Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

ProLanguage sustine YouthBank la semiMaraton Sibiu 2013

ProLanguage s-a implicat în cadrul semiMaratonului 2013 ca susținător principal al proiectului YouthBank - program de educație non-formală pentru liceeni precum și sponsor al cursei pentru copii.

Prezentă la eveniment, echipa ProLanguage a susținut cu entuziasm alergătorii YouthBank, mobilizându-și micii cursanți să alerge pentru această cauză în cadrul cursei pentru copii. În semn de apreciere pentru implicare și efortul făcut, câștigătorii au primit premii constând în cursuri și cărți de de limba engleză. Suma de 1500 lei alocată de ProLanguage proiectului YouthBank are menirea de a susține o parte din cele 8 proiecte propuse în 2013 de către echipa de liceenii sibieni, sub egida YouthBank.

ProLanguage pe scurt

Fondat în anul 2005, Centrul de Limbi Străine ProLangauge a apărut din pasiune pentru limba engleză și din dorința de a face lucrurile diferit, de a aduce diversitate în programele educaționale, creativitate și flexibilitate în programa de curs și în metodele utilizate în procesul de predare-învățare a limbilor străine. Prin ProLanguage, ne-am asumat rolul de specialiști în predarea limbilor străine, aducem noutate și plus de valoare programelor de formare și tehnicilor de predare.

Cu o experiență de peste 7 ani, ProLanguage este în prezent furnizorul celei mai variate game de cursuri de limbi străine din Sibiu, organizând atât cursuri corporate cât și cursuri deschise, pentru adulți și copii (cursuri de limba engleză, germană, italiană, franceză, și spaniolă), cursuri pentru examene și certificări internaționale (Cambridge, IELTS, LCCI, DELE, DELF/DALF, Goethe Institut), dar și traduceri. Cursurile noastre ne-au recomandat de-a lungul timpului, an de an tot mai multe companii, adulți, elevi și studenți alegând să învețe cu noi.

Interviu cu Diana Tatu, Director ProLanguage, Membru Fondator în Fundația Comunitară Sibiu.

De ce ați ales antreprenoriatul?

Ca fondator al Centrului ProLanguage, mi-am dorit să ofer o nouă perspectivă asupra învățării limbilor străine și, privind înapoi, cred că am reușit. Am devenit în timp antreprenor, asumându-mi toate atuurile și dezavantajele, responsabilitățile și obligațiile acestui statut. A fost nevoie de foarte multă muncă și de o dorință arzătoare de a reuși, susținută de o doză suficient de mare de curaj și ambiția neclintită de a merge mai departe chiar și atunci când contextul nu a fost de partea mea. La acestea se adaugă investiții continue în dezvoltarea personală, în centru și în echipă.

Iubesc antreprenoriatul, mă caracterizează întru totul! Presupune un proces continuu de dezvoltare de potențial, de îmbunătățire a tot ceea ce faci în fiecare zi atât pentru propria persoană cât și pentru cei din jur: prieteni, colegi, familie, clienți și implicit comunitatea din care faci parte.

Ce te-a atras spre Fundația Comunitară Sibiu și proiectele pe care le coordonează?

Dorința și șansa de a mă implica în elaborarea și implementarea de proiecte noi, în special educaționale, ale căror rezultate să reprezinte un beneficiu pentru sibieni. De asemenea, oportunitatea de a contribui cu experiența și cunoșințele mele la proiectele Fundației.

Au companiile locale un rol în dezvoltarea comunității?

Desigur! Pot mobiliza atât resurse materiale, căt și umane pentru a schimba lucrurile în comunitate. Sunt adevărate centre de influență și mobilitate pentru indivizii unei comunități, prin valorile și cultura lor organizațională putând deveni adevărate modele de comportament. Cred că se pot pune bazele unor parteneriate și proiecte spre folosul comunității în care o anumită companie activează, ceea ce poate fi un beneficiu reciproc. Colaborând și susținându-se reciproc, atât comunitatea, cât și companiile cresc mai frumos, mai trainic.

De ce ați ales să sprijiniți YouthBank dintre cele 23 de cauze înscrise în semiMaraton?

Deoarece am simțit că mă identific cel mai mult cu acest proiect, atât la nivel personal, cât și din perspectiva ProLanguage. La începutul carierei mele ca și consultant în domeniul serviciilor financiare și de asigurări de viață în una dintre cele mai mari companii la nivel mondial, imediat după absolvirea facultății, aș fi preferat ca anumite abilități, indispensabile acestui domeniu, să le fi avut dezvoltate deja. La momentul respectiv, nu prea existau programe de educație non-formală destinate elevilor și studenților și astfel am apreciat training-urile oferite la locul de muncă ca fiind extrem de utile în evoluția mea ulterioară, personală și profesională.

Din perspectiva ProLanguage, aș putea spune că YouthBank are anumite puncte comune cu misiunea centrului. Prin ceea ce facem zi de zi la ProLanguage, ne propunem să contribuim la dezvoltarea personală și profesională a celor din jurul nostru, deschizându-le calea, prin învățarea limbilor străine, spre noi cunoștințe, experiențe și oportunități.

Pentru grupul de liceeni, ca și grup de inițiativă implicat în mod direct în proiect, YouthBank reprezintă noi cunoștințe, experiențe și oportunități. Este o excelentă școală de dezvoltare personală și un model de succes de implicare activă pentru a produce schimbarea pe care toți o dorim în comunitățile noastre.

Investind în acești tineri, investim de fapt într-o nouă generație de lideri, cu o atitudine responsabilă care încurajează filantropia și inițiativa civică.

Ce mesaj ai pentru sibienii care au participat sau vor să participe pe viitor la semiMaraton?

Să alerge, să susțină fiecare ediție care va urma! Este un mod distractiv și recreativ de a se implica în soluționarea problemelor propriei comunități. Să nu rămână simpli observatori sau critici, așteptând rezolvare doar din partea altora.

Este important să arătăm că ne pasă de noi, de la individ la comunitate, că avem nu doar așteptări, ci și soluții. Unde-s mulți, puterea crește!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

TReTAZ7vDD2G

Acum 8 ani

Super extecid to see more of this kind of stuff online.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus