Sâmbătă,
16.10.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

Red Bull Romaniacs editia a X-a o adevarata "nebunie"

Echipa din jurul lui Martin Freinademetz mai are, începând de astăzi, 27 de zile la dispoziție pentru a încheia pregătirile pentru cursa considerată cel mai frumos eveniment enduro al anului. Cu numărul record de participanți (365 – 40 de țări), o echipă formată din 400 de oameni ce trebuie coordonați și un traseu de 600 km care trebuie marcat, ”nebunia” este pe cale să înceapă. După ce au ridicat de-a lungul ultimilor ani ștacheta în ceea ce privește organizarea, echipa Red Bull Romaniacs (http://www.redbullromaniacs.com/start/red-bull-romaniacs-2013-team/) va fi supusă unui adevărat test fiind nevoită să stăpânească ”bestia” care înglobează o organizare bună, un traseu superb și o provocare nebunească.

Rețeta Red Bull Romaniacs a atras iarăși crema enduroului extrem și rideri de pe toate continentele. Toți se vor reuni pe 2 iulie în Sibiu, oraș poziționat de Forbes pe locul opt în topul celor mai idilice locuri în care poți trăi în Europa (http://en.wikipedia.org/wiki/Sibiu). Ca și în anii precedenți Sibiul va funcționa ca punct central al raliului, cei 365 de riderii din 40 de țări urmând să plece de aici către traseele din Carpați. În clasamentul țărilor prezente la ediția aniversară a Red Bull Romaniacs națiunile cu cei mai mulți reprezentanți sunt : Marea Britanie (57 de rideri), Austria (45 rideri), Germania (42 rideri) și Africa de Sud (27 de rideri). Nou intratele în acest clasament sunt : India, Brazilia, Venezuela, Republica Dominicană, Ecuador și Columbia.

Printre cei 365 de rideri înscriși se află și două femei care vor lupta pe traseul celui mai dificil raliu hard enduro de pe planetă pentru titlul de regină a Carpaților. Este vorba despre Veronika Dalhammer (Austria) – o însoțitoare de bord a companiei Austrian Airlines – care a terminat pe locul șapte la Hobby Team ediția din 2012 și de Sorina Sandu (România). Sorina lucrează ca specialist în marketing și a încheiat ediția din 2011 pe locul 12 la Hobby Team.

Focusul fanilor va fi ațintit asupra riderilor din liga campionilor la enduro extrem, cu alte cuvinte clasa Pro a Red Bull Romaniacs. Actualul rege al Carpaților, pilotul de uzină Husaberg, Graham Jarvis (Marea Britanie) mai are nevoie doar de o victorie pentru a se impune ca lider suprem asupra acestui regat. În prezent, împarte recordul celor trei titluri cu francezul Cyril Despres care s-a impus în edițiile 2004, 2005, și 2007. Dacă va câștiga pentru a patra oară Jarvis își va pune definitiv amprenta asupra Red Bull Romaniacs. Totuși, ceilalți doi veterani și câștigători ai competiției Chris Birch (Noua Zeelandă) și Andreas Lettenbichler (Germania) nu au în plan să vină până în România doar pentru a fi spectatorii unei alte victorii a lui Jarvis. Cei doi, alături de Paul Bolton (Marea Britanie), Altus de Wet (Africa de Sud) și Alfredo Gomez, se vor lupta pentru victorie (lista riderilor înscriși http://www.redbullromaniacs.com/2013-edition/2013-starting-list/ ).

Și să nu uităm că ”lupii tineri” Wade Young și Jonny Walker au propriile planuri : Young, în vârstă de 17 ani, a devenit recent cel mai tânăr câștigător al Roof of Africa și vrea să își lase amprenta și în Carpați. Walker a fost deja anul trecut la ”cursul” Red Bull Romaniacs și revine pentru a câștiga raliul. Alături de el, KTM trimite o adevărată elită pentru a se asigura că domnia lui Jarvis peste Carpați se încheie în acest an. Amândoi sunt debutanți la Red Bull Romaniacs însă și-au pus amprenta asupra Campionatului Mondial de Enudro (clasic). Este vorba despre spaniolii Cristobal Guerrero și Ivan Cervantes. Red Bull Romaniacs va celebra cea de a X-a ediție cu noi suprize extreme atât pentru piloți cât și pentru spectatori. Ca în fiecare an traseul va include zone complet noi, în această ediție procentul fiind de 50% din întreaga lungime a raliului. Cealaltă porțiune va include o trecere prin istoria Red Bull Romaniacs, locații spectaculoase din cei nouă ani fiind readuse în atenția riderilor. Majoritatea detaliilor referitoare la traseu vor rămâne secrete până înainte de eveniment, însă se știe deja că traseul de la Prolog are o configurație nouă, că într-o zi se va rula într-o fabrică și că în fiecare zi vor fi petreceri atât pe traseu cât și în afara lui.

Un moment fierbinte așteptat de fanii enduroului și de practicanții acestui sport din întreaga lume se va derula în paddock-ul de la Red Bull Romaniacs. Husaberg își va prezenta în mod oficial gama de modele pentru 2014. Pentru ca timpul petrecut în România de familiile și prietentii riderilor să fie cât mai plăcut aceștia au parte de pachete speciale care includ atât cazarea și masa cât și deplasări în zone interesante din Transilvania.

Red Bull Romaniacs este o competiție de patru zile în Carpații Meridionali pe trasee dificile, dar care oferă peisaje idilice, un eveniment care redefinește conceptul de enduro extrem si care a popularizat ideea de prolog. Raliul este gândit pentru fanii off-roadului și al enduroului și combină elemente care îi fac pe riderii de la fiecare clasă (Hobby Single, Hobby Team, Expert Single, Expert Team, Pro) să își depășească limitele.

Comentarii

2 comentarii

red bull shit

Acum 8 ani

duca-se\'n Austria sa distruga potecile !!!
Raspunde

Pytoneu

Acum 8 ani

de ce nu dati traseul de p[arcurs?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus