Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Johannis: sa analizam putin cand s-a interesat ANI de persoana mea!

Proiectul Johannis – prim ministru și intrarea primarului Sibiului în PNL sunt cele două momente în preajma cărora Klaus Johannis a fost informat de ANI că este cercetat pentru conflict de interese. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă are impresia că cercetările ANI au legătură cu politica, Johannis a propus o analiză. „Haideţi să analizăm puţin când s-a interesat ANI de persoana mea. Prima dată în 2009, imediat după ce am declarat că sunt dispus să sprijin un candidat la preşedenţie şi atunci când am spus că aș fi dispus să devin prim ministru. Imediat, mai exact după o zi, ANI a demarat o verificare a persoanei mele şi m-a găsit, între ghilimele, incompatibil. Poate vă amintiţi la vremea respectivă că am contestat în instanţă ce a găsit ANI şi în final mi s-a dat dreptate. Deci ANI a pierdut procesul cu mine. Acum nu am intrat bine în PNL și iată că ANI şi-a amintit de mine şi iarăşi a găsit o speţă de incompatibilitate. Puteţi să trageţi dumneavoastră concluziile, dacă e o coincidenţă sau mai mult”, a spus Johannis. Primarul Sibiului a fost declarat de ANI incompatibil pe motiv că este reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăților Apă Canal şi Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale. Johannis se apără spunând că într-un caz nu este membru al AGA și a și informat ANI de acest lucru, iar în cazul SC Apă Canal, această societate este de interes regional, nu local, și nu intră în prevederile legale. ”Societatea Pieţe care a fost înfiinţată de noi acum câţiva ani. ANI susţine că sunt incompatibil fiindcă reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodată un astfel de mandat. Deci nu există cauza. A doua se referă la Societatea Apă Canal, care după înfiinţarea Asociaţei de Dezvoltare Intercomunitară a devenit operator regional. Toţi primarii comunităţilor care sunt în această Asociație sunt şi reprezentanţii comunităţilor locale în Adunarea Generală Acţionarilor la Apă Canal, care este operator regional, având comunităţi din judeţele Sibiu şi Braşov”, a mai spus primarul. În acest ultim caz, Johannis face referire la legea incompatibilităţilor, nr. 161, care prevede că primarul nu își poate reprezenta localitatea în AGA societăţilor de interes local. Primarul spune că SC Apă Canal este un operator de interes regional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

cas13

Acum 10 ani

DE ACUM SASE ANI AR FI TREBUIT SA SE INTERESEZE SERIOS DNA-ul de felul in care ai facut retrocedarile si ai lasat pe drumuri mii de romani evacuindu-i din case, scoli si gradinite. Dispretul fata de legile romanesti s-a manifestat inca din anii 2000. retrocedari ilegale, licitatii trucate, atribuiri de terenuri subevaluate in zona de vest unor firme de casa, distrugerea sistemului de incalzire centralizata in oras, transformarea dpc-ului intr-un bidon din care banul public a fost anual transferat catre firmele agreate strabach, geiger, max bogel, cele cinci srl-uri controlate de gradinaru, sutele de mii de euro drenati prin fundatia controlata de de directorul de la teatru, firmele capusa la apa canal si multe alte inginerii facute in cei 12 ani.Nu, ANI are dreptate si abureala cu promovarea unor legi noi este doar praf in ochii prostilor care mai cred in corectitudinea ta. Intre anii 200-2004 ai fost protejat de NASTASE 2004-2012 AI FOST PROTEJAT DE BASESCU DIN 2012 ESTI PROTEJATUL LUI ANTONESCU. ANI si DNA -ul fac ce trebuie sa faca impotriva unui infractor ce de 12 ani foloseste functia publica in scopul personal si a grupului infractional creat in jurul sau.
Raspunde

bzn

Acum 10 ani

La asta i-a trebuit o luna ca sa gaseasca scuze cu care sa tromboneasca in continuare prostimea! Gandeste incet, nu doar vorbeste incet... Are dreptate Cas13 in toate cele spuse!
Raspunde

actual si real

Acum 10 ani

Am pe strada teava de apa pusa in anul 2000 acum este veche . Sa asfaltat anul trecut si acum taie tot si pune alta teava .Bani aruncati . Si acum toata tara, la fel, in loc sa faca alceva .
Raspunde

Iohannis la puscarie !

Acum 10 ani

Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie ! Iohannis la puscarie !
Raspunde

pentru cas13 si cel de la 4

Acum 10 ani

plin de invidiosi in acest oras buni doar sa acuze...dar voi ce atI facut pentru acest oras in afara de a manca seminte si a scuipa...la munca milogilor...
Raspunde

Zoli

Acum 10 ani

Iohi a reusit sa faca o urbe cu efect laxativ. De cate ori trec prin Sibiu ma caq instant in el de oras.
Raspunde

@6 ca numele e de cacanar

Acum 10 ani

Daca esti un cacanar!?!! Mergi si te caca la mata-n p***a!!!
Raspunde

@7

Acum 10 ani

mai bine la tine in esofag .
Raspunde

..........

Acum 10 ani

Raspunde

Dusi

Acum 10 ani

Invidia si prostimea nu are limite la multi dintre voi! Sa vina Mazare in locul lui..sa vedem ce facem... Dar asa ii romanu prost cand se satura de bine...
Raspunde

callas

Acum 10 ani

ar fi interesant de aflat ce spune legea despre incompatibilitate: atata timp cat e primar, are voie sa fie in Apa-Canal, daca vrea sa ia o functie de partid sau guvernamentala, nu. Nu vad unde e problema, nici a lui Johannis nici a celor ce il critica.
Raspunde

lelu

Acum 10 ani

Pentru 1;2;3;4;6; Pacat ca au dreptul la opinie toti tampitii orbii cacaciosii etc.
Raspunde

Romanu\' din munti

Acum 10 ani

bzn, cas 13, zoli....ce sa va spun....prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa, inteligenţa are limitele ei, prostia nu. Adunati toti prostii de partrea voastra...macar sa va stim si noi pe toti.....
Raspunde

gica

Acum 10 ani

Nu trebuie sa vina Mazare pentru ca Sibiu lare destui oameni de conditie .Culmea este ca acest sas reuseste sa-i prosteasca pe sibieni mai ceva ca Mazare.Oricum sunt din acelasi trib,pentru ca si asta s-a imbracat in cavaler si in frumoasa din padurea adormita
Raspunde

Ema

Acum 10 ani

PENTRU GICA SI TOTI CARCOTASII DIN SIBIU : plecati dracului in Slobozia, Constanta. Caracal si pe unde vreti voi !!! o sa realizati o calatorie in Evul Mediu ! !!!! Fain si demn ar fi , SA NU VA MAI INTOARCETI ! NEVER !!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus