Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ministrul Educatiei, la Sibiu: scoala mai multa, sport mai mult


Copiii din România merg prea puțin la școală, dar fac și prea puțin sport în timpul orelor de curs. Sunt două dintre principalele modificări de programă pe care le-a sugerat astăzi, la Sibiu, ministrul Educației, Remus Pricopie.

Ministrul a declarat că nu a văzut, deocamdată, propunerea colegei sale de Guvern, Maria Grapini, care își dorește ca elevii să aibă mai multă vacanță, ca să poată călători mai mult. Pricopie nu crede, însă, că acest lucru se poate realiza. “Din păcate, în România, numărul de săptămâni de școală este unul dintre cele mai mici din Europa, prin urmare va fi greu să mărești vacanța și numărul de săptămâni de școală, în același timp”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul a mai declarat și că există o solicitare din partea cadrelor didactice, care vor echilibrarea celor două semstre. Al doilea semestru este mult mai lung decât primul, iar profesorii își doresc ca anul școlar să fie împărțit echitabil.

Patru ore de sport

Copiii vor face, în școală, cel puțin două ore de sport pe săptămână, urmând ca numărul acestora să crească, progresiv, la patru.

„Deja este ordinul aprobat pentru ciclul primar. Urmează să semnez, zilele viitoare, ordinul pentru ciclul VIII-XII, astfel încât, acolo unde există o singură oră de sport, vor fi două. Gradual, vom crește până la patru ore, la toate ciclurile de învățământ, pentru toți anii de studii”, a mai spus, la Sibiu, Remus Pricopie. Ministrul a explicat că această măsură nu poate fi adoptată dintr-o dată, pentru că nu există suficienți profesori de sport și nici destule săli în care să se predea educația fizică.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 216

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 10 ani

...cat mai mult sport la scoala pana nu e prea tarziu altfel o sa fim o tara de obezi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus