Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Dejeu, ”Pe firul evenimentelor”

Fostul ministru de Interne, Gavril Dejeu, își va lansa miercuri, 22 iunie, de la ora 18, în corpul nou al Bibliotecii ASTRA, ultima sa carte, ”Pe firul evenimentelor”. Gavril Dejeu a cuprins în acest volum cele mai importante evenimente trăite de el din copilărie și până în anii 2000. Dejeu descrie prin ochii copilului impactul primului război mondial asupra unui sat din Transilvania, ocuparea Ardealului de către maghiari și invazia armatei sovietice. Relatarea continuă cu perioada liceului făcut în Cluj, cea a cursurilor la drept, tot în Cluj, Conservator - în București, iar apoi din nou drept și se încheie cu cariera sa politică, cu numeroase detalii legate de guvernarea Convenției Democratice și de perioada în care a ocupat funcția de ministru de Interne. Gavril Dejeu a fost ministru în guvernul Victor Ciorbea și guvernul Radu Vasile. A demisionat din funcția de ministru de interne în ianuarie 1999, când minerii au trecut de barajele constituite de forțelor de ordine în Defileul Jiului. În perioada 30 martie-17 aprilie 1998 a fost prim-ministru interimar al României. În legislaturile 1992-1996 și 1996-2000, Gavril Dejeu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.33 Sibiu pe listele Convenției Democrate Române.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus