o sa-l deschida in curand Ghise da la Ana Oil vizavi de Prefectura, cu demolare si constructie de ansamblu imobiliar, care va bloca un sens de circulatie. Cat a fost spaga Herr Iohannis ca sa faci sensul unic anormal acolo? Shit!
Raspunde

@47

Acum 9 ani

tu ai mai scris chestia asta acum mai bine de 8 luni.... acelasi postac! totusi nu s-a concretizat acuza ta. poate ai alte interese....
Raspunde

...

Acum 9 ani

@47 Ti se pare haios nick-ul ala imbecil al tau?
Raspunde

@ 48

Acum 9 ani

Pentru monitorizarea postarilor va plateste Klaus suplimente la salar? Slugoi nenorociti, care nenorociti si orasul ca sa faceti voi matzul gros!Nick-ul reflect kktul in care va scaldati , atunci cand nu-l mancati.
Raspunde

bacr

Acum 9 ani

Traficul intr-un oras trebuie gandit in jurul sigurantei tuturor participantilor la trafic, pana la urma in jurul oamenilor. Cand pleci de acasa vrei sa fii sigur ca ajungi unde ti-ai propus indiferent cu ce ai decis sa pleci si sa nu te intorci acasa dupa ce ai trecut pe la urgente. Au fost in ultima vreme accidente tragice cu biciclisti, dar luni parca a fost un accident cu o dacie care a rasturnat un jeep pe Argesului. Vad dimineata foarte multe masini cu femei sofer cu copii in scaunel in spate. O tamponare usoara s-ar putea sa insemne foarte mult si pentru gatul acelor copii. Sa fii sigur ca astfel de lucruri nu se intampla si viteza de deplasare trebuie sa scada, traficul sa fie aerisit si sa nu fie multi care vor sa forteze intrarea de pe o artera secundara pe una mai circulata cu o viteza de deplasare mai mare. Sensurile unice ar trebui sa mareasca siguranta si sa faca loc si pentru parcari si biciclisti, toate astea facandu-te sa fii mai atent si sa mergi mai preventiv. Nu poti sa vrei autostrada in oras. Cine vrea viteza poate merge la centrul de karting sau pe centura. Deplasarea in oras presupune si altceva. Eu nu inteleg de ce pe Saguna nu se fac niste parcari, lasi masina acolo si mai mergi si pe jos pana in centru.
Raspunde

@47

Acum 9 ani

Nu sti ce vorbesti! Esti un zgandarici si atat! Pentru vasta ta cultura, iti pot comunica ca nu am nici in clin nici in maneca cu primaria, priamarul sau vreun angajat de acolo sau din colaboratorii lor. Din cauza unor japite ca tine nu se face nimic in tara asta; se trezesc cate uniii sa conteste tot ce se face! MARS la cotet!
Raspunde

somer disperat

Acum 9 ani

MAI MERGETI SI PE JOS CA DA BINE LA SANATATE AM VECHIME IN ACEST ORAS POT S-A SPUN CA ORASU ARATA SUPER MAI MERGETI SI PE AFARA SI VETI VEDEA ACOLO SENSURI UNICE SI GIRATORI LEGISLATIA SI DISCIPLINA RUTIERA NU SE DISCUTA RESPEDTATI REGULILE DE CIRCULATIE CA DE ACEA VAU DAT CARNETELE CE VRETI AVEM CELE MAI MULTE MASINI PE CAP DE LOCUITOR DIN TARA UNDEVA LA 200 000 DE UNITATI UNDE ATI VRUT S-A VA FACA PARCARI PE LUNA BUCURATIVA CA VA PUTETI PERMITE S-A IESITI IN FIECARE ZI CU MASINA ASTA INSEAMNA BUNASTARE
Raspunde

prostii

Acum 9 ani

cei care vorbesc de ambuteiaje sunt niste tampiti !!!!!!trebuie doar terminate nenorocitele alea de strazi(cisnadiei, goga, si poplacii ) si nu o sa mai fie nici un ambuteiaj. in prezent calea dumbravii preia trraficul de pe toate!!!!! nu trebuiesc sensuri unice sa ne invarta degeaba.! Nu calea dumbravii e problema ...ci restul strazilor din zona,daca ar fi gata , traficul s ar impartii pe ele si fara sensuri unice obligatorii, atunci cand e aglomeratie.
Raspunde

alo, gara

Acum 9 ani

ce ar fi sa faceti sensuri unice si pentru pietoni, nu numai pt. masini?
Raspunde

@49

Acum 9 ani

Si daca construieste care-i problema?Foarte bine face.Acolo sint niste case mici,insalubre si urite.Sau esti un gica contra
Raspunde

@47

Acum 9 ani

Raspunde

Samuel Brukenthal

Acum 9 ani

ar fi bine sa creasca pretul benzinei la 10 Lei ca sa mearga mai multi pe jos ca e mai sanatos. multi merg 100 m cu masina la primul colt sa-si cumpere un corn si parcheaza masina in mijlocul strazii. solutia ar fi mai multe autobuze care circula in intervale scurte si mult mai multi ar merge cu ele. straziile nu ar mai fi pline de masini rable care polueaza aerul in oras, nu ar mai fi asa galagie pe strazi, si nici fiecare mitic nu ar mai merge la plimbare cu masina prin oras. mai putin oameni obezi, mai putine cheltuieli pentru bolnavi, numai avantaje. plus ca nu am mai inhala toate porcariile din tevile de esapament. acuma 100 de ani era aer curat si cocalarii ramaneau acasa si nu se dadeau mari pe schentru cu rahaturile lor de masini. 10 lei litru de benzine minimum. si biciclete pe gratis de la stat.
Raspunde

.

Acum 9 ani

Nasol. Si mai nasol este ca unii sunt bucurosi ca circulatia in acest oras este data peste cap in ultimul hal....
Raspunde

.

Acum 9 ani

Nasol. Si mai nasol este ca unii sunt bucurosi ca circulatia in acest oras este data peste cap in ultimul hal....
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băieţi, staţi linistiţi, toate modificările din circulaţie sunt făcute după studii ştiinţifice şi de către specialişti în domeniu. Suntem poate, singurul oraş din ţară care beneficiayă de aşa ceva, aşa că, daţi-le puţin credit, ce Dumnezeu...
Raspunde

joseph - CONSENSUS CRACKING

Acum 9 ani

Ce studii stintifice, ba? Au venit academicieni sa-i zica sasalaului tau cum sa transforme o artera principala de 4 benzi intr-o strada cu sens unic? Precis, suntem singurul oras din tara care beneficiaza, pe langa specialisti facuti din laba si de apa calda... atunci cand nu se intrerupe gazul sau curentul. Mai beneficiem si de o turma de imbecili, usor de manipulat de unul care se crede dăştept, aşa ca papagalul cosmopolit Joseph...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Nu, bă, au venit arhitecti urbanişti, săsălăi care au studiat traficu , şi care ştiu ce fac, că mori de ciudă se vede de la o poştă, eşti un frustrat şi un paranoic, ar trebui să fii mândru de oraşul tău şi de modul cum e administrat. <br>Îl vrei pe săsălău jos, keine problem, du-te şi votează cu şapte mâini, poate ai o şansă la un milion să ajungi tu la cozonac, dar până lumea îl votează pe săsălău, ciocu mic şi pune şi tu umărul fă ceva constructiv pentru oraşul tău. Şi nu mă mai acuza tu pe mine de şmecheriile pe care le mătrăşeşti tu cu ID-urile, paranoicule!
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Fragmente din \"Manualul micului manipulator pe internet\": Pretinde că ești parte a autorității sau asociază-te ei folosind limbajul şi terminologia acesteia pentru a ilustra că ești \"cel care le știe pe toate\". Discreditează problema fără a vorbi de fapt despre ea şi fără a demonstra de ce, sau a cita vreo sursă. Înlătură-ți adversarii acordându-le porecle şi ridiculizându-i. Această metodă mai este cunoscută drept stratagema \"atacă mesagerul\", cu toate că şi alte metode sunt variante ale acestei abordări. Adversarii sunt asociaţi cu nume puţin onorante cum ar fi \"nebun\", \"partizan al dreptei\", \"liberal\", \"partizan al stângii\", \"terorist\", \"obsedat de teoria comploturilor\", \"radical\", \"milițian\", \"rasist\", \"fanatic religios\", \"deviant sexual\", \"alcoolic\" şi multe altele. Acest lucru va împiedica noii forumişti să se alăture adversarilor săi, temându-se că vor fi trataţi în același mod. Ca urmare, aceştia nu vor vorbi despre problemele reale. Pretinde că ești parte a autorității sau asociază-te ei folosind limbajul şi terminologia acesteia pentru a ilustra că ești \"cel care le știe pe toate\". Discreditează problema fără a vorbi de fapt despre ea şi fără a demonstra de ce, sau a cita vreo sursă.
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Mai vrei Franz? Hai sa-ti mai citez, ca poate voua v-a dat sasul o editie mai veche, din economie: Pentru un expert în dezinformare emoţiile pot apărea ca artificiale. Oamenii obişnuiţi, atunci când răspund cu furie, de exemplu, își exprimă animozitatea prin respingere. Dezinformatorul profesionist va avea în general probleme pentru a-şi menţine imaginea, publicul fiind capricios în privinţa pretinselor emoții şi stilului de comunicare calm și impasibil. E doar o meserie și câteodată se pare că nu sunt capabili să-şi \"joace rolul\". La un moment dat pot avea un acces de furie, apoi pot exprima un dezinteres total şi din nou un acces de furie (un yo-yo emoțional). Având pielea groasă, niciun val copleşitor de critici nu-l va descuraja să-şi facă meseria şi va continua să utilizeze aceleaşi tehnici obişnuite, fără nicio ajustare. În mod obişnuit, un individ rațional, primind atâtea critici, îşi face cu adevărat griji despre ce pot crede ceilalţi despre el și va încerca să-şi îmbunătățească stilul de comunicare sau pur și simplu va renunţa.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Man, tu chiar ai o problemă. Una gravă. Se numeşte paranoia confabulatorie.<br>Pe bune, nu-ţi mai pierde vremea cu mine, nu sunt nici vreo autoritate (mă rog, nu una din aia de care crezi tu) şi nici nu postez cu alte ID-uri.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Eu nu stiu sa scriu cu diacritice pe net joseph. Iar asta se pricepe mai bine ca mine. Asa ca mai lasa manipularile. Iar numarul celor care isi vor da seama se va mari. Vezi tu daca stateai naibii pe contul tau si nu ne mai vorbeai de sus.
Raspunde

pieton si biciclist

Acum 9 ani

Noi acum discutam despre probleme tale si nu despre noi. Discutiile le purtam aici: ***www.turnulsfatului.ro/20523/actualizare-biciclist-lovit-de-masina-in-strand-politia:-avea-prioritate-.html iar alte discutii interesante mai sunt si aici pentru partea de ce si cum: ***www.turnulsfatului.ro/20521/accident-intre-biciclisti-la-dumbraveni.html
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Legat de acuzaţia cu \"paranoia confabulatorie\". Tot din ghidul \"Micului manipulator pe internet\": \"Foloseşte cuvinte precum \"paranoici\", \"isterici\", \"nebuni\" și, desigur \"bârfitor\", pentru a descrie scepticii. Asigură-te că vei folosi verbe puternice și adjective atunci când vei caracteriza acuzaţiile, și expresii \"mai rezonabile\" în apărarea autorităţilor. Trebuie să fii atent spre a evita discuții deschise cu toate persoanele pe care le-ai calomniat.\"
Raspunde

dan

Acum 8 ani

daca are sens: problema nu este ca se face sau nu circulatie pe sensuri unice ...problema eu consider ca este cauza din care se face... autorizatiile de construire a mansardelor pe blocuri, a caselor ingramadite una in alta, a noilor spatii de birouri si alte amplasamente anexe (firme , magazine si altele) au adus in perimetrul restrains un numar mare de masini care acum sunt greu de gestionat... si din pacate asa vor ramane. Primaria trebuia sa priveasca in viitor si sa extinda orasul (si nu neaparat in sensul in care au fost devoltate Strandul si Tineretului) dar asta insemna utilitati, infrastructura, bani. Halal viziune pentru conducatorii acestui oras care ar fi putut fi mai frumos si de ce nu mai aerisit. Sper sa nu fi jignit pe cineva,dar sunt multi incompetenti care conduc administrative acest oras.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus