Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Polisano investeste intr-o fabrica de medicamente folosite in terapia cancerului

Peste 53 de milioane de lei va investi compania sibiană Polisano într-o fabrică de medicamente folosite în terapia cancerului. Laboratorul va funcționa în spațiile deja construite în Zona Industrială Vest.
 
”Obiectivul de investiţii se va realiza în interiorul unei clădiri existente, corpul C, şi va funcţiona ca depozit de materii prime, materiale auxiliare destinate producţiei de medicamente citostatice, inclusiv laborator fizico-chimic unde se vor realiza analizele necesare procesului”, se arată în proiectul depus la Agenția de Protecție a Mediului Sibiu, referitor la investiția celor de la Polisano. Depozitul și laboratorul de medicamente citostatice vor ocupa o suprafață de peste 1.000 de mp. Potrivit proiectului, în cadrul viitoarei fabrici vor fi aduse o serie întreagă de aparate specifice unei astfel de industrii.
 
Cofinanțare europeană
 
Realizarea secției de producție medicamente ”Terapia Cancerului” este un proiect ce beneficiază și de finanțare europeană, prin Programul operațional sectorial Creșterea competitivității economice. Contractul de finanțare a fost semnat în 2011, valoarea nerambursabilă de care va beneficia Polisano fiind de 19,99 milioane de lei, din care 16,3 milioane de lei sunt alocați din Fondul european de dezvoltare regională, iar restul din bugetul național. Valoarea totală a proiectului, declarată înainte de implementare, este de 53,81 milioane de lei.
Realizarea acestei investiții reprezintă dezvoltarea producţiei de medicamente a companiei Polisano, firma sibiană fiind cunoscută până acum pentru activitatea de import a medicamentelor, aparaturii medicale, dar și pentru serviciile medicale oferite prin intermediul a clinicilor și a spitalului, deschise în Sibiu și București.
Cel care conduce grupul de firme Polisano, doctorul Ilie Vonica, nu a dorit, deocamdată, să ofere declaraţii referitoare la investiţia din Zona Industrială Vest.
 
Cea mai mare companie sibiană
 
SC Polisano SRL este cea mai mare companie sibiană cu capital autohton. În ciuda dificultăților economiei din ultimii ani, compania fondată în 1993 de doctorul Ilie Vonica a înregistrat o creștere semnificativă. Dacă în 2010, SC Polisano SRL a depășit pentru prima dată un miliard de lei cifră de afaceri, în ultimul an financiar pentru care Ministerul Finanțelor a raportat situațiile contabile – 2011 -, SC Polisano a ajuns la un rulaj de peste 1,24 de miliarde de lei, cu un profit de peste 42 de milioane de lei. Ultimul Top 300 publicat de revista Capital, cel din octombrie anul trecut, îl plasa pe Ilie Vonica pe primul loc în topul celor mai bogați sibieni, cu o avere estimată la 158 – 160 de milioane de lei.
 
casetă
 
Tehnică specifică
”Laboratorul fizico-chimic va fi dotat cu următoarele echipamente : HPLC, gaz-cromatograf, analizor TOC, pH-metru, conductometru, titrator automat Karl Fisher, camere climatice de stabilitate, aparat pentru determinarea punctului de topire, spectrofotometru UV-VIS, spectrometru NIR, spectrometru IR, cuptor de calcinare, nişe chimice, hote cu flux laminar, balanţe analitice, agitatoare magnetice, centrifugă, baie de apă”, proiectul depus la APM Sibiu de SC Polisano SRL

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

hhhhh

Acum 7 ani

un adevarat sibian care se implica in dezvoltarea sibiului si judetului la cit mai multe investiti locuri de munca adevarate
Raspunde

bravo

Acum 7 ani

cea mai buna afacere , se pune praf de talc si inlocuitori de anumite medicamente in compozitia compusului . Intr-o roaba de pastile , este valoarea a unei garnituri de tren cu petrol. Cine controleaza compozitia derivatelor ? Dracul sau popa , pacientul mort !
Raspunde

praful der talc

Acum 7 ani

Au aparut sabotorii frustrati bolnavi de teoria conspiratiilor.Dincolo ptr.o afirmatie nefondata raspunzi.Tara anormala
Raspunde

io

Acum 7 ani

dupa un an am fost la medicul de famile cu mama . Ia cerut cartea de identitate , a dat o reteta compensata si am mers la farmacie , platind si 80-90 la suta din reteta compensata , dar a cerut cartea de identitate si a notat din nou . Nu a semnat nicaieri de nimic . Mia dat medicamentele si la anul . De unde stiu eu cite retete si consulturi va face medicul pina la un nou control. Nu exista un registru cu semnatura , nici la medic , nici la farmacie . Cea mai buna afacere . Reteta este o hirtie xerox scoasa din calculator direct de medic , predata farmaciei la 10 metri de cabinet . Succes mai departe .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus