Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Povestea de succes a lui Tedy Necula, in fata elevilor de la Terezianum

Tânărul regizor Tedy Necula, în vârstă de 24 de ani, a susținut, vineri, un seminar motivațional în fața a aproximativ 100 de liceeni din Sibiu. Elevii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” au aflat astfel cum să fie regizorii propriilor vieți.

Tedy le-a povestit adolescenților cum a fost atras către lumea filmului de când era, la rândul său, la liceu și își imagina că va lucra ca webdesigner, din cauza propriei dizabilități, care îl împiedică să se deplaseze cu ușurință. În ciuda acestor obstacole, Tedy a reușit să realizeze mai multe filme și campanii sociale. „Secretul este să fii deschis la oportunități și să-ți pese de cei din jur”, le-a spus Tedy elevilor.

Andreea Voroneanu, antrenor voluntar în proiectul Zburd-Educație prin coachig, i-a sprijinit apoi pe elevi, printr-o serie de exerciții interactive, să-și spună propria poveste. Printre lucrurile importante pentru ei, elevii au menționat încredere, iubire,  sinceritate, optimism, înțelepciune, atenție, gândire pozitivă, altruism.  „În 16 ani de când predau la acest liceu, nu i-am văzut pe elevi atât de atenți și de însuflețiți. Vrem să mai repetăm astfel de experiențe”, a spus dna Daniela Dimoiu, profesor inginer și lider al proiectului Zburd-Educație prin coaching în cadrul liceului.

Proiectul ZBURD – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, urmărește îmbunătățirea rezultatelor în cinci licee tehnologice cu rezultate slabe la examenul de Bacalaureat. În aceste licee, profesorii, elevii și părinții învață să lucreze împreună, în echipă, și să-și ia soarta în propriile mâini.

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu promovabilitatea la BAC a crescut de la 18% în 2011 la 25% în 2012. În acest an, echipa liceului și-a propus să ajungă la o promovabilitate de 30%.

“Pregătim un film documentar despre poveștile de succes din liceele incluse în proiectul Zburd - Educație prin coaching. Vrem să arătăm că elevii din aceste licee pot să-și depășească limitele, în ciuda faptului că mare parte dintre ei provin dintr-un mediu defavorizat. Zburd îi sprijină să aibă mai mare încredere în ei și să comunice mai bine cu profesorii și părinții”, a adăugat Simona David-Crisbășanu, coordonatorul proiectului.

Proiectul Zburd-Educație prin coaching este derulat de către Asociația ROI, cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

callas

Acum 10 ani

am avut onoarea sa-l cunosc in Germania acum vre-o 7 ani cu ocazia prezentarii unui film de al lui Gabrea. Era un adolescent putin ganduratic, m-a impresionat enorm conduita civilizata si modesta, povestea vietii lui si a mamei sale care s-a zbatut sa invinga toate obstacolele pentru a-l duce la scoala, atunci un copil, acum un om deosebit, pacat ca nu-i dati povestea in ziar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus