Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

TIFF Sibiu a atras peste 10.000 de spectatori

Festivalul Internaţional de Film Transilvania din Sibiu s-a încheiat duminică seară, după cinci zile în care filmele artistice şi documentarele, concertele, proiecţiile speciale şi surprizele din program au fost atracţia principală pentru peste 10.000 de spectatori.

TIFF Sibiu a rămas, şi în 2013, un Festival dedicat celor şapte arte, propunând publicului 30 de filme şi  50 de proiecţii realizate în cele patru locaţii permanente – Piaţa Mare, Teatrul Gong,  Centrul Cultural Habitus şi Music Pub - şi două locaţii speciale – Muzeul în aer liber Astra şi Cetatea Cisnădioara.

Lista oaspeţilor Festivalului a cuprins nume importante de cineaşti români şi străini. Regizorii Nae Caranfil, Horaţiu Mălăele, Marco Bonfanti, actorii Natalie Bonifay, Valentin Teodosiu, George Alexandru Marius Stănescu, Mihai Gruia Sandu, producătorii Adrian Lustig şi Anna Godano au fost prezenţi la proiecţiile filmelor pe care le-au realizat. 

Locaţia cea mai fierbinte a Festivalului a fost în continuare Piaţa Mare, unde peliculele proiectate au strâns cei mai mulţi spectatori. Filmul din deschiderea TIFF Sibiu 2013, E pericoloso sporgersi, care a aniversat 20 de ani de la premieră, a primit aplauzele pieţei pline de oameni. Cea mai recentă producţie a lui Horaţiu Mălăele, Funeralii fericite a atras peste 1.800 de spectatori. Audienţa mare s-a menţinut şi la proiecţiile blockbusterelor Flight/Zborul (r. Robert Zemeckis) şi Anna Karenina (r. Joe Wright). Ploaia torenţială care a căzut peste Sibiu sâmbătă seara a făcut ca proiecţia peliculei Cloud Atlas/Atlasul Norilor (r. Tom Tykwer, Andy&Lana Wachowski) să fie una specială, o bună parte dintre spectatori urmărind filmul până la final sub protecţia umbrelelor şi a corturilor amplasate în Piaţa Mare.

Proiecţiile speciale de la Cetatea Cisnădioara şi Muzeul Astra au atras şi ele peste 1.000 de privitori, chiar dacă realizarea lor a fost pusă în dificultate de condiţiile meteo.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

opinia mea

Acum 9 ani

nu este ”un Festival dedicat celor şapte arte” ci un festival dedicat CELEI DE-A ȘAPTEA ARTĂ ! Mai puneti drekk mâna pe carte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus