Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Lucrari din colectia particulara Lucian Pop la Brukenthal

Publicul sibian se va putea bucura şi vara aceasta de expoziţii care cuprind lucrări din colecţiile unor sibieni, iar prima dintre ele aduce în faţa publicului lucrări din colecţia particulară Lucian Pop.

„Complexitatea colecţiei, varietatea autorilor şi genurilor şi numărul semnificativ de lucrări de mare valoare ce pot constitui un profit estetic şi spiritual pentru publicul vizitator, au determinat desfăşurarea acestui proiect pe două segmente, primul fiind dedicat pictorilor clasici şi moderni (găzduit de Muzeu în vara anului trecut: august – septembrie 2012), iar cel de-al doilea, rezervat pictorilor contemporani (iunie – august 2013)”, spun organizatorii.

Selecţia din această vară va readuce pe simeza expoziţiei câteva dintre capodoperele colecţiei, printre care „Pierrot”, a lui Ştefan Luchian şi „Ulcica cu flori de câmp” a lui Ioan Andreescu, valorificând tablouri reprezentative pentru creaţia câtorva dintre cei mai faimoşi artişti contemporani, de la Corneliu Baba, la Dan Hatmanu, Constantin Piliuţă, Georgeta Năpăruş, Sabin Bălaşa, Vasile Grigore, Ion Alin Gheorghiu, Horia Bernea şi mulţi alţii.

Colaborarea dintre Muzeul Naţional Brukenthal şi această colecţie particulară din Târgu Mureş, a generat şi un alt proiect comun: Galeria de Artă Lucian Pop, gândită ca muzeu, instituţie privată organizată şi consiliată de specialiştii Muzeului Naţional Brukenthal, rezultat al „generozităţii colecţionarului de a împărtăşi patrimoniul artistic pe care îl deţine cu iubitorii de frumos, precum şi al interesului şi disponibilităţii Muzeului de a se implica în proiecte novatoare, care să deschidă noi spaţii de cultură şi artă, şi să ofere mobilitate, diversitate şi un nivel de excelenţă vieţii cultural artistice din România”.

Vernisajul va avea loc joi, 20 iunie, de la ora 13:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, Casa Albastră.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

s2W7l0zMO7

Acum 8 ani

intri intr-un local in care scrie ca se fumeaza e nomarl sa nu mai comentezi (cu toate ca si aici exista o mica problema despre care voi aminti mai tarziu putin). Si mi se pare nomarl ca mijloacele de transport in comun sa fie 100% pentru nefumatori pentru ca pe ele merg si copii si bunici si femei insarcinate. Si nu intotdeauna exista rute alternative pentru o destinatie, deci esti nevoit sa mergi cu un anumit mijloc de transport in comun. Cred ca nici tie nu ti-ar conveni sa isi aprinda cineva un trabuc in autobuz, langa sotia ta insarcinata.Revenind la localurile pentru fumatori cum bine spunea cineva, cate localuri in care nu se fumeaza sunt in comparatie cu cele in care se fumeaza? In majoritatea cazurilor in care ma aflu intr-un grup de persoane in care exista un singur fumator, se merge intr-un local in care se fumeaza. Pentru ca fumatorul, chiar daca e in minoritate, nu prea are chef sa iasa afara singur sa bage o tigara. Ti se pare tie plin de respect la adresa nefumatorilor lucrul asta? Dar asa cum am zis, daca intri unde se fumeaza iti asumi lucrul asta. Problema e ca alternativele sunt extrem de putine.
Raspunde

ewcRgzK9

Acum 8 ani

Ignore the risk. Quotes Chimp strategy involves doing nothing to try to minimize the effects of the risk in your life. For example, if you smoke cigarettes, make no effort to manage your diet, and do not exercise, you are effectively ignoring the risk of death from heart disease. There are financial ways of ignoring the risk as well � choosing not to save enough money for your family to manage expenses and choosing not to purchase a life insurance policy.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus