Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
0°C

Romania este singura tara care nu si-a stabilit echipa pentru Turul Ciclist al Sibiului

România este singura ţară care nu şi-a definitivat componenţa echipei naţionale cu care va participa, între 11 şi 14 iulie, la Turul Sibiului, cel mai important concurs ciclist de la noi din ţară, au anunţat luni organizatorii, citați de Agerpres. Mai mult, participarea echipei naţionale a României a stat sub semnul întrebării până nu demult, asta datorită schimbărilor de la conducerea Federaţiei Române de profil.

"Vom mai avea patru echipe naţionale, pentru că deşi era sub semnul întrebării participarea României, România participă cu o echipă de şapte alergători", a anunţat luni, Nicolae Ivan, coordonatorul de programe sportive de la Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Potrivit acestuia, România va avea în Turul ciclist al Sibiului o echipă naţională, care încă nu se cunoaşte şi o singură echipă continentală, Tuşnad Cycling Team.

Cel mai aşteptat ciclist român, la Sibiu, este chiar preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, campionul paralimpic de la Londra de anul trecut, Eduard Carol Novak.

Turul ciclist al Sibiului se află din acest an, în topul şase valoric al competiţiilor Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) din Europa Centrală şi de Est.

"Cea mai importantă noutate pe care o avem în acest an este urcarea Turului în lista de categorii valorice a Uniunii Cicliste Internaţionale de la Geneva, de la categoria 2.2, pe care am avut-o anul trecut, la categoria 2.1. Această avansare în lista categoriilor valorice are o importanţă deosebită", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Marius Constantin director Media şi Comunicare la Turul ciclist al Sibiului.

Standardul la care a urcat Turul ciclist al Sibiului, înseamnă de fapt concurenţi de top şi o clasificare mult mai selectă în rândul competiţiilor de profil din Europa.

"Am reuşit să aducem în ţară cea mai importantă competiţie ciclistă din România. (...) Modul în care este organizată competiţia, participanţii, calitatea participanţilor, o recomandă ca fiind cea mai importantă competiţie de ciclism organizată în România la ora aceasta. 2.1. în clasificarea Uniunii Cicliste Internaţionale înseamnă că vom avea o clasificare mult mai selectă", a completat Nicolae Ivan, coordonatorul de programe sportive de la Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

În acest an, doar două competiţii cicliste din Europa Centrală şi de Est sunt superioare valoric Turului ciclist al Sibiului. Cel mai important este Turul Poloniei, care se desfăşoară pe parcursul a opt zile, în perioada iulie - august, competiţie care este cotată de UCI în categoria World Tour. Pe locul doi în topul valoric central şi est european este Turul ciclist Prezidenţial al Turciei, o competiţie cu o durată tot de opt zile, care a avut loc deja în aprilie şi care e cotată de UCI la Categoria 2. Specială, doar cu o treaptă peste Turul Sibiului.

La startul Turului ciclist al Sibiului se vor alinia 19 echipe naţionale, continentale şi pro-continentale, care vor avea de străbătut 480 de kilometri în încercarea de a câştiga cât mai multe din cele 529 de puncte UCI.

În trei din cele cinci etape ale Turului Sibiului în zone montane, căţărătorii din echipele participante vor avea de urcat de la 1.000 de metri până la altitudine de 2.040 de metri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Sibian

Acum 10 ani

Oricum este o competitie creata artificial, care nu intereseaza pe nimeni din ciclismul romanesc, asa ca inteleg \"interesul\" Federatiei Romane de Ciclism fata de aceasta pseudo competitie.... Oare cati bani s-au alocat de la primarie ptr acest \"eveniment\"? Oare cine mai suge din acei bani??? RUSINE !!!
Raspunde

dave

Acum 10 ani

taci coptule!vorbesti numa aiureli!
Raspunde

CICLIST

Acum 10 ani

tu mai repede esti frustat nu sibian ,bai baetica da frustarea din voi ,tot ce se face la sibiu bun va doare ,pentru stinta ta de mare stiutor turu ciclist al sibiului de la o editie la alta a depasit cu mult ce este momentan turu ciclist a romaniei ,s-au nu ai vazut cita frustare au toti cocalari printre care te numeri si tu ,editia din acest an al turului caricaturi [ciclism]al romaniei a ocolit sibiul da din voi oftica incepe s-a va apara bube pe fata serpilor veninosi
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Sintagma aceasta e tare CIUDATA (Nu apartine autorului articolului, e citat):[...] \"Am reuşit să aducem în ţară cea mai importantă competiţie ciclistă din România. (...)[...].Ca sa intelegeti ce mi se pare CIUDAT, inlocuiesc TARA cu subintelesul ROMANIA: \"Am reuşit să aducem în Romania cea mai importantă competiţie ciclistă din România. (...)[...]
Raspunde

pentru sibian

Acum 10 ani

caracterule, eu nu-s din sibiu, ci din bucuresti, si caut informatii despre turul sibiului si modalitati prin care sa pot asigura informatii din timpul etapelor pentru doua site-uri din top5 la nivel international. pe unul dintre ele se discuta despre turul sibiului, pe forum, din luna aprilie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus